Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Schoonmaken, onderhoud en het gebruik van een cabriokap:Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto eerst even de ruit af te spoelen. Na het droogwrijven met een doek ziet de achterruit er prima uit. Bij een glazen achterruit is het gebruik van glasreiniger ook een optie. Zorg er dan wel voor dat de glasreiniger niet op de stiknaden van de kap komt. Indien er een achterruitverwarming aanwezig is, zal men bij het schoonmaken extra voorzichtig te werk moeten gaan. Bij het schoonmaken van de kap zelf, moet de felle zon vermeden worden. Gebruik voor het schoonmaken als voorkeur lauw kalkloos water en groene zeep. Het schoonmaken gaat het best met een zachte borstel omdat daarbij geen resten als draadjes en pluisjes achterblijven. Als het een sterk vervuilde oudere cabriokap betreft, laat je bij het schoonmaken het sopje van groene zeep met lauw water langer op de kap intrekken, zodat het vuil goed op kan lossen. Een cabrio met een glazen achterruit kan ook door een wasstraat gereinigd worden. Let er dan wel op dat er geen waxlaag of dergelijke op de kap wordt gespoten. Met een plastic achterruit wordt de wasstraat ten strengste afgeraden. Maak na het wassen de kap goed droog om vlekken en kringen te voorkomen.

Bescherming cabriokap:Ter bescherming van de cabriokap kan men de kap met vinyl beschermende middelen behandelen, Echter zijn de meningen over het gebruik hiervan sterk verdeeld. Zo schijnt het de levensduur van de kap niet echt te verlengen en bestaat er de mogelijkheid dat de kap sneller verkleurt. Als de kap water doorlaat zal deze vervangen moeten worden. Een tijdelijke oplossing is de kap met een soort van siliconen spray in te spuiten. Om schade aan de kap voor te zijn is het beter de kap niet onnodig open te laten staan. Zo blijft de kap het merendeel van de tijd strak gespannen en voorkom je onnodige kreukels en verkleuring.
autobekleding
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel... Lees hier meer over reinigen autobekleding.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
auto poets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
onderhoud velg
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
autoruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
uitdeukgereedschap
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze..... Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
carstriping
Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets...... Lees hier meer over Car Striping.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
bumper reparatie
Kunststof bumper repareren: Als een kunststof bumper bijvoorbeeld  bij het parkeren fors beschadigd is. Kan deze scheur of zelfs het gat in de bumper vrij gemakkelijk gerepareerd worden. Men noemt het al gauw een kunststof bumper maar let op !  De bumper kan ook uit polyester vervaardigd zijn. Het verschil tussen het repareren van een kunststof of polyester...... Lees hier meer over reparatie kunststof bumper.
xenon
De revolutie van auto verlichting: Rond 1900 is de auto uitgevoerd met verlichting, echter was dit nog geen elektrische verlichting maar olie kaarslampen. Deze lampen gaven toen der tijd voldoende licht voor de bestuurder, naarmate de tijd vorderde kwamen er auto’s met Acetyleen lampen. Deze lampen werden brandend gehouden met Carbid(door de samenvoeging van.... Lees hier meer over auto verlichting.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
wrappen
Zelf een auto wrappen: Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hier enkele tips en uitleg. Het aanbrengen van de folie doet u met... Lees hier meer over zelf een auto wrappen.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes