Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto:

Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal verschillende opties om Spotify te streamen. Dit zijn 3 handige manieren.

Spotify via Bluetooth streamen

Net als wanneer je een externe Bluetooth luidspreker gebruikt, kun je Spotify ook in je auto via Bluetooth streamen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je autoradio wel voorzien zijn van een Bluetooth-functie. Tegenwoordig zijn haast alle autoradio’s daarvan voorzien. Om je eigen playlists te kunnen beluisteren, verbind je jouw smartphone of tablet met je autoradio via Bluetooth. Dit doe je door Bluetooth in te schakelen op zowel de autoradio als op jouw draagbare apparaat. Vervolgens selecteer je de autoradio in de Bluetooth-instellingen op je telefoon om verbinding te maken.

Spotify-streamen-auto

Via de AUX-IN-poort of USB

Als je een oude autoradio hebt die niet voorzien is van Bluetooth, kun je alsnog naar Spotify luisteren. In dit geval heb je wel een USB- of AUX-IN-poort nodig. Je smartphone koppel je met een USB-kabel aan de USB- of AUX-IN-poort van jouw auto. Vaak zijn deze kabels al voor een paar euro te koop, waardoor dit een goedkope optie is om naar Spotify te luisteren in de auto. Je hoeft namelijk geen nieuwe autoradio te kopen en te installeren.

Maak je verbinding via de USB-poort? Dan selecteer je jouw gewenste Spotify-tracks met het bedieningspaneel van jouw radio. Als je via de AUX-IN-poort verbinding hebt gemaakt, kun je alleen het volume regelen met het bedieningspaneel. Op je smartphone selecteer je de gewenste nummers.

Apple CarPlay of Android Auto voor Spotify

Als je een iPhone hebt is het mogelijk om Spotify in de auto te streamen via Apple CarPlay. Je moet dan wel een autoradio hebben die van deze functie voorzien is. Via de USB sluit je jouw iPhone aan op de Apple CarPlay installatie. Wanneer de verbinding gemaakt is kan je de autoradio gebruiken als controller of display. Je telefoon plaats je veilig in een telefoonhouder. Schakel mono in zodat je tijdens het rijden niet gestoord wordt door berichtjes en meldingen van social media.

Heb jij een Android telefoon? Dan kies je voor Android Auto voor het afspelen van jouw Spotify afspeellijsten. Het systeem is vergelijkbaar met Apple Carplay, maar is dan gericht op Android gebruikers. Android Auto is te bedienen met voice commando’s. Hierdoor blijf jij je op de weg focussen terwijl je jouw radio opdracht geeft om jouw favoriete album van dit moment af te spelen. Android Auto is te vinden in nieuwere auto’s en aftermarket-autoradio’s.

Onderwerp gerelateerde artikelen

gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
elektronische systemen
Afkortingen elektronisch aangestuurde systemen auto: De auto kent vele technische snufjes. Zo zie je bij de aankoop van een auto ook allerlei afkortingen van aanwezige techniek staan. Denk daarbij aan ABS, ASR, ESP, TCS, ASC, ETC, ETS, ESC, DSC, VDC, DSTC, PSM, VSA, VSC EBA, EBD, EBV en BAS. Een ding staat vast, al deze technische toevoegingen Lees hier meer over afkortingen elektronische systemen auto.
dashcam
Uitleg advies werking en functie dashcam: Veel mensen in Nederland en België zijn wel bekend met de vele filmpjes die dagelijks op internet opduiken. Veelal zijn ze gefilmd in Rusland en is er een zwaar verkeersongeval op te zien. Andere keren passeren grappige gevallen van pogingen tot verzekeringsfraude langs. Maar wellicht wel de allerbekendste Lees hier meer over werking en advies dashcam.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
batterij auto sleutel
Batterij autosleutel vervangen: Zodra je de nieuwe juiste batterij voor de autosleutel in huis hebt kun je de oude verwijderen. Je kunt die er eenvoudig uithalen met je handen of die er eventueel uit proberen te ‘wippen’ met een mesje. Doe dat wel voorzichtig, om de autosleutel zelf niet te beschadigen. Kijk tevens goed hoe de batterij erin zit, zodat je de nieuwe Lees hier meer over het vervangen van een autosleutel batterij.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl