Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Airbags - zij airbags - intelligente airbag auto:


Er wordt door constructeurs en toeleveranciers constant aan nieuwe ontwikkelingen voor de airbag in het algemeen gewerkt. We zien dan ook steeds meer auto’s standaard uitgerust met verschillende soorten airbags. Deze kunnen dan bijvoorbeeld ook in geval van een zijdelingse aanrijding bescherming bieden. Ook veiligheidsgordels kunnen worden uitgerust met een klein luchtkussen, de zogenaamde “airbelt”, die de druk op de borstkas bij een crash sterk vermindert. Verder wordt er gedacht aan airbags die verwondingen aan de voeten, veroorzaakt door het contact met de pedalen, moeten voorkomen. De belangrijkste ontwikkeling is echter de intelligente airbag. Die op basis van gegevens, verstrekt door sensoren, “weet” of de stoel naast de bestuurder bezet is. Indien niet, zal bij een ongeval enkel de bestuurder airbag opengaan. Bovendien geven positiesensoren en rekstrookjes in de stoelen door hoe zwaar en hoe groot de inzittende is, en hoe ver hij/zij naar achter zit. Volume, kracht en reactietijd zullen dan aangepast worden, waardoor kleinere personen nog maar weinig risico lopen op verwondingen door de impact van de airbag. Zo zal er dus constant gekeken worden naar nieuwe mogelijkheden van airbags. Zo ook airbags die men wil gebruiken bij aanrijdingen van voetgangers of fietsers.

Inbouw van airbags:


Om de inbouw van het steeds toenemend aantal airbags te vergemakkelijken, wordt constant aandacht besteed aan nieuwe vouwtechnieken die zullen resulteren in meer compacte modellen. Al deze ontwikkelingen zullen de airbag dus nog efficiënter maken. Het zal duidelijk zijn; net als vele andere veiligheidsonderdelen zoals ABS, dat de airbag geen wondermiddel is, dat de gevolgen van onaangepast rijgedrag kan uitwissen. Het staat echter onomstootbaar vast, dat in combinatie met het dragen van de veiligheidsgordel, de airbag reeds menig mensenleven gered heeft en nog zal redden. Door hun doorgedreven inspanningen om de airbag steeds meer te perfectioneren, bewijzen de automobiel constructeurs hun grote bekommernis voor de verkeersveiligheid. Wetgeving die de verdere doorbraak van de airbag in de weg staat, wordt door FEBIAC dan ook resoluut afgewezen. De airbag blijft het vertrouwen van de automobilist, die bezorgd is om zijn veiligheid en die van zijn gezin, meer dan waard.


uitlezen zwarte doos auto
Zwarte doos – GPS – Tracker: Het komt weleens ter sprake elke nieuwe personenauto verplicht uit te rusten met een zogenaamde zwarte doos, die de snelheid en de werking van de remmen registreert vlak voor een ongeval. Los van het feit dat dit debat op Europees niveau gevoerd moet worden, betwijfeld FEBIAC ten zeerste de doeltreffendheid van dit...... Lees hier meer over Zwarte doos en GPS tracker.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
veiligheid
Auto en veiligheid: auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorloven. En de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford  (eerste productieauto) werd de auto voor...... Lees hier meer over veiligheid auto.
smart car
De Smart in Car sensor: De Smart in Car sensor van NXP lijkt na een proef met 200 auto’s waaronder ook taxi’s klaar voor marktintroductie, Waarschijnlijk zullen de grote autofabrikanten de komende jaren samen met het door Europa verplichte eCall - systeem  de  smart car technologie in hun auto’s integreren. Met de eerder genoemde  proef  hebben een jaar.... Lees hier meer over de Smart in Car sensor van NXP.
ecall systeem
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt.... Lees hier meer over eCall systeem.
autotechniek veiligheid hulpsystemen
Elektronische hulpsystemen auto en verkeersveiligheid: De ontwikkeling en toepassing van nieuwe elektronische snufjes maakt de auto steeds slimmer en veiliger. Al deze nieuwe ontwikkelingen geven tevens een bijdrage aan de toekomstige autonome auto. Stap voor stap worden er volledig geteste systemen aan verschillende..... Lees hier meer over elektronische hulpsystemen en verbetering verkeersveiligheid.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
airbag lampje blijft branden
Airbag lampje: werking en mogelijke storingen. Als het airbag lampje blijft branden kan dit meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat een slecht contact de oorzaak is. Dit kan zijn door een kabelbreuk, maar het ligt meer voor de hand dat er een connector slecht contact maakt. Zo komt het bijvoorbeeld voor dat de connector onder de bestuurders stoel slecht..... Lees hier meer over airbag lampje blijft branden.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
autozitje
Auto stoeltjes en zitjes: In Europa is afgesproken dat er strengere regels nodig zijn voor het vervoer van kinderen in de auto. Die regels hebben maar één doel: uw kind beter beschermen De regels komen er op neer dat kinderen kleiner dan 1,35 meter in een goedgekeurd kinderzitje moeten worden vervoerd. Volwassenen en kinderen groter dan 1,35 meter moeten de autogordel..... Lees hier meer over auto stoeltjes en zitjes.
kabelboom auto
Kabelboom auto: De kabelboom ligt verspreid door de auto, maar met name onder het dashboard van de auto. Vanuit het dashboard loopt de kabelboom naar de motorruimte en tot aan de achterlichten van de auto. De kabelboom ligt dan over de vloer weggewerkt onder de vloerbekleding. Bij met name moderne auto’s is dit het netwerk naar alle ECU opties.... Lees hier meer over de kabelboom van de auto.
veiligheid
Auto en veiligheid: auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorloven. En de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford  (eerste productieauto) werd de auto voor...... Lees hier meer over veiligheid auto.
diagnose aansluiting
Aansluitpunt uitlezen auto: Doordat er steeds meer elektronica in de auto van de laatste jaren is verwerkt en deze helaas ook storingen met zich meebrengen, kan de auto tegenwoordig uitgelezen worden. Omdat alle informatie in de auto computer wordt opgeslagen kan Indien zich een probleem voordoet de ECU (Electronic control unit) ofwel de computer.... Lees hier meer over plaats aansluiting diagnose stekker.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes