Onderhoud, reinigen en poetsen autolak:

Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig aan dat de contouren van de plek in de autolak zichtbaar blijven. Als het langdurig op de lak aanwezig blijft kan het zelfs de lak doen afbladderen. Regelmatig wassen van de auto verwijdert in ieder geval alle verontreiniging en houdt bijvoorbeeld ook de lichtmetalen velgen vrij van agressieve zwarte remstof.

Poetsen van de autolak

Indien u een nieuwe of gebruikte auto aankoopt, is deze bij aflevering vaak gepoetst. Maar wat is nu eigenlijk poetsen? En wat is het belang ervan voor de lak van uw auto? Poetsen is het aanbrengen van een laag over de autolak. Een laag die glimt zodat het lijkt alsof uw auto ervan opknapt. Deze laag bestaat meestal uit siliconen, vetbolletjes, en dat verklaart waarom de autolak zo ‘glad’ aanvoelt. Deze laag is waterafstotend waardoor het bij nat weer zichtbaar is of een auto gepoetst is of niet. De aangebrachte laag houdt echter maar kort op de autolak. Indien u de auto in de tussentijd geen wasbeurt geeft is dat ongeveer 2 maanden. Wast u de auto frequent dan is de laag reeds na 2 wasbeurten verdwenen.

Cleanen van de autolak

In sommige gevallen is de autolak zo verweerd dat het niet mogelijk is om met een poetsbeurt de oude helderheid terug te halen. In deze gevallen gaat het vrijwel altijd om een zogenaamd eenlaags laksysteem. Dit systeem wordt door autofabrikanten al enkele jaren niet meer toegepast. Bij verweerde lak of ook wel doffe lak dient een slijpmiddel oftewel ‘cleaner’ te worden toegepast. Dit middel slijpt de verweerde toplaag van de lak. Bij wegpoetsen van het slijpmiddel ziet u aan de kleur van de restanten dat een deel van de laklaag verwijderd is. Na het ‘cleanen’ moet wel weer een siliconenlaag aangebracht worden. De laklaag dient dus gepoetst te worden.

Lakveredeling autolak

Bij lakveredeling wordt na het wassen van de auto een teflon coating aangebracht. De coating sluit de laklaag af en beschermt deze tegen omgevingsfactoren. Door deze beschermende laag hoeft uw auto de eerste jaren niet meer in de was gezet te worden. Afdoen met water is dan voldoende.

Wegpoetsen van krasjes

Wat we ook steeds meer zien is het wegpoetsen van krassen. Dit gebeurd met speciale poets die daar voor geschikt is. Er moet dan gedacht worden aan kleine krasjes . Zoals krasjes die we kennen bij en rondom de deurkruk en benzineklep. Zo ook worden tweedehands auto’s vaak gepoetst afgeleverd. Maar na enkele wasbeurten worden de kleine weggepoetste krasjes al snel weer zichtbaar. Een betere optie is het polijsten van de autolak. Buiten dat de je de auto maximaal kunt laten glimmen worden de meest voorkomende krasjes permanent verwijderd. Het polijsten van de autolak doet u met behulp van een Polijstmachine.

Onderwerp gerelateerde artikelen

ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd Lees hier meer over ruitenwissers.
carstriping
Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets Lees hier meer over Car Striping.
onderhoudsboekje
Onderhoudsboekje en onderhoud: Het technisch bijhouden van de auto is erg belangrijk. Zo moet de auto bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode zijn inspectiebeurt of onderhoudsbeurt ondergaan. Als het onderhoudsboekje goed bijgehouden is kunt u daar de onderhoudsgeschiedenis in terug vinden. We zien echter Lees hier meer over het onderhoudsboekje en interval auto onderhoud.
autobekleding reinigen
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel Lees hier meer over reinigen autobekleding.
veilig onderweg
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
gps tracker
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
sneeuwkettingen spikes autosock
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
carport
Carport of garage: wat is de beste manier om je auto te stallen? Met een carport of garage bescherm je jouw auto tegen de elementen. Hierdoor blijft je auto er mooier uitzien en behoudt je auto meer van zijn waarde. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw auto kunt stallen op een overdekte parkeerplek. Wat is eigenlijk de beste optie: een carport of garage? Lees meer over carport of garage.
Spotify auto
Op deze manieren kun je Spotify streamen in de auto: Het is fijn als je in de auto naar je eigen favoriete muziek kunt luisteren. Tegenwoordig maakt niemand meer gebruik van cd’s, maar stream je jouw muziek. In huis of als je buiten aan het chillen bent met je vrienden, stream je eenvoudig met een Bluetooth luidspreker. In de auto zijn er een aantal Lees meer over Spotify streamen in de auto.
Veilig rijden
Veilig rijden met de juiste schoenen: Je hebt er misschien nog nooit echt over nagedacht, maar het is voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen belangrijk om het juiste schoeisel te dragen tijdens het autorijden. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat autorijden. Deze schoenen kun je het beste dragen Lees meer over veilig rijden met de juiste schoenen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl