Kentekencheck
cursus autotechniek

Pechhulp voor uw auto:


Hoe goed we onze auto’s ook onderhouden, zo af en toe gaan ze stuk. Gebeurt dat aan huis of zelfs onderweg, dan kunnen we vaak wel wat hulp gebruiken. Een pechhulpverzekering biedt uitkomst bij autopech. Pechhulp bestaat uit twee belangrijke componenten.

 • De dienstverlening om ons weer op weg te helpen. Dit kan zijn dat de auto ter plekke wordt gerepareerd, of dat hij wordt weggesleept naar een garage. In het laatste geval kan er ook vervangend vervoer, of een overnachting worden geregeld.

 • Dekking van de gemaakte kosten om weer op weg te komen. De bovengenoemde diensten kosten geld. Een pechhulpverzekering dekt vaak een deel of alle gemaakte kosten.

 • Verschillende pechhulp aanbieders bieden verschillende vormen van dienstverlening en verschillende dekking van kosten. Tegelijkertijd verschillende de voorwaarden en kosten enorm. Een grondige pechhulp vergelijking is dan ook geen overbodige luxe.

  pechhulp bij autopech

  Pechhulp kosten:


  De kosten van pechhulp varieren niet alleen per aanbieder. Ook binnen een pechhulpaanbieder zijn vele verschillende tarieven te vinden. Leeftijd van de auto, dekkingsgebied en aanvullende dekkingen zoals vervangend vervoer, hotel overnachting en repatriering bepalen het uiteindelijke tarief.

  Leeftijd auto:


  De meeste grote pechhulp dienstverleners laten de kosten van de pechhulpverzekering afhangen van de leeftijd van de auto. In verschillende staffels betaal je vaak heel weinig voor een erg jonge auto, terwijl vanaf een jaar of 5 de bijdragen scherp oplopen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Centraal Beheer en Route Mobiel. Let hier op, niet alleen bij het afsluiten, maar ook bij het verlengen van het abonnement. Ook hier geldt: vergelijken loont! Grote uitzondering is de ANWB. Voor de Wegenwacht betaal je altijd hetzelfde tarief ongeacht hoe oud je auto is.

  Nederland, Europa, woonplaats:


  Ook het dekkingsgebied zorgt voor een variatie in de kosten. Het minst betaal je wanneer je kiest voor alleen dekking in Nederland. Vaak wordt je geacht extra te betalen wanneer je ook in je woonplaats geholpen wilt worden. Best gek, want de lokale garage zit meestal niet bij je in de straat. Ga je op vakantie of op reis naar het buitenland, dan is de moeite waard om pechhulp Europa af sluiten.

  Pechhulp on Demand:


  Een vrij nieuwe variant in de dienstverlening is pechhulp on demand. Feitelijk sluit je hier geen verzekering af. Je bent dus niet gedekt voor de gemaakte kosten. Je sluit een overeenkomst af, of je download een Android of Apple app, met als doel om hulp in te kunnen schakelen wanneer je dat nodig hebt. De grootste partijen hier zijn RoadGuard en Allsecur. Je opent hun app op het moment dat je pech hebt. Je telefoon weet je locatie en je hoeft alleen maar aan te geven welk probleem je hebt. Vóór het daadwerkelijk oproepen van de hulp weet je wat je kosten zijn en met een druk op het scherm wordt pechhulp opgeroepen. Reken bij pechhulp on demand niet op aanvullende diensten zoals vervangend vervoer, een hotelovernachting of repatriëring.

  AllSecur Pechhulp on Demand scherm
  Een tussenvorm tussen pechhulp met een abonnement en pechhulp on demand biedt Blij dat ik rij. Hier betaal je in Nederland een vast eigen bijdrage bij elke keer dat je ze nodig hebt. Vervolgens dekt de aanbieder de daadwerkelijke kosten.
  onderhoudsbeurt
  Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met  de auto en de weersbeïnvloeding  van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt  gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft.... Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
  lekke autoband
  Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
  cursus autokennis
  Cursus of opleiding autotechniek: Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden bij het volgen van een opleiding of cursus autotechniek. Zo heb je de MBO en HBO beroepsgerichte autotechniek opleidingen, waarbij het dan in de meeste gevallen de bedoeling is in de autotechniek (automonteur) aan het werk te gaan. Maar ook voor mensen die als hobby aan hun eigen..... Lees hier meer over cursus autotechniek.
  Betekenis symbolen dashboard lampjes
  Betekenis dashboard controle lampjes auto: Op het dashboard van een auto komen meerdere soorten autolampjes (symbolen) voor. Afhankelijk van wat de auto aan techniek aan boord heeft zullen er verschillende controlelampjes aanwezig zijn. Buiten de universele symbolen die alle automerken toepassen bestaan er ook nog symbolen...... Lees hier meer over betekenis symbolen dashboard lampjes.
  autolamp
  Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
  autoruit
  Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
  autovakantie
  last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto...... Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute  autovakantie.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
  Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes