Verkeersovertredingen – snelheidsovertredingen en verkeersboetes

Snelheidsovertredingen al zo gewoon ! Snelheidsovertredingen komen zoveel voor omdat het zo makkelijk is om er een te begaan. De meeste mensen hebben al een snelheidsovertreding begaan. Dit komt omdat alles veel te gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het uitgebreide wegennet maakt de auto veel handiger dan het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer toegankelijker en accurater maken kan dus een oplossing zijn voor het snelheidsprobleem. De meest aangegeven reden om snel rijgedrag te verantwoorden is: “ik was te laat.” Met een beter openbaar vervoer kan iedereen overal op tijd geraken, openbaar vervoer zal misschien sneller gaan omdat dan de auto’s van de overbevolkte wegen verdwijnen. Maar niet enkel tijdwinst is een reden om snelheid te verantwoorden.

Een andere reden waarom er zoveel verkeersovertredingen begaan worden, ligt aan de heel snelle ontwikkeling van de technologie, waarbij de autosector natuurlijk niet achterop blijft. In deze dagen voel je het verschil tussen 100 en 140 km per uur niet meer, want de auto blijft geruisloos over de weg zweven. Er worden voortdurend snellere motoren uitgevonden die sneller accelereren. Natuurlijk wordt de mens dan verleid om de grenzen te verleggen en te proberen hoe snel hij kan.

Ontwikkelingen autotechniek helpt mee aan harder autorijden

Ook de techniek is schuldig aan het harder rijden. In de media wordt elke auto als de veiligste voorgesteld. Extra beveiliging, ABS, airbag, … De automobilist krijgt een gevoel van onschendbaarheid, alsof hij in een tank rijdt (een heel snelle dan). Sneller rijden wordt niet als slecht aangevoeld want de auto kan meer dan 120 km per uur, waarom dan niet meer dan 120 rijden, er kan de chauffeur toch niets overkomen. Een oplossing zou kunnen zijn dat de overheid de auto-industrie een halt toeroept en de industrie verplicht auto’s te produceren die onder de maximum toegelaten snelheid rijden. In theorie klinkt dit allemaal mooi, maar het is uiteraard een fantasie. De auto-industrie afremmen zou alleen maar een economische ondergang veroorzaken.

Voorbeelden van verkeersboetes

Er zijn een legio aan voorbeelden waarvoor u een verkeersboete kunt ontvangen. Ook de hoogte van de verkeersboetes zijn erg hoog en worden over het algemeen jaarlijks verhoogd. Hieronder een aantal voorbeelden waarvoor u bij overtreding een verkeersboete (bekeuring) kunt ontvangen.

Autogordel niet om - Geen rijbewijs - Als onbevoegde Rijles geven - Rijden onder invloed van alcohol - Toeteren op niet toegestane wijze - Geen verzekeringsbewijs - Aanduidingen op wegdek negeren - Aanwijzingen van politie niet opvolgen - Bumperkleven - Geen voorrang verlenen - Verkeerd Inhalen - Door rood licht rijden - Snelheden - Geen goed werkende verlichting - lekkende uitlaat - Parkeerboete - tijdens autorijden gebruik maken van telefoon.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Autovakantie wat niet vergeten
last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute autovakantie.
vrouw achter stuur
Vrouwen achter het stuur: We kennen allemaal de grappen over vrouwen achter het stuur wel. De meeste mannelijke verkeersdeelnemers hebben het niet zo op vrouwen achter het stuur. Ze denken zelf betere rijders te zijn en vinden het verkeer veiliger zonder vrouwelijke bestuurders. Vrouwen lijken het hier vaak niet mee eens en zij vinden dat ze net zo goed of zelfs Lees hier meer over vrouwen achter het stuur.
eCall system
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt Lees hier meer over eCall systeem.
Auto van de zaak
Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2 Lees hier meer over auto van de zaak.
flitspaal
Flitspalen en gewaarschuwd worden: Er wordt door middel van allerlei technieken van alles aan gedaan mensen op de hoogte te houden van de locaties van de flitspalen zodat u op tijd gewaarschuwd wordt. Buiten de bekende navigatie FlitsSMS: Goedkoopste dienst die er bestaat. U kunt per regio, per weg en tussen welke tijden u meldingen wilt ontvangen. Flits E mail: U ontvangt de Lees hier meer over flitspalen.
rijgedrag verzekering
Opslaan van rijgedrag data: Het opslaan van uw rijgedrag is een erg nuttige bijkomstigheid en kan u tot 35% premie korting op uw autoverzekering opleveren. Indien uw auto over een OBD (On Board Diagnostics)aansluiting beschikt plaatst u in enkele seconden de aangeleverde OBD stekker Lees hier meer over data opslag rijgedrag en mogelijkheid premie verlaging autoverzekering.
Kenteken schorsen
Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
tablet auto
Bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto: Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto.
DAB FM autoradio
Wat is een DAB-autoradio en is het altijd beter dan een gewone FM-radio? Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over het verschil tussen een DAB autoradio en een FM radio.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl