Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Reparatie van ster of beschadiging in de voorruit van de auto:


Bij een autoruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter, dan moet de voorruit vervangen worden. Verreweg het grootste gedeelte van een autoruitschade kan worden verholpen door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde Duobond Fixer & Injector. Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glad afgewerkt. De beschadiging wordt bijna onzichtbaar en u heeft grotere schade en kosten weten te voorkomen. 

Noodvoorruit als oplossing:


Als de voorruit niet meer te repareren is en er geen originele ruit op voorraad is wordt er ook weleens gebruik gemaakt van een noodvoorruit. Zo zijn er ook mensen die een noodvoorruit mee op vakantie nemen om deze in geval van nood deze te plaatsen. Het is in ieder geval zo dat u met een noodvoorruit weer onderweg kunt zijn.


Smartphone glas als vooruit van de auto:


Smartphone glas ook wel Gorilla Glass genoemd is het zeer sterke glas dat onder meer wordt gebruikt in tablets en smartphones. Gorilla Glass is een stuk lichter dan gewoon glas en zou auto's dus efficiënter kunnen maken. Bovendien blokkeert het materiaal meer geluid, waardoor het in de auto stiller is. De verwachtingen zijn dat er geleidelijk aan steeds meer auto’s op de markt zullen komen met dit Gorilla Glass. Waarschijnlijk zal het in eerste instantie om de duurdere modellen auto’s gaan.


Vervangen van een zijruit van de auto:


Het komt natuurlijk ook voor dat door inbraak of een andere reden een portierruit vervangen moet worden. Over het algemeen is er aan de binnenzijde van de portier weinig ruimte waardoor het raammechanisme verwijderd of zelfs vervangen moet worden. Daarbij zijn er verschillende soorten raammechanismen te denken aan mechanisch met stangen, tandwielen of staalkabel maar ook wat we tegenwoordig zien de elektrische aangedreven raammechanismen. Bij het plaatsen kan het handig zijn een houten plankje te gebruiken om de ruit in de juiste positie te plaatsen. Het kan daarbij per auto dan ook afwijken in welke positie deze moet staan.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Zelf een sterretje in de vooruit van de auto repareren:


Er kunnen altijd wel situaties ontstaan waarbij men denkt, ik wou dat ik zelf de ster in mijn autoruit kon repareren. Bijvoorbeeld u bent onderweg naar uw vakantiebestemming en u wordt verrast met een ster in de vooruit. Dan wilt u daarbij natuurlijk een verdere scheur in de autoruit voorkomen. Of uw autoverzekering dekt het repareren van een ster in de vooruit niet. Bij deze en meer denkende situaties is het mogelijk met een doe het zelf reparatie kit zelf uw autoruit te repareren. Kijk voor meer informatie en uitleg op zelfsterretjerepareren.nl

raammechanismes

Van links naar rechts - mechanisch raammechanisme. - Elektrische aangedreven raammechanisme. - Binnenzijde portier en plaatst raammechanisme.


voorbeelden ster in voorruit

Voorbeelden mogelijke vooruit beschadigingen.


ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd.... Lees hier meer over ruitenwissers.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
apk
APK keuring: Uw auto moet voor de APK keuring en u wilt zelf controles - reparaties uitvoeren? Autogordels zijn verplicht voor auto’s vanaf 01-01-1971, in oudere auto’s hoeven ze dus niet in te zitten. Wanneer dit wel het geval is moeten ze goed werken, mogen ze niet gescheurd zijn, en moeten ze deugdelijk aan de carrosserie bevestigd zijn. In de auto’s na 01-01-1971 moeten....... Lees hier meer over APK keuring.
zelf wazige doffe koplampen herstellen
Tips en uitleg polijsten, repareren doffe verkleurde koplampen: De laatste jaren zien we alleen nog maar de kunststof koplampen. Bij een aantal automerken-modellen is het kunststof gedeelte waar het licht doorheen schijnt nog los te vervangen, maar we zien steeds meer dat de koplamp uit een geheel bestaat. Het voordeel hierbij is dat de koplamp potdicht zit en... Lees hier meer over herstel wazige doffe koplampen.
ruitenwisser ruitenwissermotor werkt niet
Mogelijke oorzaken niet werkende ruitenwissers: Het is de vraag of de ruitenwissers het helemaal niet meer doen of enkel een gedeelte ervan. Zo kan bijvoorbeeld enkel de interval of de regensensor niet meer werken. Als alleen de interval niet werkt zou de oorzaak bijvoorbeeld aan de stuurkolomschakelaar of aan slecht werkende relais kunnen liggen. Als de...... Lees hier meer over niet werkende ruitenwissers.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
motorblok
Auto's hoe worden ze gemaakt: De onderkant van een auto bestaat uit losse delen. De voorkant bestaat uit de ophanging voor de radiator, twee zijbalken, en vooraan twee beugels waar de bumper in komt. De voorkant wordt op de geautomatiseerde lopende band gezet. Dat is dat. Intussen lassen robots het zogenaamde 'ladderchassis' in elkaar. Op dit chassis rusten... Lees hier meer over hoe een auto gemaakt wordt.
uitdeukgereedschap
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze..... Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes