Uitleg benzinefilter-zelf brandstoffilter vervangen

Bij oldtimers zien we nog dat er bijvoorbeeld bij benzine motoren niet altijd, standaard een benzinefilter aanwezig was. Dit was door de oude carburateurs met rechtstreekse inspuiting in het spruitstuk ook veel minder belangrijk als tegenwoordig met de injectoren. Toch ontstonden er destijds ook problemen door vervuilde brandstofleidingen. Als het probleem zich voordeed, werd er tussen de brandstof aanvoer bij de carburateur een filtertje tussen de brandstof slang geplaatst.

Tegenwoordig hebben alle auto’s een brandstoffilter aan boord. De functie van een brandstoffilter is om te zorgen dat er geen vuil en vocht richting de inspuiting van de motor gaat. Zeker bij de auto’s van de laatste jaren, waarbij injectie inspuiting aanwezig is kan een auto niet meer zonder een goedwerkende brandstoffilter. Een brandstoffilter bevind zich onder de motorkap, in de buurt van de benzinetank of onder de auto tussen de brandstofleiding geplaatst. Als een benzinefilter zich onder de auto bevind, is deze zo gemonteerd dat als de autobodem contact maak met de vloer deze niet beschadigd kan raken.

Slecht werkende of kapotte benzinefilter – brandstoffilter

Vooral bij oude auto’s zien we de brandstoffilters nog wel eens dichtslibben en problemen geven. De oorzaak is dan vaak een vervuilde benzinetank. Benzinefilters die onder de auto gemonteerd zitten kunnen na verloop van tijd, door aantasting gaan roesten. Ook de bevestiging van de filter en de koppelingen van de benzineleiding kunnen er slecht uit gaan zien. Deze punten worden bij een APK goed gecontroleerd.

Vervangen benzinefilter – brandstoffilter

Het vervangen van een brandstoffilter is op zich een kleine reparatie, maar is ook afhankelijk waar en op welke manier de filter zit bevestigt. Een kleine eenvoudige kunststof benzinefilter die onder de motorkap tussen de benzineleiding is gemonteerd is natuurlijk het gemakkelijkst te vervangen. Bij een origineel benzinefilter is het dus afhankelijk waar deze gemonteerd is. De benzineleidingen zitten met speciaal geborgde klemmen op de toe en afvoer van de filter geklikt, en zijn vaak op een speciale manier los te klikken. OPGELET! Pas bij het lostrekken van de benzineleiding op dat de vrijkomende brandstof niet in je gezicht en ogen komt. Zet er voor de zekerheid altijd een opvangbak onder. Om de filter verder te verwijderen zal de bevestiging van de filter losgehaald moeten worden.

Kijk bij het verwijderen van de filter hoe deze gemonteerd is. Een brandstoffilter kent namelijk een in en uitgang. Ook op de nieuwe filter zal zijn aangegeven welke richting vanaf de tank komt en welke richting de motor moet gaan.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Verbranding motor
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte Lees hier meer over verbranding motor.
brandstof
Brandstofinspuiting of brandstofinjectie: Zorgt bij een verbrandingsmotor voor vervoer van vloeibare brandstof in het inlaatspruitstuk,de verbrandingsruimte of een voorruimte daarvan. De werkwijze bestaat bij een dieselmotor uit het in de cilinder of voorkamer brengen van brandstof door een verstuiver, die de brandstof onder verhoogde druk door een Lees hier meer over brandstof inspuiting of injectie.
autogas lpg g3
Autogas-lpg-G3: Er werd van de carburator overgestapt naar de elektronische injectie omdat deze een betere dosering en timing van de brandstoftoevoer toeliet. Daaraan werd nog een katalysator met lambdasonde gekoppeld om de uitstoot verder te verminderen. De bouwers van LPG - installaties wilden dit milieuvoordeel behouden. Daarom werd het klassiek gas verdampsysteem Lees hier meer over autogas lpg g3.
Werking dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk Lees hier meer over Werking dieselmotor..
Kleppen cilinderkop vervangen
Kleppen cilinderkop auto vervangen: Nadat u geconstateerd heeft dat er een probleem is met een of meerdere kleppen, bijvoorbeeld doordat u geen of een te lage compressie gemeten hebt (ook mogelijk koppakking probleem) Kunt u overgaan tot het demonteren van de cilinderkop en het verwijderen van de nokkenas(sen) vervolgens kunnen de kleppen verwijderd Lees hier meer over kleppen cilinderkop vervangen.
auto rijden mest
Rijden op mest: Rijden op groen gas is net als elektrisch rijden een milieuvriendelijk alternatief voor rijden op fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Auto's op groen gas scoren vooral goed voor het klimaat. De uitstoot aan het broeikasgas CO2 vermindert met 40 tot 90 procent ten opzichte van benzine, afhankelijk van de gebruikte grondstof voor groen gas Lees hier meer over alternatieve brandstof.
Inlaatspruitstuk uitlaatspruitstuk
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
Storingscode uitlezen
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema's op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van Lees hier meer over uitlezen auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl