Ruitenwissers en best geteste ruitenwissers auto

Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht ook bij slecht weer te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen.

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

Er zijn een aantal factoren waaraan u kunt merken dat uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn.

  • Haperen van ruitenwissers: Het ruitenwisserblad drukt niet hard genoeg of ongelijkmatig tegen de voorruit.

  • Het strepen van ruitenwisserbladen: Het ruitenwisserrubber is beschadigd of versleten.

  • Ruitenwissers veroorzaken geluid: Het rubber is beschadigd of versleten of de verbindingen van de bladhouder zitten los.

  • Slijtage van de ruitenwissers: Beschadiging/slijtage als gevolg van uitdroging door zonlicht of bevriezing aan autoruit. Een ruitenwisser kan een slijtage-indicator hebben.Deze kan tevens aangeven wanneer de ruitenwissers vervangen dienen te worden.

  • Autoruit beschadigt door ruitenwisserbladen: Kapotte ruitenwisserbladen beschadigen het glas.

  • Ondeugdelijke montage ruitenwisserbladen: Arm of bladhouder ruitenwisser zijn slecht vastgezet of het verkeerde blad is gemonteerd.

TIP! Zorg voor een perfect zicht door de ruit en het wisrubber regelmatig met behulp van een vliegenspons van insecten hars en pollen te ontdoen.

Best geteste ruitewissers

Bosch ruitenwissers zijn echte winnaars ! De ruitenwissers van Bosch blijven goed presteren. Zo zijn de Bosch ruitenwissers al meerdere malen op rij als beste ruitenwisser bekroont. De wissers worden uitvoerig getest op wis kwaliteit, corrosie, duurzaamheid en geluid. Bosch ruitenwisser kopen?

Belangrijk voor een goed zicht is een streepvrij wisbeeld. Daarvoor is een gelijkmatig verdeelde druk nodig, die de wisser niet over de ruit laat stuiteren en aan de buigpunten een geruisloze terugkeer verzekert. Enkel op die manier kan in beide wis richtingen het water vlekkeloos worden gewist. De Bosch ruitenwissers leveren hier de beste resultaten. De testen worden uitgevoerd op het circuit van Linas-Montlhéry, waar bij een snelheid van 100 en 150 km/uur de wis kwaliteit en het geluid werden getest.

Ook Bosch ruitenwissers blijven door de jaren heen verbeteren. De prijs is over het algemeen wel iets duurder maar volledig gerechtvaardigd: geen strepen, geen gestuiter, geen storende geluiden. En bovendien, een eenvoudige montage. Zo garandeert Bosch een optimaal zicht in alle seizoenen en in alle Weersomstandigheden. De zeer harde en slijtvaste wis lip voorkomt corrosie van het wisblad en garandeert een streepvrije reiniging, ook bij zeer fijne regendruppels. De gepatenteerde binnen liggende bladveer van de Bosch -ruitenwissers zorgt voor een gelijkmatige aandrukkracht op de ruit. En uitstekend geschikt bij vrieskou.

Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd aan de voornaamste autoproducenten in Europa, de VS en Azië. Bosch ruitenwissers staan garant voor het beste zicht en de grootste veiligheid dankzij hun innovatieve wisrubber, verbeterde wisblad techniek en aantoonbaar langdurige prestaties. Robert Bosch Produktie NV, de Bosch ruitenwisser fabriek in Tienen, produceert ruim 79,6 miljoen ruitenwissers per jaar.

Onderwerp gerelateerde artikelen

beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht Lees hier meer over beslagen autoramen.
airbags
Airbags en de Auto: Momenteel wordt er door de constructeurs en de toeleveranciers druk gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Men stelt vast dat steeds meer wagens standaard uitgerust worden met verschillende airbags, die ook bescherming kunnen bieden in geval van een zijdelingse aanrijding. Ook veiligheidsgordels zullen kunnen worden uitgerust met een klein luchtkussen Lees hier meer over de auto en airbags.
airco
Auto en Airco: Een auto airconditioning systeem is op het natuurkundige principe van een warmtepomp gebaseerd. De belangrijkste component van een airco is een compressor die via een aandrijfsnaar en een magneetkoppeling door de motor van de auto wordt aangedreven. Deze compressor transporteert via de in de airco circulerende koelvloeistof de warmte uit het Lees hier meer over airco in de auto.
autopoets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
onderhoudsboekje
Onderhoudsboekje en onderhoud: Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter Lees hier meer over het onderhoudsboekje en interval auto onderhoud.
reparatie voorruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect Lees hier meer over reparatie voorruit.
airco teken
Auto airco controleren en/of bijvullen: De auto airco is een gesloten compressor die via de multiriem wordt aangedreven. In het airco systeem bevindt zich koudemiddel en compressorolie. Deze worden onder hoge druk ingebracht en gecontroleerd. De compressorolie (speciale airco olie) wordt door het koudemiddel meegenomen en draagt zorg voor de nodige smering Lees hier meer over bijvullen auto airco.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
Spotify auto
Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto: Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal Lees meer over Spotify streamen in de auto.
Veilig rijden
Veilig rijden met de juiste schoenen: Je hebt er misschien nog nooit echt over nagedacht, maar het is voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen belangrijk om het juiste schoeisel te dragen tijdens het autorijden. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat autorijden. Deze schoenen kun je het beste dragen Lees meer over veilig rijden met de juiste schoenen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl