Voor en nadelen opgeslagen auto data:

Omdat de auto steeds meer voorzien wordt van allerlei elektronica worden ook de mogelijkheden met deze elektronica steeds uitgebreider. Zo worden tijdens het autorijden allerlei waarnemingen opgeslagen en mogelijk door de autofabrikant gebruikt om bijvoorbeeld de veiligheid en comfort van de auto te verbeteren. Het nadeel is dat er geen wet en regelgeving over de opslag van de data bestaat. Men weet dus vaak niet welke data er op de harde schijf van de auto komt te staan en wat daar verder mee gebeurd. Ook uw rijgedrag wordt mogelijk opgeslagen en gebruikt echter heeft u daar in veel gevallen geen inzicht in en ook niet de mogelijkheid om het opslaan van de data aan of uit te zetten. Toch kan het opslaan van uw rijgedrag erg nuttig zijn en kan u zelf veel geld besparen.

Opslaan van rijgedrag data voor verlaging premie autoverzekering en optie brandstof besparing

Het opslaan van uw rijgedrag is een erg nuttige bijkomstigheid en kan u tot 35% premie korting op uw autoverzekering opleveren. Indien uw auto over een OBD (On Board Diagnostics)aansluiting beschikt plaatst u in enkele seconden de aangeleverde OBD stekker.

obd-stekker

Te gebruiken OBD stekker

Hoe werkt het?

De OBD stekker die je in je auto installeert stuurt elke 2 minuten data door naar de rijgedragverzekeraar. Dat doet hij ook als je een aanrijding krijgt. Op basis van die gegevens analyseert de rijgedragverzekeraar jouw rijgedrag. Op basis van meer dan 50.000 klanten die al met zo’n stekker hebben gereden beschikt de verzekeraar over data om de kans op schade te voorspellen.

Voor de hoogte van de beloning spelen met name onderstaande punten een belangrijke rol

  • Hoe vaak je per 100 kilometer de maximale snelheid overschrijdt.
  • Hoe vaak je per 100 kilometer te snel optrekt.
  • Hoe vaak je per 100 kilometer te hard remt.

Al deze gegevens dragen bij aan uw rijscore. En dat is belangrijk omdat je daarvoor juist een beloning krijgt. De hoogte van de beloning kun je realtime bekijken in je eigen dashboard. De hoogte van deze beloning zetten we hier voor je op een rij:

  • Rood: Helaas, u krijgt geen beloning.
  • Oranje: U krijgt 10% van uw betaalde premie terug.
  • Groen: U krijgt 35% van uw betaalde premie terug

Wat registreert de stekker?

De stekker registreert je rijgedrag, de status van de auto en uw locatie. Deze gegevens worden daarna iedere minuut en op de momenten dat er zich een incident voordoet, doorgestuurd naar de server. Op basis van uw rijgedrag worden jouw rijscore en korting berekend. De status van de auto en de locatie leveren u extra informatie op, zoals de mogelijkheid om op brandstof te besparen. Deze informatie is niet bepalend voor uw rijscore.

Data opslag en privacy

Alleen jij kunt jouw persoonlijke stekkergegevens raadplegen door in te loggen op jouw dashboard. Naast het berekenen van de rijscore, gebruikt de rijgedragverzekeraar de informatie alleen voor statistische analyses om het product te verbeteren en de beloning te berekenen. Bij de meeste rijgedragverzekeraars kun je zelf de opgeslagen informatie na 2 maanden weer wissen door gebruik te maken van de wisknop.

Meer informatie hierover is te vinden op de website rijgedragverzekering.nl

Onderwerp gerelateerde artikelen

Snelheidsovertredingen
Snelheidsovertredingen: Die snelheidsovertredingen komen zoveel voor omdat het zo makkelijk is om er één te begaan. De meeste mensen hebben al een snelheidsovertreding begaan. Dit komt omdat alles veel te gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het uitgebreide wegennet maakt de auto veel handiger dan het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer Lees hier meer over snelheidsovertredingen.
Autovakantie wat niet vergeten
last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute autovakantie.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
vrouw achter stuur
Vrouwen achter het stuur: We kennen allemaal de grappen over vrouwen achter het stuur wel. De meeste mannelijke verkeersdeelnemers hebben het niet zo op vrouwen achter het stuur. Ze denken zelf betere rijders te zijn en vinden het verkeer veiliger zonder vrouwelijke bestuurders. Vrouwen lijken het hier vaak niet mee eens en zij vinden dat ze net zo goed of zelfs Lees hier meer over vrouwen achter het stuur.
eCall system
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt Lees hier meer over eCall systeem.
reparatie voorruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect Lees hier meer over reparatie voorruit.
Pechhulp
Pechhulp voor uw auto: Hoe goed we onze auto’s ook onderhouden, zo af en toe gaan ze stuk. Gebeurt dat aan huis of zelfs onderweg, dan kunnen we vaak wel wat hulp gebruiken. Een pechhulp verzekering biedt uitkomst bij autopech. Pechhulp bestaat uit twee belangrijke componenten. 1) De dienstverlening om ons weer op weg te helpen. Dit kan zijn dat de auto ter plekke Lees hier meer over pechhulp vergelijken.
antivries
Ruitensproeier antivries koelvloeistof: Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven Lees hier meer over antivries en ruitensproeier antivries.
Kenteken schorsen
Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
tablet auto
Bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto: Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto.
DAB FM autoradio
Wat is een DAB-autoradio en is het altijd beter dan een gewone FM-radio? Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over het verschil tussen een DAB autoradio en een FM radio.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl