Kentekencheck
cursus autotechniek

Schoonhouden en poetsen autovelgen - sportwielen: • Verwijder stof en vuil:


 • Gebruik een tuinslang of hogedrukspuit om al het vuil en stof van je velgen te spuiten. Wrijf vervolgens elk zichtbaar deel van de velgen droog. Hoe ingewikkelder het design van de velgen, hoe nauwkeuriger je moet poetsen.

 • Wat voor velg betreft het:


 • Zorg ervoor dat je weet uit welke materialen je velgen samengesteld zijn en behandel ze met het gepaste reinigingsmiddel. Als je het verkeerde poetsmiddel gebruikt dan riskeer je het uiterlijk van je velgen voorgoed te beschadigen.

 • Gebruik een kwalitatief reinigingsmiddel:


 • Verzeker je ervan dat je een kwalitatief reinigingsmiddel uitkiest voor je velgen. Pols ook eens bij anderen als je vindt dat de velgen van hun wagen er uitstekend uitzien. Of informeer je bij je garagehouder. In ieder geval blijken velgenreinigers die verkocht worden aan spotprijzen een navenant resultaat op te leveren.
 • Reinig je velgen:


 • Als je de juiste velgenreiniger gevonden hebt, en je wil beginnen met poetsen. Gebruik dan een zachte poetsdoek of een speciale velgenborstel - een zachte borstel, al dan niet voorzien van een smallere top zodat je alle kleine openingen gemakkelijk kan bereiken.

  Breng het reinigingsmiddel vervolgens aan in ronddraaiende bewegingen. Concentreer je daarbij telkens op een stukje in plaats van de hele velg in een keer te willen behandelen. Zo worden je velgen volledig bedekt met een dun en gelijkmatig laagje velgenreiniger.


 • Verwijder de velgenreiniger:


 • Ten slotte verwijder je de velgenreiniger met een schone doek door dezelfde ronddraaiende bewegingen te maken waarmee je het product hebt aangebracht. Zorg ervoor dat er geen resten van het product achterblijven, voor een schitterend resultaat.
  Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

  Tips en weetjes omtrent het poetsen en reinigen van autovelgen: • Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen.

 • Je hoeft niet perse een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger niet in contact komt met de lak van je wagen. Laat beide producten enkele minuten inwerken en boen het er vervolgens af.

 • Zijn je velgen ontzettend vuil en ziet het ernaar uit dat je er enkele uren zoet mee bent? Demonteer dan een autoband en leg deze op 2 houten latjes die voorkomen dat je de band en velg beschadigt

 • Lees de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel en volg de aanwijzingen nauwgezet om schade aan de velgen te voorkomen. Bij sommige agressieve reinigingsmiddelen volstaat droogwrijven niet en moet je een tuinslang gebruiken om het product grondig af te spoelen. Anders riskeer je dat het product de de toplaag van de velg aantast en dat er witte vlekjes achterblijven.

 • Draag wegwerphandschoenen als je met agressieve reinigingsproducten werkt.

 • Eventueel kan je een beschermingsmiddel gebruiken voor velgen. Als je dit na reiniging van de velgen aanbrengt, voorkomt hij dat de ze al te snel weer vuil worden.

 • Ook een wax laagje aanbrengen na het poetsen van de velgen behoort tot de mogelijkheden.

 • poetsen-bescherming
  autobekleding
  Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel... Lees hier meer over reinigen autobekleding.
  lichtmetalen velgen
  Hoe worden Lichtmetalen Velgen gemaakt: De grondstof voor lichtmetalen wielen is een aluminium legering (mengsel door samensmelting verkregen) van 'lichte' metalen met als belangrijkste materiaal aluminium. De overige legeringselementen zijn meestal staal, silicium, koper, mangaan en andere grondstoffen (soms magnesium). Als uitzondering zijn......  Lees hier meer over hoe lichtmetalen velgen gemaakt worden.
  cabriokap
  Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto.... Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
  lichtmetalen velgen
  De grootste en goedkoopste in autobanden: De banden keuze bestaat uit winterbanden, zomerbanden, all season banden of Run flat autobanden. Wat is de beste keuze en waar kan ik deze overal bestellen? Soms is het best lastig om de juiste bandenkeuze te maken. Als je in de wintermaanden naar of door Duitsland moet, is het.......  Lees hier meer over de grootste en goedkoopste aanbieders in autobanden.
  auto poets
  Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  carstriping
  Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets...... Lees hier meer over Car Striping.
  autoruit
  Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
  wrappen
  Zelf een auto wrappen: Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hier enkele tips en uitleg. Het aanbrengen van de folie doet u met... Lees hier meer over zelf een auto wrappen.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes