Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Uitdeuken Zonder Spuiten:Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze reparatie is financieel veelal voordeliger (denk hierbij aan minder de- en montage, geen voorbewerken, en spuiten) en dus ook beter voor het milieu.Wanneer kan uitdeuken zonder spuiten worden toegepast?Bijna alle deuken die niet groter zijn dan 4 cm in doorsnede oftewel een 2 euro muntstuk, kunnen middels deze methode onzichtbaar uitgedrukt worden. Het betreft vaak deukjes veroorzaakt door winkelwagentjes, openslaan van portieren, een fiets die tegen uw auto valt, parkeerdeukjes, maar ook deuken veroorzaakt door hagelstenen, vallende eikels en kastanjes.


De deuk moet wel voldoen aan de volgende eisen: • Geen scherpe knik in de deuk.

 • De lak mag niet beschadigd zijn.

 • Deuk moet bereikbaar zijn (achterkant plaatwerk)

 • Voldoende rek in plaatwerk.

 • Voldoende ruime van de zijkant van het deukje.
 • gereedschap uitdeuken zonder spuiten
  Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

  Spotrepair:


  Bij spotrepair wordt de auto wel gespoten. Alleen spuit men i.p.v. een heel scherm of de gehele motorkap alleen het gedeelte waar de beschadiging zit. Het grote voordeel van spotrepair is dat het herstel veel minder tijd en daardoor minder geld kost.
  autoverzekering
  Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
  wrappen
  Zelf een auto wrappen: Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hier enkele tips en uitleg. Het aanbrengen van de folie doet u met... Lees hier meer over zelf een auto wrappen.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  kosten reparatie en onderhoud auto
  Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
  gebruikte auto kopen
  Een tweedehands auto kopen: Of je oude auto nu rijp is voor de sloop, toe bent aan een ander exemplaar of misschien wel een grotere auto wilt, doe je er waarschijnlijk goed aan op zoek te gaan naar een tweedehands auto. Nieuwe auto's zijn vaak erg duur, een nieuwe BMW bijvoorbeeld kost een vermogen terwijl je op internet makkelijk een iets jonger..... Lees hier meer over het kopen van een tweedehands auto.
  auto poets
  Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
  cabriokap
  Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto.... Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
  zelf auto krassen verwijderen
  voorbeelden en tips zelf auto krasjes verwijderen: Auto krasjes en beschadigingen kennen we allemaal. De ene autobezitters ziet ze amper terwijl de andere autobezitter zich doodergert aan de lak beschadigingen. Het ontstaan van een lak beschadiging gebeurd bijvoorbeeld op een parkeerterrein of parkeergarage. Met name bij smalle parkeervakken is een auto snel... Lees hier meer over het verwijderen van auto krasjes.
  no claim korting
  No-claim korting: De no-claim korting is een korting die u krijgt op de premie van uw autoverzekering. Deze korting is gebaseerd op het aantal schadevrije jaren dat u heeft en verschilt per verzekeraar. Ook als u uw eerste autoverzekering af wilt sluiten en het aantal schadevrije jaren dus 0 is, dan krijgt u alsnog korting. Dit is zo geregeld omdat u dan altijd nog één of meer treden omlaag....... Lees hier meer over no-claim korting.
  gereedschap kleine deukjes verwijderen
  Kleine deukjes en het verwijderen van deze deukjes: Vaak gaan mensen ook zelf proberen om de deukjes te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn het verwijderen door middel van een föhn in combinatie met een luchtspray. Dit doet men door enkele minuten de deuk warm te föhnen om vervolgens met de luchtspray over de warm geworden.....Lees hier meer over tips en gereedschap zelf kleine deukjes verwijderen.
  autoruit
  Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
  zelf wazige doffe koplampen herstellen
  Tips en uitleg polijsten, repareren doffe verkleurde koplampen: De laatste jaren zien we alleen nog maar de kunststof koplampen. Bij een aantal automerken-modellen is het kunststof gedeelte waar het licht doorheen schijnt nog los te vervangen, maar we zien steeds meer dat de koplamp uit een geheel bestaat. Het voordeel hierbij is dat de koplamp potdicht zit en... Lees hier meer over herstel wazige doffe koplampen.
  onderhoud velg
  Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes