Batterij van een autosleutel vervangen? De specialist ben je zelf

De batterij van een autosleutel vervangen? Daar heb je gelukkig geen externe specialist voor nodig, want die ben je gewoon zelf. Het is gemakkelijker dan veel mensen denken om een dergelijke batterij te vervangen, mits je weet hoe je dat handig kunt aanpakken.

Oude batterij bekijken

Om de batterij van een autosleutel te vervangen is het allereerst van belang om goed te kijken naar de batterij die er in de autosleutel zit. Het zal gaan om een platte batterij, we noemen dit een knoopcel. Het is echter van belang om goed te kijken naar het specifieke type. De type aanduiding zal doorgaans bestaan uit 2 letters en 4 cijfers, die staan afgebeeld op de onderkant of bovenkant van de platte batterij. Door goed te kijken naar het type dat op de autosleutel batterij staat kun je online dezelfde weer bestellen.

Nieuwe batterij voor de autosleutel

Je kunt online een nieuwe batterij voor de autosleutel bestellen, aan de hand van het type dat je hebt zien zitten in de sleutel. Je weet op die manier zeker dat het gaat om hetzelfde model, op basis van dezelfde afmetingen. Dit is van belang, omdat de batterij voor de autosleutel natuurlijk niet de dik of te groot mag zijn. De knoopcel batterij voor in de autosleutel kun je eenvoudig online bestellen, zodat je die doorgaans de volgende dag al in huis hebt. Dat betekent dat je die vervolgens zelf kunt gaan plaatsen.

Zelf de batterij plaatsen

Zodra je de nieuwe juiste batterij voor de autosleutel in huis hebt kun je de oude verwijderen. Je kunt die er eenvoudig uithalen met je handen of die er eventueel uit proberen te ‘wippen’ met een mesje. Doe dat wel voorzichtig, om de autosleutel zelf niet te beschadigen. Kijk tevens goed hoe de batterij erin zit, zodat je de nieuwe op dezelfde manier kunt plaatsen. Je kunt op die manier een nieuwe batterij plaatsen. Je kunt de batterij voor de autosleutel vervangen, zonder dat je daarvoor een externe specialist nodig hebt.

Onderwerp gerelateerde artikelen

autobekleding reinigen
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel Lees hier meer over reinigen autobekleding.
gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
elektronische systemen
Afkortingen elektronisch aangestuurde systemen auto: De auto kent vele technische snufjes. Zo zie je bij de aankoop van een auto ook allerlei afkortingen van aanwezige techniek staan. Denk daarbij aan ABS, ASR, ESP, TCS, ASC, ETC, ETS, ESC, DSC, VDC, DSTC, PSM, VSA, VSC EBA, EBD, EBV en BAS. Een ding staat vast, al deze technische toevoegingen Lees hier meer over afkortingen elektronische systemen auto.
dashcam
Uitleg advies werking en functie dashcam: Veel mensen in Nederland en België zijn wel bekend met de vele filmpjes die dagelijks op internet opduiken. Veelal zijn ze gefilmd in Rusland en is er een zwaar verkeersongeval op te zien. Andere keren passeren grappige gevallen van pogingen tot verzekeringsfraude langs. Maar wellicht wel de allerbekendste Lees hier meer over werking en advies dashcam.
oorzaak rammel geluid
Oorzaak rammelend geluid auto: Een rammelgeluid rondom of vanuit de motor is vaak het meest lastig vast te stellen. Dit komt ook door het aanwezige motorgeluid. Door met een bepaald toerental het geluid op te zoeken kan er het best gezocht worden. Door kunststof delen met de hand vast te houden kunnen de eerste onderdelen worden Lees hier meer over mogelijke oorzaken van een rammelend geluid.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
Spotify auto
Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto: Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal Lees meer over Spotify streamen in de auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl