Schoonhouden en poetsen autovelgen - sportwielen

 • Verwijder stof en vuil:

Gebruik een tuinslang of hogedrukspuit om al het vuil en stof van je velgen te spuiten. Wrijf vervolgens elk zichtbaar deel van de velgen droog. Hoe ingewikkelder het design van de velgen, hoe nauwkeuriger je moet poetsen.

 • Wat voor velg betreft het

Zorg ervoor dat je weet uit welke materialen je velgen samengesteld zijn en behandel ze met het gepaste reinigingsmiddel. Als je het verkeerde poetsmiddel gebruikt dan riskeer je het uiterlijk van je velgen voorgoed te beschadigen.

 • Gebruik een kwalitatief reinigingsmiddel

Verzeker je ervan dat je een kwalitatief reinigingsmiddel uitkiest voor je velgen. Pols ook eens bij anderen als je vindt dat de velgen van hun wagen er uitstekend uitzien. Of informeer je bij je garagehouder. In ieder geval blijken velgenreinigers die verkocht worden aan spotprijzen een navenant resultaat op te leveren.

 • Reinig je velgen

Als je de juiste velgenreiniger gevonden hebt, en je wil beginnen met poetsen. Gebruik dan een zachte poetsdoek of een speciale velgenborstel - een zachte borstel, al dan niet voorzien van een smallere top zodat je alle kleine openingen gemakkelijk kan bereiken.

Breng het reinigingsmiddel vervolgens aan in ronddraaiende bewegingen. Concentreer je daarbij telkens op een stukje in plaats van de hele velg in een keer te willen behandelen. Zo worden je velgen volledig bedekt met een dun en gelijkmatig laagje velgenreiniger.

 • Verwijder de velgenreiniger

Ten slotte verwijder je de velgenreiniger met een schone doek door dezelfde ronddraaiende bewegingen te maken waarmee je het product hebt aangebracht. Zorg ervoor dat er geen resten van het product achterblijven, voor een schitterend resultaat.

Tips en weetjes omtrent het poetsen en reinigen van autovelgen

 • Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen.

 • Je hoeft niet perse een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger niet in contact komt met de lak van je wagen. Laat beide producten enkele minuten inwerken en boen het er vervolgens af.

 • Zijn je velgen ontzettend vuil en ziet het ernaar uit dat je er enkele uren zoet mee bent? Demonteer dan een autoband en leg deze op 2 houten latjes die voorkomen dat je de band en velg beschadigt

 • Lees de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel en volg de aanwijzingen nauwgezet om schade aan de velgen te voorkomen. Bij sommige agressieve reinigingsmiddelen volstaat droogwrijven niet en moet je een tuinslang gebruiken om het product grondig af te spoelen. Anders riskeer je dat het product de de toplaag van de velg aantast en dat er witte vlekjes achterblijven.

 • Draag wegwerphandschoenen als je met agressieve reinigingsproducten werkt.

 • Eventueel kan je een beschermingsmiddel gebruiken voor velgen. Als je dit na reiniging van de velgen aanbrengt, voorkomt hij dat de ze al te snel weer vuil worden.

 • Ook een wax laagje aanbrengen na het poetsen van de velgen behoort tot de mogelijkheden.

Onderwerp gerelateerde artikelen

ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd Lees hier meer over ruitenwissers.
carstriping
Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets Lees hier meer over Car Striping.
onderhoudsboekje
Onderhoudsboekje en onderhoud: Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter Lees hier meer over het onderhoudsboekje en interval auto onderhoud.
autobekleding reinigen
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel Lees hier meer over reinigen autobekleding.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
Spotify auto
Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto: Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal Lees meer over Spotify streamen in de auto.
Veilig rijden
Veilig rijden met de juiste schoenen: Je hebt er misschien nog nooit echt over nagedacht, maar het is voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen belangrijk om het juiste schoeisel te dragen tijdens het autorijden. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat autorijden. Deze schoenen kun je het beste dragen Lees meer over veilig rijden met de juiste schoenen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl