Bus - bedrijfsauto ombouwen tot camper

Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No - time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een vervoermiddel en slaapplaats in één. Echter een camper kopen is niet voor iedereen weggelegd. De aankoopprijs van een camper ligt namelijk vrij hoog. Daarnaast moet je de camper onderhouden en in de winter zal je de camper moeten stallen. Alles bij elkaar dus een hoop geld voor slechts enkele weken vakantie per jaar. Mede door de kosten zijn er mensen op het idee gekomen om een bus of bedrijfswagen om te bouwen en als camper te gaan gebruiken.

Bedrijfswagen als camper gebruiken

Een bedrijfswagen mag je echter niet zo maar ombouwen tot een camper. Toch zijn er mogelijkheden. Wanneer je voor je werk of voor persoonlijk gebruik een kleine bedrijfswagen als een Renault Kangoo, een Opel Combo, een Citroën of een ander kleine bedrijfswagen in gebruik hebt kun je deze auto ook gebruiken voor je vrije tijd. Met Units of boxen heb je binnen enkele handelingen een camper. Lees meer. Volgens de regelgeving is het verboden om attributen vast te monteren. Bij controle moet je dan ook zonder gereedschap binnen 5 minuten je auto leeg kunnen maken. Voordat je een bedrijfswagen kunt gaan gebruiken heb je een aantal dingen nodig. Een camperbox / unit heb ik al. Deze heb in de auto gezet en vastgedraaid zodat de box niet kan schuiven tijdens het rijden. Voor de Gordijnen gebruik ik op maat gemaakte stof die ik vast kan zetten met magneten. Ook voor de isolatie gebruik ik magneten en een wollen kleed. Dit kleed klik ik vast aan het plafond van de bestelwagen. Wanneer het warm is zorgt dit ervoor dat de auto koel blijft. In de avond kan het afkoelen. Het deken houdt dan de condens tegen. Op bestemming aangekomen parkeer ik mijn wagen op een mooi plekje. Ik schuif de stoelen naar voren. Vervolgens klap ik mijn box uit elkaar. Het bovenste gedeelte van de box kan ik uitklappen verspreid over de hele lengte van mijn wagen. Dit wordt mijn slaapgedeelte. Het onderste gedeelte van de box kan ik de andere kant op schuiven waardoor er een keuken ontstaat. De achterkleppen van mijn wagen staan dus open. Om meer ruimte te krijgen heb ik een auto tent gekocht die ik aan de achterkant van de wagen opzet. Zo kan ik gemakkelijk uit de wint mijn keuken gebruiken en creëer ik ook gelijk een zitplaats. Deze tent kan blijven staan wanneer ik weg wil met de auto.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Autovakantie wat niet vergeten
last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute autovakantie.
kentekenplaat nummerplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
omkatten auto
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt Lees hier meer over omkatten auto.
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
dagwaarde
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
Trekhaak Plaatsen
Trekhaak Plaatsen: Bij de aankoop van een trekhaak heeft u de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem. Een vaste trekhaak is het meest bekend. Het is de eenvoudigste en tevens de goedkoopste oplossing voor mensen die de trekhaak vooral willen gebruiken voor een fietsendrager of om zo nu en dan een aanhangwagentje te trekken.Een afneembaar systeem is Lees hier meer over plaatsen van een trekhaak.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
autosloperij
De autosloperij: Een auto is rijp voor de sloop als deze niet meer te verkopen of total loss gereden is. In Nederland is de gemiddelde levensduur van een auto 14,6 jaar. De laatste jaren stijgt deze gemiddelde levensduur. Een auto verandert in een sloopauto sloopauto (of schadeauto) na een ongeval, maar ook door verwaarlozing of achterstallig onderhoud Lees hier meer over hoe autosloperijen te werk gaan.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
aanschaf occasion
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit Lees hier meer over aanschaf occasion.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl