Airbags - zij airbags - intelligente airbag auto

Er wordt door constructeurs en toeleveranciers constant aan nieuwe ontwikkelingen voor de airbag in het algemeen gewerkt. We zien dan ook steeds meer auto’s standaard uitgerust met verschillende soorten airbags. Deze kunnen dan bijvoorbeeld ook in geval van een zijdelingse aanrijding bescherming bieden. Ook veiligheidsgordels kunnen worden uitgerust met een klein luchtkussen, de zogenaamde “airbelt”, die de druk op de borstkas bij een crash sterk vermindert. Verder wordt er gedacht aan airbags die verwondingen aan de voeten, veroorzaakt door het contact met de pedalen, moeten voorkomen. De belangrijkste ontwikkeling is echter de intelligente airbag. Die op basis van gegevens, verstrekt door sensoren, “weet” of de stoel naast de bestuurder bezet is. Indien niet, zal bij een ongeval enkel de bestuurder airbag opengaan. Bovendien geven positiesensoren en rekstrookjes in de stoelen door hoe zwaar en hoe groot de inzittende is, en hoe ver hij/zij naar achter zit. Volume, kracht en reactietijd zullen dan aangepast worden, waardoor kleinere personen nog maar weinig risico lopen op verwondingen door de impact van de airbag. Zo zal er dus constant gekeken worden naar nieuwe mogelijkheden van airbags. Zo ook airbags die men wil gebruiken bij aanrijdingen van voetgangers of fietsers.

Inbouw van airbags

Om de inbouw van het steeds toenemend aantal airbags te vergemakkelijken, wordt constant aandacht besteed aan nieuwe vouwtechnieken die zullen resulteren in meer compacte modellen. Al deze ontwikkelingen zullen de airbag dus nog efficiënter maken. Het zal duidelijk zijn; net als vele andere veiligheidsonderdelen zoals ABS, dat de airbag geen wondermiddel is, dat de gevolgen van onaangepast rijgedrag kan uitwissen. Het staat echter onomstootbaar vast, dat in combinatie met het dragen van de veiligheidsgordel, de airbag reeds menig mensenleven gered heeft en nog zal redden. Door hun doorgedreven inspanningen om de airbag steeds meer te perfectioneren, bewijzen de automobiel constructeurs hun grote bekommernis voor de verkeersveiligheid. Wetgeving die de verdere doorbraak van de airbag in de weg staat, wordt door FEBIAC dan ook resoluut afgewezen. De airbag blijft het vertrouwen van de automobilist, die bezorgd is om zijn veiligheid en die van zijn gezin, meer dan waard.

Onderwerp gerelateerde artikelen

elektrische-auto
Elektrische auto: De autowereld is al langer op zoek naar aandrijf bronnen die geen of nauwelijks vervuiling uitstoten. Elektrische auto's lijken goede kansen te hebben. Deze types kampen echter technisch gezien met een niet onaanzienlijk probleem: de actieradius is klein en het prestatieniveau laag. Bovendien moet een dergelijke auto altijd een keer 'aan de stekker', waar Lees hier meer over de elektrische auto.
autosleutel
De autosleutel: Sinds 1982 heeft de autosleutel ongekende ontwikkelingen doorgemaakt, je kan het zo gek niet bedenken het kan allemaal. In de toekomst zullen we zien dat we met de autosleutel aan de kassa van de supermarkt kunnen afrekenen of dat we er geld mee kunnen pinnen. Terwijl voor 1982 de autosleutel nog maar twee functies had, het openen Lees hier meer over de ontwikkeling van de autosleutel.
eCall system
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt Lees hier meer over eCall systeem.
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
reparatie voorruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect Lees hier meer over reparatie voorruit.
werking remsysteem
Werking remsysteem: De functie van het remsysteem is om de kracht van de persoon achter het stuur die het rempedaal indrukt over te zetten naar het voorwerp dat tegen het wiel aan drukt zodat het wiel gaat remmen. De omzetting van die krachten gebeurt door middel van een Hefboom, Hydraulica en Wrijving. Een hefboom komt voor in het rempedaal. Doordat Lees hier meer over de werking van het remsysteem.
auto veiligheid
Auto en veiligheid: Auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorzaken. Een de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford (eerste productieauto) werd de auto voor Lees hier meer over veiligheid auto.
elektronische systemen
Afkortingen elektronisch aangestuurde systemen auto: De auto kent vele technische snufjes. Zo zie je bij de aankoop van een auto ook allerlei afkortingen van aanwezige techniek staan. Denk daarbij aan ABS, ASR, ESP, TCS, ASC, ETC, ETS, ESC, DSC, VDC, DSTC, PSM, VSA, VSC EBA, EBD, EBV en BAS. Een ding staat vast, al deze technische toevoegingen Lees hier meer over afkortingen elektronische systemen auto.
ebd
Wat is en hoe werkt een remkrachtverdeler: Zoals het woord het al aangeeft verdeelt de remkrachtverdeler de remdruk over de wielen. De verdeling gebeurd over de voor en achterwielen van de auto. De verdeling van de remkracht is nodig, omdat als bij alle wielen dezelfde remkracht aanwezig zou zijn de wielen gelijk zouden Lees hier meer over de mechanische en elektronische remkrachtverdeler.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl