autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Autodiefstal en auto inbraak: Toen nu en in de toekomst.


Autodiefstal en auto inbraak bestaat in vele vormen. Bij auto inbraak gaat het veelal om de spullen die in een auto aanwezig zijn. Zo is het dan ook niet verstandig bepaalde spullen in de auto achter te laten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnebrillen en elektronische apparatuur maar ook een jas of tas geeft aanleiding tot een auto inbraak. Ook zien we auto inbraken waarbij airbags en navigatiesystemen gestolen worden. Bij autodiefstal gaat het in de meeste gevallen om jonge auto’s en dan bij voorkeur speciale uitvoeringen. Deze auto’s worden na de diefstal zo snel mogelijk het land uitgevoerd. De autodieven zijn vaak een onderdeel van goed georganiseerde internationale bendes. Deze doen buiten de diefstal van auto’s ook de vervalsing van de autopapieren en vervolgens de doorverkoop van de gestolen auto’s. Een andere categorie is autodiefstal voor het plegen van een overval of ramkraak. Hierbij is de leeftijd en uitvoering van de auto niet altijd belangrijk. De dief kiest dan over het algemeen een minder opvallende en meer voorkomende auto. Auto’s die gestolen worden voor het gebruik van bijvoorbeeld een liquidatie of grote overval zijn vaak de snellere AUDI’s en BMW’s. De reden daarbij is om bij een eventuele achtervolging snel uit de voeten te kunnen.

Het begin van de auto beveiliging:


Ondanks dat er tijden zijn geweest dat de auto helemaal niet beveiligd was tegen diefstal is dit vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken. Door de verandering in de maatschappij en toename van auto’s en daarbij de autodiefstal en auto inbraken is in de loop der jaren het aanbod van anti auto inbraak producten sterk toegenomen. Ook in de auto’s zelf wordt steeds meer aan antidiefstal geïnvesteerd. Natuurlijk was er bij de opkomst van de auto al snel een stuurslot aanwezig. En wellicht herinnert u zich ook nog de eerste startonderbreker. Deze werkte met een unieke zender en ontvanger. Met de zender kon de startonderbreker ongedaan worden gemaakt. De ontvanger was in de auto ingebouwd en door het zendertje tegen de ontvanger aan te houden kon de startonderbreker ontgrendelt worden. Deze zenders droeg men vaak mee aan de sleutelbos. Ook het auto alarm systeem werd in gebruik genomen. Met name de doe het zelf inbouwsets zag men steeds vaker voorbij komen.


Autodieven uit het verleden:


In het verleden brak men door middel van bijvoorbeeld een schroevendraaier of koevoet de deur van de auto open. Een andere optie was het eruit tikken van de zijruit. Waarna men met een flinke ruk aan het stuur het stuurslot kon forceren. Ook de startonderbreker wist men op een gegeven moment ongedaan te maken. De eerste startonderbreker was eigenlijk niets meer dan twee onderbroken draden. Vaak was dat dan ook niet meer dan de juiste kabels door te knippen en vervolgens met de juiste andere te verbinden. Door de kleurcodes op de kabels wist men zo welke kabels bij welke auto’s verbonden moesten worden. Ook de eerste auto alarmen waren destijds vrij gemakkelijk onklaar te maken. .
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Auto inbraak en autodiefstal beveiliging van nu en in de toekomst:


Natuurlijk gebeurd het losbreken van een autodeur of het intikken van een zijruit nog steeds maar de auto van nu zit boordevol met elektronische snufjes die vervolgens via de centrale computer (ECU) worden aangestuurd en geregeld. Zo ook elektronische systemen tegen inbraak en diefstal. De startonderbreker werk nu op afstand met een geprogrammeerde code die zich in de chip van de autosleutel bevindt. Ook is het autoalarm sterk verbeterd, gevoeliger en steeds moeilijker onklaar te maken. Daarnaast zien we in steeds meer auto’s een track en tracé systeem.Hiermee kan de auto na diefstal getraceerd worden.

Autodieven groeien mee met de techniek:


Ondanks alle vernieuwingen in de beveiliging tegen inbraak of diefstal van de auto zal de autodief altijd iets bedenken om de auto alsnog te kunnen stelen. U kent wellicht nog het nieuwsbericht over de autosleutels die gemakkelijk te hacken waren en waar heel veel auto’s mee rond reden. Er was daarbij in de chip van de autosleutel maar een klein gedeelte van de beveiligingscode gebruikt waardoor deze veel gemakkelijker tussen sleutel en auto te traceren is. Hierdoor zal het verzonden signaal naar de startonderbreker eenvoudig via een computer opgevangen en berekend kunnen worden, waarna vervolgens de startonderbreker buiten werking kan worden gesteld. Maar wie had destijds verwacht dat criminelen daar ooit bij konden komen.

Autodiefstal en inbraak door middel van hacken:


Tegenwoordig is een auto vergelijkbaar met een computer die gehackt kan worden. Door het opvangen van signalen kan een auto binnen enkel seconden ontgrendelt worden. Voor het starten gebruikt de dief een laptop met een OBD stekker (uitlees stekker). Deze wordt aangesloten op de boordcomputer (de aansluiting die in de garage voor het uitlezen van storingen wordt gebruikt) Vervolgens kan de dief de code van de startonderbreker en het eventueel aanwezige alarmsysteem kraken. Bij een track en tracé systeem maken dieven gebruik van een aparte zender om het uitgezonden signaal te overstemmen. De vernieuwingen en verbeteringen tegen auto inbraak en diefstal zal nooit stoppen, maar ook de hackers zullen altijd mee blijven groeien. De top drie meest gestolen auto’s zijn Volkswagen, BMW en Audi.


Wat kan ik zelf doen tegen auto inbraak en diefstal?


 • Aanbrengen van een extra stuurslot of startonderbreker.

 • In huis de autosleutels goed opbergen (buiten het zicht van eventuele inbrekers)

 • Binnenkant auto voorzien van Bewegingsmelders.

 • Plaatsen van gecertificeerd alarmsysteem.

 • Stickers plakken “auto uitgerust met alarm”

 • Kenteken auto in autoruit graveren.

 • Traditionele hulpmiddelen als stuurslot , pedaalslot en handrem slot.

 • occasion kopen
  Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  elektrische parkeerbeugels
  Altijd voor de deur parkeren met eigen parkeerbeugel: De beste manier om ervoor te zorgen dat je altijd voor de deur kunt parkeren, is door je parkeerplaats bezet te houden. Doe je dit door enkel een klein object op de parkeerplaats te zetten, dan heb je vaak geen succes. Automobilisten die wanhopig op zoek zijn naar een parkeerplaats, zetten dit object...... Lees hier meer over het gebruik van elektrische parkeerbeugels.
  auto importeren
  Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
  hoe kentekenbewijs overschrijven
  Overschrijven van een kentekenbewijs: Voorheen bestond het kentekenbewijs uit drie papieren documenten (voertuigbewijs, tenaamstellingbewijs en overschrijvingsbewijs) Tegenwoordig ziet het kentekenbewijs er als een pasje uit. Als u een auto overschrijft met een oude papieren kentekenbewijs, zal deze na het overschrijven vervangen worden door...... Lees hier meer over kentekenbewijs overschrijven.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  omkatten
  Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
  prijsverschil olie en vloeistoffen
  Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
  autoverzekering
  Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
  kentekenplaat
  Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes