Bij welke kilometerstand of na hoeveel maanden moet de auto een onderhoudsbeurt ondergaan?

Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter vaak dat er geen onderhoudsboekje meer aanwezig is of dat deze niet meer bijgehouden en ingevuld is. Als een auto bij een dealer in onderhoud blijft zal het onderhoudsboekje in de meeste gevallen wel bijgehouden worden. Maar zodra de auto in verschillende garagebedrijven is geweest zien we al snel dat het onderhoudsboekje niet volledig is ingevuld.

Hoe belangrijk is het onderhoudsboekje van de auto?

Om een overzicht te houden van het in het verleden uitgevoerde onderhoud is het erg belangrijk het onderhoudsboekje up to date te houden. Ook bij de verkoop van de auto is het een toegevoegde waarde als u de koper de onderhoudsgeschiedenis kunt tonen.

Geen onderhoudsboekje aanwezig

Als u een tweedehands auto koopt is de kans aanwezig dat er geen onderhoudsboekje in de auto aanwezig is. Daardoor heeft u wellicht geen idee wanneer de auto van onderhoud moet worden voorzien. In het verleden waren de onderhoudsbeurten voor bijna alle auto’s gelijk. Zo kenden we om de bij 5000 km de kleine onderhoudsbeurt. Hierbij was het standaard de motorolie verversen en kleine inspecties zoals bijvoorbeeld de afstelling van de koppeling controleren. Daarnaast was er de 10.000 km beurt. Deze stond bekend als de grote beurt. Hierbij werd al het mogelijke gecontroleerd, doorgesmeerd, schoongemaakt, gangbaar gemaakt en waar nodig vervangen. De auto’s van de laatste jaren zijn natuurlijk veel beter en onderhoudsvriendelijker geworden. Zo worden per autofabrikant andere onderhoudsintervallen gehanteerd en kennen we de onderhoudsindicator op het dashboard van de auto.

Wanneer moet mijn auto de volgende onderhoudsbeurt of inspectiebeurt ondergaan?

vraag

Onderwerp gerelateerde artikelen

onderhoudsboekje
Onderhoudsboekje en onderhoud: Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter Lees hier meer over het onderhoudsboekje en interval auto onderhoud.
RDW APK
RDW over APK: De APK-keuring is een jaarlijkse keuring die wettelijk verplicht is voor alle personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. De APK is een momentopname van de technische staat waarin het voertuig op de dag van de keuring verkeerd.Lichte voertuigen moeten vanaf drie jaar na toelating op de weg elk jaar APK gekeurd worden.Een uitzondering is er voor taxi’s Lees hier meer over RDW en APK.om naar de pagina te gaan.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
auto onderhoud
Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met de auto en de weersbeïnvloeding van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
kosten reparatie onderhoud
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
Onderhoud Remmen
Onderhoud van de Remmen: De staat van de remblokken en de remschijven is gemakkelijk na te gaan. Indien je af en toe even tussen de remschijf en de blokken loert, zal je zeker de dikte van de remvoering kunnen inspecteren. Gebruik je remblokken nooit tot de voering ervan maar één millimeter dik is. Vervangen bij een voeringdikte Lees hier meer over onderhoud en vervangen remmen.
APK
APK keuring: Uw auto moet voor de APK keuring en u wilt zelf controles - reparaties uitvoeren? Autogordels zijn verplicht voor auto’s vanaf 01-01-1971, in oudere auto’s hoeven ze dus niet in te zitten. Wanneer dit wel het geval is moeten ze goed werken, mogen ze niet gescheurd zijn, en moeten ze deugdelijk aan de carrosserie bevestigd zijn. In de auto’s na 01-01-1971 moeten Lees hier meer over APK keuring.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl