Reparatie van ster of beschadiging in de voorruit van de auto

Bij een autoruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter, dan moet de voorruit vervangen worden. Verreweg het grootste gedeelte van een autoruitschade kan worden verholpen door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde Duobond Fixer & Injector. Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glad afgewerkt. De beschadiging wordt bijna onzichtbaar en u heeft grotere schade en kosten weten te voorkomen.

Noodvoorruit als oplossing

Als de voorruit niet meer te repareren is en er geen originele ruit op voorraad is wordt er ook weleens gebruik gemaakt van een noodvoorruit. Zo zijn er ook mensen die een noodvoorruit mee op vakantie nemen om deze in geval van nood deze te plaatsen. Het is in ieder geval zo dat u met een noodvoorruit weer onderweg kunt zijn.

Smartphone glas als vooruit van de auto

Smartphone glas ook wel Gorilla Glass genoemd is het zeer sterke glas dat onder meer wordt gebruikt in tablets en smartphones. Gorilla Glass is een stuk lichter dan gewoon glas en zou auto’s dus efficiënter kunnen maken. Bovendien blokkeert het materiaal meer geluid, waardoor het in de auto stiller is. De verwachtingen zijn dat er geleidelijk aan steeds meer auto’s op de markt zullen komen met dit Gorilla Glass. Waarschijnlijk zal het in eerste instantie om de duurdere modellen auto’s gaan.

Vervangen van een zijruit van de auto

Het komt natuurlijk ook voor dat door inbraak of een andere reden een portierruit vervangen moet worden. Over het algemeen is er aan de binnenzijde van de portier weinig ruimte waardoor het raammechanisme verwijderd of zelfs vervangen moet worden. Daarbij zijn er verschillende soorten raammechanismen te denken aan mechanisch met stangen, tandwielen of staalkabel maar ook wat we tegenwoordig zien de elektrische aangedreven raammechanismen. Bij het plaatsen kan het handig zijn een houten plankje te gebruiken om de ruit in de juiste positie te plaatsen. Het kan daarbij per auto dan ook afwijken in welke positie deze moet staan.

Zelf een sterretje in de vooruit van de auto repareren

Er kunnen altijd wel situaties ontstaan waarbij men denkt, ik wou dat ik zelf de ster in mijn autoruit kon repareren. Bijvoorbeeld u bent onderweg naar uw vakantiebestemming en u wordt verrast met een ster in de vooruit. Dan wilt u daarbij natuurlijk een verdere scheur in de autoruit voorkomen. Of uw autoverzekering dekt het repareren van een ster in de vooruit niet. Bij deze en meer denkende situaties is het mogelijk met een doe het zelf reparatie kit zelf uw autoruit te repareren. Kijk voor meer informatie en uitleg op zelfsterretjerepareren.nl

raammechanisme

Van links naar rechts - mechanisch raammechanisme. - Elektrische aangedreven raammechanisme. - Binnenzijde portier en plaatst raammechanisme.

ster-voorruit-auto

Voorbeelden mogelijke vooruit beschadigingen.

Onderwerp gerelateerde artikelen

uitdeuken
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze. Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
airbags
Airbags en de Auto: Momenteel wordt er door de constructeurs en de toeleveranciers druk gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Men stelt vast dat steeds meer wagens standaard uitgerust worden met verschillende airbags, die ook bescherming kunnen bieden in geval van een zijdelingse aanrijding. Ook veiligheidsgordels zullen kunnen worden uitgerust met een klein luchtkussen Lees hier meer over de auto en airbags.
airco
Auto en Airco: Een auto airconditioning systeem is op het natuurkundige principe van een warmtepomp gebaseerd. De belangrijkste component van een airco is een compressor die via een aandrijfsnaar en een magneetkoppeling door de motor van de auto wordt aangedreven. Deze compressor transporteert via de in de airco circulerende koelvloeistof de warmte uit het Lees hier meer over airco in de auto.
autopoets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd Lees hier meer over ruitenwissers.
airco teken
Auto airco controleren en/of bijvullen: De auto airco is een gesloten compressor die via de multiriem wordt aangedreven. In het airco systeem bevindt zich koudemiddel en compressorolie. Deze worden onder hoge druk ingebracht en gecontroleerd. De compressorolie (speciale airco olie) wordt door het koudemiddel meegenomen en draagt zorg voor de nodige smering Lees hier meer over bijvullen auto airco.
advies
Auto inruilen of verkopen? Voor veel mensen is het verkopen van een auto een hoop gedoe. Er komt namelijk veel bij kijken zoals prijskennis, technische kennis en onderhandel kennis. Door gebruik te maken van een auto verkoopservice hoef je hier niet over na te denken. Alles wordt voor je geregeld. Bijna alle automobilisten kennen het. Je hebt een nieuwe auto Lees hier meer over auto verkoopservice.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl