Hoe zie je of een auto schade heeft gehad?

Je wilt een eerste of andere auto kopen. Bij het kopen van een auto gaat het al snel om fikse bedragen. En je wilt dan natuurlijk geen kat in de zak kopen. Een ding is zeker je moet ook altijd geluk hebben met de auto die je koopt. Je hebt autobezitters die bij wijze van spreken elke maand met de auto in de garage staan en je hebt autobezitters die slechts een x per jaar naar de garage moeten. Gezien de nieuwe autotechnieken, gaan nieuwere auto’s slechts alleen naar de garage als dit via het dashboard wordt aangegeven. Dit is dan vooral afhankelijk van het aantal kilometers wat u rijd. Zo kan het voorkomen dat een auto gezien het onderhoud twee jaar lang geen bezoek aan de garage hoeft te brengen.

Als je een tweedehands auto koopt met een hoge kilometerstand is de kans groter dat er na de aankoop problemen ontstaan dan bij een auto met een lage kilometerstand. Wat het eventuele schadeverleden van de auto betreft, is het steeds lastiger om te zien of een auto daadwerkelijk schade heeft gehad en hoe ernstig deze schade is geweest. Als een auto in het verleden schade heeft gehad is het vooral van belang hoe ernstig de schade was en op welke manier deze hersteld is. Het gebeurt zelfs dat auto’s een desbetreffende schade hebben dat deze niet gerepareerd mag worden maar dat de auto naar de sloop gebracht dient te worden om vervolgens gerecycled te worden. We hebben het dan over auto’s waarbij het niet alleen om blikschade gaat maar dat ook het chassis ernstig beschadigt is.

Slecht herstelde autoschade

Als een schadeauto slecht hersteld is kan een autokenner dat soms wel herkennen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de auto niet goed spoort en tijdens het rijden naar links of rechts trekt. Verder kunnen deuren of de motorkap niet goed aansluiten. Het is hoe dan ook belangrijk om bij twijfel iemand mee te nemen die weet waar men naar moet kijken.

Een andere optie is online een Autoverleden.nl op te vragen. Zeker bij auto’s die vanuit België of Duitsland zijn geïmporteerd is dat geen overbodige luxe.

Voorbeelden van autoverleden tegen een kleine vergoeding

  • Autohistorie rapport van niet Nederlandse auto’s via chassisnummer opvraagbaar.
  • Compleet auto en schadeverleden rapport via kenteken Nederlandse auto opvraagbaar.
  • Aantal vorige eigenaren auto.
  • Indien niet zichtbaar op RDW website, controle kilometerstand.
  • Indicatie dagwaarde, inruilwaarde, cataloguswaarde.

autoschade

Uitgebreid autoverleden van een auto met Nederlands kenteken opvragen.

Uitgebreid autoverleden van een uit het buitenland ingevoerde auto via chassisnummer opvragen.

Het is ook mogelijk een gedeelte van de informatie op te vragen

  • Schade verleden.
  • Kilometerstand check.
  • Gedetailleerde waarde.
  • Vorige eigenaren.

Onderwerp gerelateerde artikelen

omkatten auto
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt Lees hier meer over omkatten auto.
dagwaarde
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
Occasions kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
aanschaf occasion
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit Lees hier meer over aanschaf occasion.
kentekenplaat nummerplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl