Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Reinigen van stoffen en lederen autobekleding:


De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding, op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel waar een sopje van wordt gemaakt. Dit is echter niet de juiste manier om stoffen bekleding te reinigen. Het sop zal in de bekleding trekken en u kunt alleen de oppervlakte van de stoel met een doek afnemen. Buiten het feit dat de bekleding op deze manier te nat zal worden zullen de achtergebleven zeepresten opnieuw vuil aantrekken. Hierdoor zal de bekleding na korte tijd opnieuw vervuilt worden. Natuurlijk kunt u de autobekleding ook door een autopoetsbedrijf laten reinigen. Hierbij zijn de kosten natuurlijk wel hoger. Deze werken over het algemeen met een speciale stofzuiger waarbij een dieptereiniger wordt gebruikt. Doordat het reinigingsmiddel met een hoge druk in de autobekleding wordt ingebracht zal het vuil niet alleen aan de oppervlakte, maar ook dieper in de bekleding loslaten. Vervolgens zal het reinigingsmiddel met het losgelaten en opgenomen vuil opgezogen worden. Door deze professionele manier van reinigen zullen buiten alle vervuiling ook alle vieze luchtjes uit de bekleding worden verwijderd. Onthoud wel, en informeer van te voren goed hoe groot de kans is dat de vlekken niet of niet volledig verwijderd zullen worden. Er bestaat namelijk altijd de mogelijkheid dat een vlek van een bepaalde samenstelling niet of maar gedeeltelijk gereinigd kan worden.

Andere mogelijkheden reinigen stoffen autobekleding:


Als u voor het reinigen van uw autobekleding minder geld uit wilt geven zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden. Zo worden in automaterialen zaken en autoshops allerlei soorten en merken auto bekleding reinigingsmiddelen aangeboden. Deze zijn over het algemeen in de vorm van spuitbussen. In deze spuitbussen bevindt zich dan meestal een schuimige substantie die aangebracht kan worden op de autobekleding. Het is natuurlijk wel verstandig alvorens de autobekleding goed te stofzuigen. Het schuim wat aangebracht is moet vaak een bepaalde tijd intrekken. Het is wel raadzaam niet de gehele stoel in een keer te reinigen, maar bijvoorbeeld eerst het sterkst vervuilde deel. Hierbij kan afhankelijk van de stof een niet te harde borstel gebruikt worden. Uiteindelijk kan met behulp van een witte poetsdoek de bekleding afgedaan worden. De reden van de witte poetsdoek is dat er met een gekleurde poetsdoek mogelijk vlekken aangebracht worden en men ziet met een witte poetsdoek beter wat er aan vuil verwijderd wordt.

Reinigen van leren autobekleding


In vergelijking met stoffen bekleding gaat men bij het reinigen van leren bekleding anders te werk. Vanzelfsprekend zal de leren bekleding als eerste met de stofzuiger gereinigd moeten worden. Vervolgens gaat men met leerreiniger aan de slag. Deze reinigt niet alleen de leren autobekleding maar zorgt er ook voor dat het leer soepel blijft. Dus ook bij geen vervuilde leren bekleding is het raadzaam soms uw lederen autobekleding hiermee te behandelen. Omdat het reinigingsmiddel door de zon een niet gewenst resultaat kan veroorzaken. Is het raadzaam dit niet in de felle zon te doen. De leerreiniger moet met een zachte witte poetsdoek draaiend aangebracht worden. Bij een niet witte poetsdoek worden er mogelijk vlekken veroorzaakt. Neem de gereinigde delen met een droge witte poetsdoek af.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Tips, reinigen stoffen en leren autobekleding !Minder sterk vervuilde stoffen auto bekleding:


Met bijvoorbeeld een plantenspuit een nevel van warm water aanbrengen en na korte tijd met een witte poetsdoek de bekleding afdoen. Het best hiervoor te gebruiken is een oude witte handdoek. Dit omdat deze ruwer is en daardoor meer vuil zal afnemen. Herhaal deze stap tot het gewenste resultaat.


Sterk vervuilde stoffen autobekleding:


Bij hardnekkige vlekken is het een optie de vlek met garagezeep en een borsteltje (afhankelijk van soort bekleding) te lijf te gaan.


Sterk vervuilde leren autobekleding:


Probeer deze te reinigen met leder reiniger in combinatie met een iets grof sponsje (afhankelijk van de leersoort) of een ha-ra doeken.


Uitgedroogde leren autobekleding:


Een dun laagje insmeren met ledervet en vervolgens goed uit wrijven.
interieur lederen bekleding reinigen
auto poets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
cabriokap
Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto.... Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
Waterlekkage binnenkant opel corsa
Waterlekkage binnenkant auto: Automatten nat of nog erger zeiknat. Bij lekkage kan er door verschillende oorzaken regenwater de auto binnenkomen. Voorbeelden hiervan zijn via de deurrubbers of dat aan de binnenkant van het spatscherm de afdichting doorlekt. Ook kan het zijn dat de bestaande rubberen afdichtings doppen onder de auto (bodem) of in het spatscherm zijn....... Lees hier meer over reparatie voorruit.
onderhoud velg
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
pollenfilter
Pollenfilter- interieurfilter: Een pollenfilter ook bekend als interieurfilter dient ervoor om stof, vuil, en pollen buiten de auto te houden, zodat er enkel schone lucht de auto binnenkomt. Zo heb je een standaard pollenfilter en een interieur filter waar koolstof in verwerkt is. Het voordeel van de laatstgenoemde..... Lees hier meer over de Pollenfilter- interieurfilter en stel de vraag waar deze zich bevind bij uw auto.
zelfbouw camper
Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes