Hoe verwissel je een lekke autoband en waar bevindt zich het reservewiel en de autokrik?

Het klinkt misschien vreemd maar zorg dat u altijd weet waar het reservewiel en de krik zich bevindt, U zal de eerste niet zijn die op zoek moet naar het reservewiel. Gaat u met uw auto op vakantie en bij uw auto zit een thuiskomer als reservewiel is het zeker niet onverstandig een origineel reserve wiel aan te schaffen. Zeker als u met de caravan onderweg bent is het niet prettig met een thuiskomer te rijden, ook mag er met een thuiskomer niet harder worden gereden dan 80 km per uur. Kortom de naam zegt het al thuiskomer. En daar sta je dan met een lekke autoband, na bovenstaande in acht te hebben genomen gaan we over tot het wisselen van de autoband(velg). Zet de auto altijd op de handrem, verwijder de wieldop of de kunststof dopjes op de wielbouten. Omdat de wielmoeren of bouten erg vast kunnen zitten draaien we deze iets los terwijl de auto nog met de wielen op de grond staat pak de wielsleutel/kruissleutel en draai de wielbouten of moeren iets los. Mochten deze zo vast zitten is het soms handig ook je voet erbij te gebruiken, zorg wel dat de sleutel erg goed op de wielbout/moer zit. Als alle wielbouten/wielmoeren een klein stukje los gedraaid zijn krikken we de auto op, zorg hierbij voor een harde ondergrond zodat de krik niet wegzakt of glijd. Nadat de auto opgekrikt is kan men het wiel verwijderen, leg na het verwijderen van het wiel deze langs de krik onder de auto, zodat als de auto van de krik valt deze door het wiel wordt opgevangen en niet plat op het wegdek valt.

We zien de laatste jaren ook steeds meer auto’s zonder reservewiel, bij een lekke band wordt er dan doorgaans gebruikgemaakt van hulpdiensten zoals de ANWB.

Onderwerp gerelateerde artikelen

autobanden
Hoe word een autoband gemaakt: Het karkas dient als wapening voor de band en geeft aan de band zijn sterkte, stijfheid en veereigenschappen. Daarom moet dit deel van de band erg sterk zijn. Bij de personenauto wordt de gordel gemaakt van staal en het karkas wordt gemaakt van rayon of polyester en de hiel van staal. Als eerste wordt de hiel gemaakt. Deze Lees hier meer over de fabricage van een autoband.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
Wiellagers
Wiellagers: De lagers die het wiel draaiende houden, en daardoor ook erg zwaar belast worden. waardoor het dan weer voorkomt dat het wiellager stukloopt of versleten is. Wanneer is een wiellager aan vervanging toe? Als een wiellager versleten is maakt deze een zingend, brommend en/of fluitend geluid. Waardoor een versleten wiellager al snel tijdens Lees hier meer over wiellager controleren en vervangen.
velg auto
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger Lees hier meer over autovelgen poetsen.
Uitlijnen en uitbalanceren
De auto uitlijnen of de wielen van uw auto uitbalanceren: Het wordt nogal eens met elkaar verward Bij het uitlijnen van de auto betreft het niet de velgen en banden, maar of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook herstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur en de juiste Lees hier meer over auto uitlijnen en banden balanceren.
Lichtmetalen velgen
Hoe worden Lichtmetalen Velgen gemaakt: De grondstof voor lichtmetalen wielen is een aluminium legering (mengsel door samensmelting verkregen) van 'lichte' metalen met als belangrijkste materiaal aluminium. De overige legeringselementen zijn meestal staal, silicium, koper, mangaan en andere grondstoffen (soms magnesium). Als uitzondering zijn Lees hier meer over hoe lichtmetalen velgen gemaakt worden.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl