Stickers voor op de auto oftewel Car striping:

Een standaard auto is doorgaans in en kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten.Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratie set of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping stickers en decoratie sets, in de meest uiteenlopende vormen en kleuren.

Grote oppervlakken in dezelfde kleur kunnen (soms) saai lijken en de auto een massieve uitstraling geven. Hier is iets aan te doen met een striping, sticker of decoratie set in de vorm van bijvoorbeeld een geblokte vlag. Een decoratie set moet functioneel zijn en de auto een extra dimensie geven. Je moet de sportieve lijnen ermee benadrukken. Wat de kleur aangaat moet er zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de ondergrond en de grootte van de decoratie. Striping in de lengte richting verdeelt een breed vlak in meerdere kleinere vlakken waardoor de auto langer en slanker lijkt. Het gaat hierbij niet alleen over sportieve snelle auto’s, ook busjes en campers hebben vaak grote saaie vlakken. Deze kunnen een totale metamorfose ondergaan met een mooie striping sticker of decoratie.

Zelf striping aanbrengen – auto stickers plakken

De stickers die veelal gebruikt worden zijn de sticker met daarop folie voor het aanbrengen - aanwrijven van de sticker. Hoe gaan we te werk? Allereerst is het natuurlijk van belang dat men precies weet waar de striping of sticker geplakt moet worden. Vooral als men met meerdere stickers werkt, werkt dit erg belangrijk. De plaats waar de sticker(s) komen moet met bijvoorbeeld wasbenzine of Glassex goed droog, stof en vetvrij gemaakt worden. Als het om een groot formaat sticker gaat, gaat het handig met een plantenspuit water met afwasmiddel op de ondergrond aan te brengen. De reden hiervan is dat de sticker gemakkelijk los te halen is en zachtjes heen en weer verschoven kan worden. Als men tevreden is over de positie van de sticker of striping kan het water onder de sticker zachtjes weg gewreven worden. Doe dit voorzichtig omdat de kans dat de sticker scheurt of kreukt zeker aanwezig is. Voor het aanwrijven kan een rakel of bijvoorbeeld een bankpasje gebruikt worden zodat de lucht goed onder de sticker vandaan gedreven word. Wanneer u van mening bent dat de sticker goed vast zit kan de folie verwijderd worden. Doe dit wel met beleid zodat u zeker weet dat de sticker goed aan de ondergrond hecht. Na het aanbrengen van de sticker of striping vervolgens goed laten drogen.

Op de auto aangebrachte stickers - striping Verwijderen

Zelfs na jaren is het verwijderen van aangebrachte stickers of striping op verschillende manieren mogelijk. U kunt dit bijvoorbeeld proberen door de stikker met een haarföhn te verwarmen. De lijmresten kunt u met terpentine verwijderen. Voordat u begint aan het verwijderen van de sticker of striping is het verstandig eerst uw auto te wassen zodat u met het verwijderen van de lijmresten, door het vuil op de auto geen krasjes veroorzaakt.

Onderwerp gerelateerde artikelen

ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd Lees hier meer over ruitenwissers.
onderhoudsboekje
Onderhoudsboekje en onderhoud: Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter Lees hier meer over het onderhoudsboekje en interval auto onderhoud.
wrap auto
Zelf een auto wrappen: Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hier enkele tips en uitleg. Het aanbrengen van de folie doet u met Lees hier meer over zelf een auto wrappen.
autobekleding reinigen
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel Lees hier meer over reinigen autobekleding.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
Spotify auto
Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto: Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal Lees meer over Spotify streamen in de auto.
Veilig rijden
Veilig rijden met de juiste schoenen: Je hebt er misschien nog nooit echt over nagedacht, maar het is voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen belangrijk om het juiste schoeisel te dragen tijdens het autorijden. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat autorijden. Deze schoenen kun je het beste dragen Lees meer over veilig rijden met de juiste schoenen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl