Reinigen van stoffen en lederen autobekleding

De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding, op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel waar een sopje van wordt gemaakt. Dit is echter niet de juiste manier om stoffen bekleding te reinigen. Het sop zal in de bekleding trekken en u kunt alleen de oppervlakte van de stoel met een doek afnemen. Buiten het feit dat de bekleding op deze manier te nat zal worden zullen de achtergebleven zeepresten opnieuw vuil aantrekken. Hierdoor zal de bekleding na korte tijd opnieuw vervuilt worden. Natuurlijk kunt u de autobekleding ook door een autopoetsbedrijf laten reinigen. Hierbij zijn de kosten natuurlijk wel hoger. Deze werken over het algemeen met een speciale stofzuiger waarbij een dieptereiniger wordt gebruikt. Doordat het reinigingsmiddel met een hoge druk in de autobekleding wordt ingebracht zal het vuil niet alleen aan de oppervlakte, maar ook dieper in de bekleding loslaten. Vervolgens zal het reinigingsmiddel met het losgelaten en opgenomen vuil opgezogen worden. Door deze professionele manier van reinigen zullen buiten alle vervuiling ook alle vieze luchtjes uit de bekleding worden verwijderd. Onthoud wel, en informeer van te voren goed hoe groot de kans is dat de vlekken niet of niet volledig verwijderd zullen worden. Er bestaat namelijk altijd de mogelijkheid dat een vlek van een bepaalde samenstelling niet of maar gedeeltelijk gereinigd kan worden.

Andere mogelijkheden reinigen stoffen autobekleding

Als u voor het reinigen van uw autobekleding minder geld uit wilt geven zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden. Zo worden in automaterialen zaken en autoshops allerlei soorten en merken auto bekleding reinigingsmiddelen aangeboden. Deze zijn over het algemeen in de vorm van spuitbussen. In deze spuitbussen bevindt zich dan meestal een schuimige substantie die aangebracht kan worden op de autobekleding. Het is natuurlijk wel verstandig alvorens de autobekleding goed te stofzuigen. Het schuim wat aangebracht is moet vaak een bepaalde tijd intrekken. Het is wel raadzaam niet de gehele stoel in een keer te reinigen, maar bijvoorbeeld eerst het sterkst vervuilde deel. Hierbij kan afhankelijk van de stof een niet te harde borstel gebruikt worden. Uiteindelijk kan met behulp van een witte poetsdoek de bekleding afgedaan worden. De reden van de witte poetsdoek is dat er met een gekleurde poetsdoek mogelijk vlekken aangebracht worden en men ziet met een witte poetsdoek beter wat er aan vuil verwijderd wordt.

Reinigen van leren autobekleding

In vergelijking met stoffen bekleding gaat men bij het reinigen van leren bekleding anders te werk. Vanzelfsprekend zal de leren bekleding als eerste met de stofzuiger gereinigd moeten worden. Vervolgens gaat men met leerreiniger aan de slag. Deze reinigt niet alleen de leren autobekleding maar zorgt er ook voor dat het leer soepel blijft. Dus ook bij geen vervuilde leren bekleding is het raadzaam soms uw lederen autobekleding hiermee te behandelen. Omdat het reinigingsmiddel door de zon een niet gewenst resultaat kan veroorzaken. Is het raadzaam dit niet in de felle zon te doen. De leerreiniger moet met een zachte witte poetsdoek draaiend aangebracht worden. Bij een niet witte poetsdoek worden er mogelijk vlekken veroorzaakt. Neem de gereinigde delen met een droge witte poetsdoek af.

Tips, reinigen stoffen en leren autobekleding !

Minder sterk vervuilde stoffen auto bekleding

Met bijvoorbeeld een plantenspuit een nevel van warm water aanbrengen en na korte tijd met een witte poetsdoek de bekleding afdoen. Het best hiervoor te gebruiken is een oude witte handdoek. Dit omdat deze ruwer is en daardoor meer vuil zal afnemen. Herhaal deze stap tot het gewenste resultaat.

Sterk vervuilde stoffen autobekleding

Bij hardnekkige vlekken is het een optie de vlek met garagezeep en een borsteltje (afhankelijk van soort bekleding) te lijf te gaan.

Sterk vervuilde leren autobekleding

Probeer deze te reinigen met leder reiniger in combinatie met een iets grof sponsje (afhankelijk van de leersoort) of een ha-ra doeken.

Uitgedroogde leren autobekleding

Een dun laagje insmeren met ledervet en vervolgens goed uit wrijven.

Onderwerp gerelateerde artikelen

airbags
Airbags en de Auto: Momenteel wordt er door de constructeurs en de toeleveranciers druk gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Men stelt vast dat steeds meer wagens standaard uitgerust worden met verschillende airbags, die ook bescherming kunnen bieden in geval van een zijdelingse aanrijding. Ook veiligheidsgordels zullen kunnen worden uitgerust met een klein luchtkussen Lees hier meer over de auto en airbags.
airco
Auto en Airco: Een auto airconditioning systeem is op het natuurkundige principe van een warmtepomp gebaseerd. De belangrijkste component van een airco is een compressor die via een aandrijfsnaar en een magneetkoppeling door de motor van de auto wordt aangedreven. Deze compressor transporteert via de in de airco circulerende koelvloeistof de warmte uit het Lees hier meer over airco in de auto.
autopoets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd Lees hier meer over ruitenwissers.
cabriokap
Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht Lees hier meer over beslagen autoramen.
navigatie
Informatie navigatiesystemen: De laatste jaren hebben zich grote ontwikkelingen afgespeeld op het gebied van GPS en navigatiesystemen. 40 jaar geleden was het alleen mogelijk om posities te bepalen met een afwijking van enkele kilometers, terwijl er tegenwoordig op enkele meters nauwkeurig de positie van een object kan worden berekend. De trend is dat de Lees hier meer over navigatiesystemen.
motorolie
Soorten functies en peilen motorolie: Motorolie is een belangrijk aspect van het onderhoud van een auto. De prestaties en levensduur voor de motor zijn voor een groot deel afhankelijk van de smering ervan. Het is dus zaak de juiste olie te gebruiken in een goede hoeveelheid. Dat er genoeg olie in het carter moet zitten weet iedereen wel (iedere verantwoorde autobezitter Lees hier meer over motorolie.
autozitje
Auto stoeltjes en zitjes: In Europa is afgesproken dat er strengere regels nodig zijn voor het vervoer van kinderen in de auto. Die regels hebben maar één doel: uw kind beter beschermen De regels komen er op neer dat kinderen kleiner dan 1,35 meter in een goedgekeurd kinderzitje moeten worden vervoerd. Volwassenen en kinderen groter dan 1,35 meter moeten de autogordel Lees hier meer over auto stoeltjes en zitjes.
airco teken
Auto airco controleren en/of bijvullen: De auto airco is een gesloten compressor die via de multiriem wordt aangedreven. In het airco systeem bevindt zich koudemiddel en compressorolie. Deze worden onder hoge druk ingebracht en gecontroleerd. De compressorolie (speciale airco olie) wordt door het koudemiddel meegenomen en draagt zorg voor de nodige smering Lees hier meer over bijvullen auto airco.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
dashcam
Uitleg advies werking en functie dashcam: Veel mensen in Nederland en België zijn wel bekend met de vele filmpjes die dagelijks op internet opduiken. Veelal zijn ze gefilmd in Rusland en is er een zwaar verkeersongeval op te zien. Andere keren passeren grappige gevallen van pogingen tot verzekeringsfraude langs. Maar wellicht wel de allerbekendste Lees hier meer over werking en advies dashcam.
autodiefstal
Autodiefstal auto inbraak en hacken: Natuurlijk gebeurd het losbreken van een autodeur of het intikken van een zijruit nog steeds maar de auto van nu zit boordevol met elektronische snufjes die vervolgens via de centrale computer (ECU) worden aangestuurd en geregeld. Zo ook elektronische systemen tegen inbraak en diefstal. De startonderbreker werk nu op Lees hier meer over hoe autodieven te werk gaan.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
Spotify auto
Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto: Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal Lees meer over Spotify streamen in de auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl