Pechhulp voor uw auto:

Hoe goed we onze auto’s ook onderhouden, zo af en toe gaan ze stuk. Gebeurt dat aan huis of zelfs onderweg, dan kunnen we vaak wel wat hulp gebruiken. Een pechhulpverzekering biedt uitkomst bij autopech. Pechhulp bestaat uit twee belangrijke componenten.

  • De dienstverlening om ons weer op weg te helpen. Dit kan zijn dat de auto ter plekke wordt gerepareerd, of dat hij wordt weggesleept naar een garage. In het laatste geval kan er ook vervangend vervoer, of een overnachting worden geregeld.

  • Dekking van de gemaakte kosten om weer op weg te komen. De bovengenoemde diensten kosten geld. Een pechhulpverzekering dekt vaak een deel of alle gemaakte kosten.

Verschillende pechhulp aanbieders bieden verschillende vormen van dienstverlening en verschillende dekking van kosten. Tegelijkertijd verschillende de voorwaarden en kosten enorm. Een grondige pechhulp vergelijking is dan ook geen overbodige luxe.

autopech

Pechhulp kosten

De kosten van pechhulp varieren niet alleen per aanbieder. Ook binnen een pechhulpaanbieder zijn vele verschillende tarieven te vinden. Leeftijd van de auto, dekkingsgebied en aanvullende dekkingen zoals vervangend vervoer, hotel overnachting en repatriering bepalen het uiteindelijke tarief.

Leeftijd auto

De meeste grote pechhulp dienstverleners laten de kosten van de pechhulpverzekering afhangen van de leeftijd van de auto. In verschillende staffels betaal je vaak heel weinig voor een erg jonge auto, terwijl vanaf een jaar of 5 de bijdragen scherp oplopen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Centraal Beheer en Route Mobiel. Let hier op, niet alleen bij het afsluiten, maar ook bij het verlengen van het abonnement. Ook hier geldt: vergelijken loont! Grote uitzondering is de ANWB. Voor de Wegenwacht betaal je altijd hetzelfde tarief ongeacht hoe oud je auto is.

Nederland, Europa, woonplaats

Ook het dekkingsgebied zorgt voor een variatie in de kosten. Het minst betaal je wanneer je kiest voor alleen dekking in Nederland. Vaak wordt je geacht extra te betalen wanneer je ook in je woonplaats geholpen wilt worden. Best gek, want de lokale garage zit meestal niet bij je in de straat. Ga je op vakantie of op reis naar het buitenland, dan is de moeite waard om pechhulp Europa af sluiten.

Pechhulp on Demand

Een vrij nieuwe variant in de dienstverlening is pechhulp on demand. Feitelijk sluit je hier geen verzekering af. Je bent dus niet gedekt voor de gemaakte kosten. Je sluit een overeenkomst af, of je download een Android of Apple app, met als doel om hulp in te kunnen schakelen wanneer je dat nodig hebt. De grootste partijen hier zijn RoadGuard en Allsecur. Je opent hun app op het moment dat je pech hebt. Je telefoon weet je locatie en je hoeft alleen maar aan te geven welk probleem je hebt. Vóór het daadwerkelijk oproepen van de hulp weet je wat je kosten zijn en met een druk op het scherm wordt pechhulp opgeroepen. Reken bij pechhulp on demand niet op aanvullende diensten zoals vervangend vervoer, een hotelovernachting of repatriëring.

aPechhulp-on-Demand

Een tussenvorm tussen pechhulp met een abonnement en pechhulp on demand biedt Blij dat ik rij. Hier betaal je in Nederland een vast eigen bijdrage bij elke keer dat je ze nodig hebt. Vervolgens dekt de aanbieder de daadwerkelijke kosten.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Snelheidsovertredingen
Snelheidsovertredingen: Die snelheidsovertredingen komen zoveel voor omdat het zo makkelijk is om er één te begaan. De meeste mensen hebben al een snelheidsovertreding begaan. Dit komt omdat alles veel te gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het uitgebreide wegennet maakt de auto veel handiger dan het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer Lees hier meer over snelheidsovertredingen.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
autodiefstal
Autodiefstal auto inbraak en hacken: Natuurlijk gebeurd het losbreken van een autodeur of het intikken van een zijruit nog steeds maar de auto van nu zit boordevol met elektronische snufjes die vervolgens via de centrale computer (ECU) worden aangestuurd en geregeld. Zo ook elektronische systemen tegen inbraak en diefstal. De startonderbreker werk nu op Lees hier meer over hoe autodieven te werk gaan.
eCall system
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt Lees hier meer over eCall systeem.
elektronische systemen
Afkortingen elektronisch aangestuurde systemen auto: De auto kent vele technische snufjes. Zo zie je bij de aankoop van een auto ook allerlei afkortingen van aanwezige techniek staan. Denk daarbij aan ABS, ASR, ESP, TCS, ASC, ETC, ETS, ESC, DSC, VDC, DSTC, PSM, VSA, VSC EBA, EBD, EBV en BAS. Een ding staat vast, al deze technische toevoegingen Lees hier meer over afkortingen elektronische systemen auto.
Pechhulp
Pechhulp voor uw auto: Hoe goed we onze auto’s ook onderhouden, zo af en toe gaan ze stuk. Gebeurt dat aan huis of zelfs onderweg, dan kunnen we vaak wel wat hulp gebruiken. Een pechhulp verzekering biedt uitkomst bij autopech. Pechhulp bestaat uit twee belangrijke componenten. 1) De dienstverlening om ons weer op weg te helpen. Dit kan zijn dat de auto ter plekke Lees hier meer over pechhulp vergelijken.
rijgedrag verzekering
Opslaan van rijgedrag data: Het opslaan van uw rijgedrag is een erg nuttige bijkomstigheid en kan u tot 35% premie korting op uw autoverzekering opleveren. Indien uw auto over een OBD (On Board Diagnostics)aansluiting beschikt plaatst u in enkele seconden de aangeleverde OBD stekker Lees hier meer over data opslag rijgedrag en mogelijkheid premie verlaging autoverzekering.
Kenteken schorsen
Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
tablet auto
Bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto: Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over bouw een tablet om tot een mediasysteem voor je auto.
DAB FM autoradio
Wat is een DAB-autoradio en is het altijd beter dan een gewone FM-radio? Je kunt natuurlijk een duur mediasysteem aanschaffen via de autofabrikant. Maar wist je dat je ook je eigen mediasysteem voor je auto kunt maken door een eenvoudige tablet om te bouwen? Deze zijn vaak ook nog een stuk gebruiksvriendelijker dan het Lees hier meer over het verschil tussen een DAB autoradio en een FM radio.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl