Kentekencheck
cursus autotechniek

Stickers voor op de auto oftewel Car striping:


Een standaard auto is doorgaans in en kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten.Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratie set of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping stickers en decoratie sets, in de meest uiteenlopende vormen en kleuren.

Grote oppervlakken in dezelfde kleur kunnen (soms) saai lijken en de auto een massieve uitstraling geven. Hier is iets aan te doen met een striping, sticker of decoratie set in de vorm van bijvoorbeeld een geblokte vlag. Een decoratie set moet functioneel zijn en de auto een extra dimensie geven. Je moet de sportieve lijnen ermee benadrukken. Wat de kleur aangaat moet er zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de ondergrond en de grootte van de decoratie. Striping in de lengte richting verdeelt een breed vlak in meerdere kleinere vlakken waardoor de auto langer en slanker lijkt. Het gaat hierbij niet alleen over sportieve snelle auto's, ook busjes en campers hebben vaak grote saaie vlakken. Deze kunnen een totale metamorfose ondergaan met een mooie striping sticker of decoratie.

Zelf striping aanbrengen – auto stickers plakken:


De stickers die veelal gebruikt worden zijn de sticker met daarop folie voor het aanbrengen - aanwrijven van de sticker. Hoe gaan we te werk? Allereerst is het natuurlijk van belang dat men precies weet waar de striping of sticker geplakt moet worden. Vooral als men met meerdere stickers werkt, werkt dit erg belangrijk. De plaats waar de sticker(s) komen moet met bijvoorbeeld wasbenzine of Glassex goed droog, stof en vetvrij gemaakt worden. Als het om een groot formaat sticker gaat, gaat het handig met een plantenspuit water met afwasmiddel op de ondergrond aan te brengen. De reden hiervan is dat de sticker gemakkelijk los te halen is en zachtjes heen en weer verschoven kan worden. Als men tevreden is over de positie van de sticker of striping kan het water onder de sticker zachtjes weg gewreven worden. Doe dit voorzichtig omdat de kans dat de sticker scheurt of kreukt zeker aanwezig is. Voor het aanwrijven kan een rakel of bijvoorbeeld een bankpasje gebruikt worden zodat de lucht goed onder de sticker vandaan gedreven word. Wanneer u van mening bent dat de sticker goed vast zit kan de folie verwijderd worden. Doe dit wel met beleid zodat u zeker weet dat de sticker goed aan de ondergrond hecht. Na het aanbrengen van de sticker of striping vervolgens goed laten drogen.


Op de auto aangebrachte stickers - striping Verwijderen:


Zelfs na jaren is het verwijderen van aangebrachte stickers of striping op verschillende manieren mogelijk. U kunt dit bijvoorbeeld proberen door de stikker met een haarföhn te verwarmen. De lijmresten kunt u met terpentine verwijderen. Voordat u begint aan het verwijderen van de sticker of striping is het verstandig eerst uw auto te wassen zodat u met het verwijderen van de lijmresten, door het vuil op de auto geen krasjes veroorzaakt.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
wrappen
Zelf een auto wrappen: Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hier enkele tips en uitleg. Het aanbrengen van de folie doet u met... Lees hier meer over zelf een auto wrappen.
auto poets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
onderhoud velg
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
uitdeukgereedschap
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze..... Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
zelfbouw camper
Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
kentekenplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
bumper reparatie
Kunststof bumper repareren: Als een kunststof bumper bijvoorbeeld  bij het parkeren fors beschadigd is. Kan deze scheur of zelfs het gat in de bumper vrij gemakkelijk gerepareerd worden. Men noemt het al gauw een kunststof bumper maar let op !  De bumper kan ook uit polyester vervaardigd zijn. Het verschil tussen het repareren van een kunststof of polyester...... Lees hier meer over reparatie kunststof bumper.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes