Gemiddelde leeftijd auto’s in Nederland

De gemiddelde leeftijd van auto’s is door de jaren heen sterk toegenomen. De reden daarbij is dat de techniek en het produceren van de onderdelen van de auto sterk verbeterd. Auto onderdelen slijten daardoor minder snel en vragen om minder onderhoud. Ook de kwaliteit van de carrosserie is sterk verbeterd. Hierdoor zien we auto’s van 13 jaar oud die er nog wel 7 jaar tegenaan kunnen. Zo is 20% van de rondrijdende auto’s ouder dan 15 jaar.

Overgang naar elektrische rijden

Autofabrikanten zijn druk bezig met de ontwikkelingen van elektrische auto’s maar doordat de levensduur van de gemiddelde auto zo is gestegen zullen de benzine en dieselauto’s nog lang te zien zijn op de Nederlandse wegen.

Verschil in onderhoud

De auto’s in de tijd van de jaren 70 en 80 vroegen om veel meer onderhoud dan de auto’s in een latere periode. In de jaren 70 en 80 moesten de auto’s om de 5000 km voor een kleine beurt naar de garage. Een grote onderhoudsbeurt was om de 10.000 km. Een belangrijke factor was het doorsmeren van meerdere draaiende gedeeltes. In de volksmond noemde men een onderhoudsbeurt ook wel een doorsmeerbeurt. Dit gebeurde door middel van een vetspuit die op de nippels van verschillende draaiende gedeeltes werd geplaatst en het draaiende gedeelte zo van nieuw vet werd voorzien. Ook in de opbouw van het draaiende gedeelte van de motor en daarbij de motorolie is veel veranderd. Door de kwaliteitsverbetering van de motor en motorolie hoeft er veel minder vaak olie ververst te worden.

leeftijd-auto

Toekomstige auto en onderhoud

We gaan steeds meer elektrische rijden en daarmee zien we het onderhoud van de auto nog verder afnemen. Garage bedrijven die alleen onderhoud werkzaamheden verrichten zullen het in de toekomst lastig krijgen of nog voldoende werk te hebben. Bij een elektrische auto zien we in vergelijking met een benzine of diesel auto bijvoorbeeld geen distributieriem of distributieketting aandrijving. Ook zal er geen olie meer in het carter aanwezig zijn en zal er geen uitlaat meer vervangen hoeven te worden. En zo zullen we in de toekomst nog veel meer onderhoud werkzaamheden zien verdwijnen.

U heeft twijfels over het verleden en schadeverleden van uw huidige of toekomstige auto? Vraag dan een uitgebreid autoverleden/taxatie rapport op! Denk daarbij ook aan het aantal vorige eigenaren. Als de auto erg veel eigenaren heeft gehad kan dat duiden op een auto met problemen. Zo kunnen er dure reparaties onderweg zijn waardoor de vorige eigenaar gekozen heeft de auto snel van de hand te doen. Op de website van autoverleden kunt u via het kenteken of chassisnummer de vorige eigenaren achterhalen. Ook het schadeverleden de kilometerstand en de dagwaarde van de auto zijn daarbij in te zien.

Informatie kenteken of chassisnummer / identificatienummer check

  • Het schadeverleden: heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

  • De kilometerstand: klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

  • Het aantal vorige eigenaren: hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

  • De waarde: wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

kenteken-natrekken

Auto verleden (schade auto) Buitenland natrekken

Een voertuigidentificatienummer (VIN) in de volksmond chassisnummer of framenummer genoemd is een unieke identificatiecode die alle toegelaten wegvoertuigen moeten hebben. De code kan rechtstreeks ingeslagen zijn of op een op het chassis/frame aangebracht plaatje. Zo ook is het Nederlands kenteken gekoppeld aan het VIN. Men mag dan ook niet zomaar een ander chassis of framenummer inslaan / monteren zonder dat de RDW daarvan op de hoogte is.

Met de chassisnummer check wordt er gekeken of er voor betreffende auto een schade geregistreerd staat in onze buurlanden en in landen waar vandaan veel auto’s naar Nederland worden geïmporteerd.

De chassisnummer check is voor Iedereen die uit onderstaande landen een ingevoerde auto heeft aangekocht of wil kopen.

  • België
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Verenigde staten
  • (USA)
  • Hongarije
  • Tsjechië

chassisnummer-check

Bekijk hier een voorbeeld rapport autoverleden - autogeschiedenis - autohistorie:

Bekijk hier een voorbeeld rapport van het schadeverleden van een ingevoerde auto.

Onderwerp gerelateerde artikelen

omkatten auto
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt Lees hier meer over omkatten auto.
dagwaarde
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
Occasions kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
aanschaf occasion
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit Lees hier meer over aanschaf occasion.
kentekenplaat nummerplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl