Kentekencheck
cursus autotechniek

Veilig autorijden met de juiste en in goede staat verkerende autobanden:


Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter word. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat de juiste autobanden gebruikt worden. Denk daarbij aan winterbanden en zomerbanden. Zo zal de winterband bij lage temperaturen en sneeuw meer grip hebben. Deze zelfde autoband zal in de zomermaanden door de andere samenstelling van het rubber vele malen sneller slijten. Er van uitgaande dat de juiste banden onder uw auto gemonteerd zijn, is het van belang dat deze autobanden in goede conditie verkeren.

zomerbanden

Conditie autobanden:


Qua conditie autoband is het als eerste belangrijk dat er voldoende profiel op de band aanwezig is en de banden bijvoorbeeld niet schuin afgesleten zijn. Maar ook de juiste bandenspanning is natuurlijk erg belangrijk. Het advies is dan ook je autobanden regelmatig te controleren of te laten controleren op bandenspanning, profiel diepte en haarscheurtjes. Als een autoband te ver of schuin is afgesleten kan dit bijvoorbeeld bij een grote hoeveelheid regenval voor aquaplaning zorgen. Bij schuin afgesleten autobanden staan de wielen niet meer op de juiste manier afgesteld en zal de auto uitgelijnd moeten worden. Het is erg belangrijk dat de juiste autobanden voor de juiste auto besteld worden zo heb je bijvoorbeeld banden die tot een bepaalde snelheid gebruikt mogen worden. Als u tweedehands autobanden aanschaft, dus het gevaar dat deze banden niet echt geschikt zijn voor uw auto. Ook handig om te weten is dat er buiten zomer en winterbanden all season banden bestaan. Deze mogen over het algemeen ook gebruikt worden in landen waar winterbanden verplicht zijn. U begrijpt hoe belangrijk de keuze van autobanden is!

APK - autobanden en autoverzekering:


Ook tijdens een APK worden de autobanden grondig gecontroleerd. Natuurlijk wil elke automobilist veilig onderweg zijn, en zeker niet door eigen toedoen een ongeval veroorzaken. Als u bij een ongeval met autobanden rijd, die tijdens een APK afgekeurd zouden zijn, kan dit zelfs problemen geven met uw autoverzekering. Als u bij een autoverzekering uitgebreide informatie of advies wilt opvragen, adviseren we zeker een kijkje bij Allsecur te nemen. Naast een autoverzekering bieden ze diverse extra's, zoals geen eigen risico en een vrije reparatiekeuze. Bekijk alle mogelijkheden en voordelen op Allianz Direct
lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
thuiskomertje en runflat banden
Thuiskomertje en runflat banden: We zien dat bij verschillende, met name duurdere automerken het thuiskomertje is vervangen door het gebruik van Run-flat autobanden. Zoals de naam aangeeft kan er bij deze autobanden met een lekke band gewoon worden doorgereden. Dit is mogelijk omdat de Run-flat banden voorzien zijn van stevige wangen waardoor.......  Lees hier meer over thuiskomertje en runflat banden.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
uitlijnen balanceren
De auto uitlijnen of de wielen van uw auto uitbalanceren: het wordt nogal eens met elkaar verward Bij het uitlijnen van de auto betreft het niet de velgen en banden, maar of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook herstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur  en de juiste....Lees hier meer over auto uitlijnen en banden balanceren.
welke landen winterbanden verplicht
Welke landen winterbanden verplicht? In welke landen is het verplicht om tijdens de wintermaanden met winterbanen of all season banden te rijden. Ondanks dat het verstandig is om tijdens winterse omstandigheden met winter of all season banden te rijden, bestaat er in de meeste landen geen verplichting. Zo ook in Nederland is het (nog) niet..... Lees hier meer over in welke landen winterbanden verplicht zijn.
stuur trilt
Trillingen aan het stuur: Dat het stuur van de auto trilt kan verschillende oorzaken hebben. Zo heb je ook verschil in het soort van trillen. Als het stuur bij een bepaalde snelheid trilt  gaat het in de meeste gevallen om de voorwielen van de auto. Deze zijn dan uit balans, waardoor een trilling tot stand komt. Omdat het stuur rechtstreeks met de voorwielen in verbinding staat... Lees hier meer over trillend autostuur.
sneeuwkettingen
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot.... Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
onderhoud velg
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
lichtmetalen velgen
De grootste en goedkoopste in autobanden: De banden keuze bestaat uit winterbanden, zomerbanden, all season banden of Run flat autobanden. Wat is de beste keuze en waar kan ik deze overal bestellen? Soms is het best lastig om de juiste bandenkeuze te maken. Als je in de wintermaanden naar of door Duitsland moet, is het.......  Lees hier meer over de grootste en goedkoopste aanbieders in autobanden.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
lichtmetalen velgen
Hoe worden Lichtmetalen Velgen gemaakt: De grondstof voor lichtmetalen wielen is een aluminium legering (mengsel door samensmelting verkregen) van 'lichte' metalen met als belangrijkste materiaal aluminium. De overige legeringselementen zijn meestal staal, silicium, koper, mangaan en andere grondstoffen (soms magnesium). Als uitzondering zijn......  Lees hier meer over hoe lichtmetalen velgen gemaakt worden.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes