Bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto

Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het mediasysteem dat je als optie bij jouw wagen kunt krijgen. Volg deze stappen om een tablet om te bouwen tot mediasysteem voor je auto.

tablet-auto

Schoon de tablet op

Heb jij nog een oude tablet liggen die je al een tijd niet meer gebruikt? Maak deze netjes schoon met een microvezeldoekje en zet de tablet terug naar de fabrieksinstellingen zodat deze ook van binnen weer zo goed als nieuw is. De kans is groot dat hier nog allerlei apps op staan waar je in de auto niets aan hebt. Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Back-up & reset’ -> ‘Fabrieksinstellingen’ en klik op ‘Tablet opnieuw instellen’ gevolgd door ‘Alles wissen’.

Installeer het benodigde dashboard

Nu het toestel weer zo goed als nieuw is, ga je deze van de ideale software voorzien. Ga naar de Play Store waar je ‘Car dashdroid-Carinfotainment’ download. Deze app doet dienst als dashboard voor jouw mediasysteem en werkt zeer intuïtief. Zo wordt bijvoorbeeld de snelheid waarmee je rijdt met grote cijfers aangegeven en kun je zelf alle gewenste snelkoppelingen toevoegen naar apps op het dashboard. De app heeft erg veel instellingsmogelijkheden, waardoor je deze volledig naar wens kunt personaliseren.

Stel de navigatie in

Er zijn verschillende (gratis) apps die je vervolgens kunt installeren ter navigatie. Gebruik bijvoorbeeld Google Maps of kies voor Here Maps als je offline gebruik wilt maken van kaarten. Google Maps biedt deze optie ook, alleen is het in deze app wat lastiger om gebieden te selecteren. Hou wel rekening met het geheugen van je tablet wanneer je veel routes moet downloaden. Deze nemen namelijk redelijk wat ruimte in beslag.

Verbinden met de autoradio

Door het mediasysteem via Bluetooth aan de speakers te koppelen, geniet je iedere rit van jouw favoriete muziek. Ondersteunt je autoradio geen Bluetooth? Dan is het ook mogelijk om je tablet aan te sluiten via een AUX-kabel. Het valt af te raden om de muziek af te spelen via de speakers van je tablet, want de kwaliteit van het geluid is dan toch een stuk minder.

Een groot voordeel van je tablet gebruiken als multimediasysteem, is dat je deze weer af kunt koppelen en makkelijk in je tas stopt. Zo kun je tijdens een weekendje weg bijvoorbeeld ’s avonds gewoon jouw favoriete films en series streamen voor de nodige ontspanning. Van het kijken naar jouw favoriete series word je namelijk helemaal zen. Het is even een momentje voor jezelf waardoor je stressniveau verlaagt en je je gelukkiger voelt, aldus Robin Loeff, filmliefhebber en LateNightStreaming-medewerker. Heb jij veel aan je hoofd? Dan kan het goed werken om te kiezen voor een serie waarin herkenbare topics aan bod komen. Heb je in het dagelijks leven bijvoorbeeld zorgen of je wel die ene perfecte partner tegen het lijf gaat lopen en je kijkt naar een serie met herkenbare situaties waarin alles goed komt, kun je zorgen in je dagelijks leven makkelijker relativeren. Het kan dus positieve gevolgen hebben om je te spiegelen aan de hoofdpersonen van een serie.

Gebruik een autolader

Plaats de tablet op de gewenste hoogte en gebruik een autolader om te voorkomen dat Google Maps de batterij leegtrekt terwijl jij ook nog van muziek wilt genieten en van plan bent om later op de dag een film of serie te kijken op je tablet. Het valt aan te raden om te kiezen voor een oplader met twee USB-poorten, zodat je ook direct jouw smartphone op kunt laden tijdens het rijden.

Onderwerp gerelateerde artikelen

auto onderhoud
Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met de auto en de weersbeïnvloeding van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
eCall system
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt Lees hier meer over eCall systeem.
uitdeuken
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze. Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
flitspaal
Flitspalen en gewaarschuwd worden: Er wordt door middel van allerlei technieken van alles aan gedaan mensen op de hoogte te houden van de locaties van de flitspalen zodat u op tijd gewaarschuwd wordt. Buiten de bekende navigatie FlitsSMS: Goedkoopste dienst die er bestaat. U kunt per regio, per weg en tussen welke tijden u meldingen wilt ontvangen. Flits E mail: U ontvangt de Lees hier meer over flitspalen.
rijgedrag verzekering
Opslaan van rijgedrag data: Het opslaan van uw rijgedrag is een erg nuttige bijkomstigheid en kan u tot 35% premie korting op uw autoverzekering opleveren. Indien uw auto over een OBD (On Board Diagnostics)aansluiting beschikt plaatst u in enkele seconden de aangeleverde OBD stekker Lees hier meer over data opslag rijgedrag en mogelijkheid premie verlaging autoverzekering.
Kenteken schorsen
Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
DAB FM autoradio
Wat is een DAB-autoradio en is het altijd beter dan een gewone FM-radio? Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over het verschil tussen een DAB autoradio en een FM radio.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl