Vocht in auto – aandampen - beslagen autoruiten

Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht aan de binnenkant van de auto kan meerdere oorzaken hebben. Als het incidenteel voorkomt kan het bijvoorbeeld zijn dat u voorheen met natte kleding in de auto bent gestapt en de auto nog vochtig was voordat u opnieuw gebruik maakte van uw auto. In dat geval kunt u bijvoorbeeld met behulp van de airco de ramen vochtvrij maken. Als er regelmatig, zonder dat u met natte kleding in uw auto bent gestapt vocht in uw auto aanwezig is ligt de oorzaak waarschijnlijk ergens anders.

Andere oorzaken van beslagen autoruiten (vocht in de auto)

Mogelijk ligt de oorzaak van dergelijk vochtprobleem bij een lekkage, dus hoe komt het vocht de auto binnen? Dat kan bijvoorbeeld door middel van een lekkage bij het schutbord of de rubbers van de deuren en/of ruiten. Voel dan ook altijd bij het voet gedeelte en onder de auto matten of het vochtig aanvoelt. Wat is er tegen het vochtprobleem in de auto te doen? Als er een lekkage, slechte rubbers of een andere oorzaak gevonden is natuurlijk het probleem verhelpen. Als u geen oorzaak gevonden heeft of een tijdelijke oplossing zoekt kunt u een vochtvreter in uw auto plaatsen. Hiervoor zijn verschillenden producten in de handel. Omdat bij het lekken van een vochtvreter het interieur door de zout oplossing beschadigt of vervuild kan raken is het wel verstandig een goede kwaliteit, herbruikbare en geteste vochtvreter te kiezen. Als het onder de automatten ietswat vochtig aanvoelt kunt u er voor kiezen om een krant onder de automat te leggen. De krant zal het aanwezige vocht snel opnemen. Als u de krant de eerste dagen een paar keer vervangt kunt u tevens controleren of het bij regen steeds opnieuw vochtig wordt en er dus een lekkage aanwezig is. Als het na verloop van tijd onder de automatten droog aanvoelt is het mogelijk dat er vaak met natte schoenen ingestapt is en er met name korte afstanden gereden worden. Door tijdens het autorijden het raam een stukje open te zetten kan het vocht de auto sneller verlaten.

herbruikbare-auto-ontvochtiger

Vocht in de auto en mogelijke oorzaak verhelpen

Het verhelpen van de oorzaak is uiteindelijk de juiste oplossing. Hierbij dan ook een opsomming van mogelijke oorzaken omtrent het vochtprobleem aan de binnenzijde van de auto. Gescheurde portierrubbers, lekkage achterlichtunits, airco afvoer verstopt, lekkage voorruit, indien aanwezig lekkage bevestiging antennevoet, lekkage bij de afdichting van het vochtscherm (plastic folie laag achter de deurbekleding). Als de folie gescheurd of los is, komt de warme lucht vanuit de auto in de deur terecht. Doordat de buitenkant van de portier kouder is krijg je vochtafzetting tegen de metalen binnenkant van de deur. Doordat het vocht via de standaard openingen onder het portier naar beneden druppelt is de eventueel aanwezige oorzaak herkenbaar aan het vocht wat op de dorpel blijft liggen.

Onderwerp gerelateerde artikelen

auto onderhoud
Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met de auto en de weersbeïnvloeding van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht Lees hier meer over beslagen autoramen.
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
eCall system
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt Lees hier meer over eCall systeem.
uitdeuken
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze. Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
flitspaal
Flitspalen en gewaarschuwd worden: Er wordt door middel van allerlei technieken van alles aan gedaan mensen op de hoogte te houden van de locaties van de flitspalen zodat u op tijd gewaarschuwd wordt. Buiten de bekende navigatie FlitsSMS: Goedkoopste dienst die er bestaat. U kunt per regio, per weg en tussen welke tijden u meldingen wilt ontvangen. Flits E mail: U ontvangt de Lees hier meer over flitspalen.
rijgedrag verzekering
Opslaan van rijgedrag data: Het opslaan van uw rijgedrag is een erg nuttige bijkomstigheid en kan u tot 35% premie korting op uw autoverzekering opleveren. Indien uw auto over een OBD (On Board Diagnostics)aansluiting beschikt plaatst u in enkele seconden de aangeleverde OBD stekker Lees hier meer over data opslag rijgedrag en mogelijkheid premie verlaging autoverzekering.
Kenteken schorsen
Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
tablet auto
Bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto: Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto.
DAB FM autoradio
Wat is een DAB-autoradio en is het altijd beter dan een gewone FM-radio? Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over het verschil tussen een DAB autoradio en een FM radio.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl