Auto wrappen - auto wrapping! Wat is auto wrappen en hoe werkt het

Auto wrappen of car wrapping is niets anders dan de auto voorzien van een folie. Maar wel met een schitterend resultaat ! Deze folie kan een bepaalde kleur of print zijn. Ook wordt auto wrappen toegepast om de lak van de auto te beschermen. Er wordt dan gebruik gemaakt van onzichtbare folie en is puur ter bescherming. Hieruit is te concluderen dat ongeacht de reden met auto wrapping de auto altijd beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf, denk daarbij aan steenslag, vogelpoep en UV stralen.

Zelf een auto wrappen

Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hieronder enkele tips en uitleg.

Hoe ga je te werk bij het zelf uitvoeren van auto wrapping?

Kijk goed over de auto heen om vast te stellen uit wat voor delen de auto bestaat en hoe groot de oppervlakte van deze delen is. De werkruimte waar u de wrap folie aanbrengt moet stofvrij zijn en de temperatuur in deze werkruimte moet ongeveer 20 graden zijn. Het reinigen van de auto is natuurlijk ook erg belangrijk alle spatjes en puntjes moeten van de lak verwijderd worden, ook rondom de deur en raamrubbers moet alles goed schoongemaakt worden. Was de auto met een autoshampoo zonder aanwezigheid van wax en neem daarbij alles goed mee, denk daarbij ook aan de wielkasten van de auto. Spoel alles goed na met water ! Vervolgens maakt u de auto goed droog bij de rubbers en kieren is het droogspuiten met behulp van een compressor een prima hulpmiddel. Als de auto volledig vrij van vocht en vet is zal de folie prima hechten.

Wrap folie aanbrengen. Uitleg en tips!

Het aanbrengen van de folie doet u met behulp van een föhn waardoor de folie gemakkelijker te vormen is. Zorg voor een scherp mesje om de randen netjes af te werken. Zorg bij het aanbrengen van de folie ook voor perfecte verlichting zodat luchtbelletjes snel opgemerkt kunnen worden en met behulp van een rakel weggewreven kunnen worden.

Begin bij het aanbrengen van de folie bij gemakkelijke delen, waardoor het werken met de wrap folie steeds gemakkelijker zal worden, en waardoor je later op de moeilijke plaatsen zoals deurklink en andere moeilijke hoekjes meer geoefend zult zijn. Bij grote delen zult u waarschijnlijk hulp nodig van een tweede persoon. Om een mooi resultaat te behalen moet u met name bij ronde en hoekige delen van de auto de folie goed verwarmen. Zorg met name bij de wielkasten dat de folie goed is aangehecht zodat er later geen spat water onder de folie kan komen.

Tip! Probeer eerst een klein stukje folie om te oefenen. Houd de föhn niet dichter dan 35 cm bij de folie. De folie reageert qua rekbaarheid snel op warmte.

Onderwerp gerelateerde artikelen

ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd Lees hier meer over ruitenwissers.
onderhoudsboekje
Onderhoudsboekje en onderhoud: Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter Lees hier meer over het onderhoudsboekje en interval auto onderhoud.
carstriping
Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets Lees hier meer over Car Striping.
autobekleding reinigen
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel Lees hier meer over reinigen autobekleding.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
Spotify auto
Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto: Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal Lees meer over Spotify streamen in de auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl