Inhouden - stotteren - auto zowel benzine als diesel motoren kennen het probleem

Inhouden en stotteren was en is bij de auto een veel voorkomende storing waardoor u soms zelfs met uw auto tot stilstand komt en vervolgens de auto niet meer aan de praat krijgt. Wat dan ook een welbekende storing is bij de auto pechhulpdienst.

Bij de oudere auto’s waarbij geen of erg weinig elektronica aanwezig is, was en is de oorzaak van het Inhouden en stotteren vaak de oorzaak van slechte of vervuilde bougies , de contactpunten of de verdelerkap / kabels van de ontsteking maar ook een vervuilde benzine filter of carburateur was en is vaak de oorzaak.

Bij de auto’s van de laatste jaren ligt het probleem van inhouden en stotteren, langs de elektronische storingen erg vaak bij Vervuilde inspuiting / injectienaalden, waardoor de inspuiting en verstuiving van de brandstof niet goed verloopt met als gevolg dat de motor van de auto zich vreemd zal gedragen. Zeker als dit bij meerdere injectie naalden tegelijk aan de orde is, wat dan ook vaak het geval is.

Vervuilde injectienaalden inspuiting

Waar komt deze vervuiling vandaan? Natuurlijk bij het regelmatig bijna leeg rijden van de tank,. Maar ook door bij verschillende benzinepompen te tanken wat vaak onvermijdelijk is.(andere samenstellingen brandstof)

Vaak is de vervuiling van de injectienaalden / inspuiting eenvoudig op te lossen, en wel door injectienaalden reiniger bij uw brandstof toe te voegen. U voegt (bij voorkeur vóór het tanken) de injectiereiniger toe, waarna de injectiereiniger tijdens het leegrijden van de tank zijn werk kan doen. Ook als u geen problemen met de motor van uw auto heeft is het zeker aan te bevelen dit eens per jaar te doen. Het zal uw volledige brandstofsysteem reinigen.

De meest bekende en met de meest positieve reacties is de injector reiniger van Wynn´s

Wynn´s INJECTOR +PLUS+ CLEANER is een multifunctioneel benzine additief om het brandstofsysteem van benzine-injectiemotoren in optimale conditie te houden. Wynn’s injector reiniger voldoet aan de eisen van de moderne motoren, terwijl ze tegelijkertijd oudere motoren optimaliseren en beschermen. Ook kan de injector reiniger preventief gebruikt worden, om problemen te voorkomen en uw wagen in topconditie te houden.

fles-injectiereiniger-benzine

Injectie reiniger benzine motor

Eigenschappen

 • Reinigt de verstuivers en houdt ze schoon.
 • Voorkomt neerslagvorming op de kleppen, in het inlaatspruitstuk en in de verbrandingskamer.
 • Vergemakkelijkt koud starten.
 • Voorkomt onregelmatig stationair draaien en stoten bij het optrekken.
 • Absorbeert condenswater.
 • Beschermt het gehele brandstofsysteem tegen roest en corrosie.
 • Smeert de pomp, de verstuivers, de kleppen en het bovengedeelte van de cilinders.
 • Verbetert de verbranding en het motorvermogen.
 • Houdt de CO en HC waarden zo laag mogelijk.
 • Kan gebruikt worden in gelode en loodvrije benzine.
 • Tast de katalysator niet aan.

Toepassingen

 • Aanbevolen voor benzine-injectiemotoren om de vervuiling van de inlaatkleppen te voorkomen en om de verstuivers te reinigen en schoon te houden.
 • Bij onregelmatig toerental, inhouden, pingelen, nadieselen, moeilijk starten, hoog verbruik, te veel schadelijke uitlaatgassen.

Gebruiksaanwijzing

 • In de benzinetank gieten, bij voorkeur vóór het tanken.
 • Normaal gebruik: 1 flacon alle 2.000 km.
 • Bij vervuilde kleppen en verstuivers, bij inrijden: 1 flacon gedurende de eerste 3 tankbeurten, daarna onderhoudsdosis.
 • Bij intensief gebruik, stadsverkeer, enz.: 1 flacon bij iedere tankbeurt.

Bestel hier benzine injectie reiniger.

fles-injectie-reiniger-diesel

Injectie reiniger diesel motor

Eigenschappen

 • Verbetert de ontsteking en het verbrandingsproces door het cetaangetal te verhogen.
 • Vergemakkelijkt koud starten.
 • Verlaagt het geluid van de “dieselklop” (nagelen).
 • Vermindert overmatige zwarte rookvorming.
 • Reinigt de pomp en de verstuivers.
 • Vermijdt de vorming van roest en corrosie in het brandstofsysteem.
 • Compenseert het gebrek aan smering bij zwavelarme dieselbrandstoffen.

Toepassingen

 • Aanbevolen voor alle dieselmotoren.
 • Bij sterke dieselklop; slecht starten; overmatige dieselrook; slechte werking van pomp en verstuivers; hoog verbruik.

Gebruiksaanwijzing

 • In de brandstoftank gieten, bij voorkeur vóór het tanken.
 • Normale toepassing : 1 flacon van 325 ml alle 2 000 à 4 000 km.
 • Bij sterk vervuilde verstuivers, overmatige zwarte roetuitstoot: 1 flacon van 325 ml toevoegen bij de eerste 3 tankbeurten. Daarna normale toepassing.

Bestel Bestel hier diesel injectie reiniger.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Verbranding motor
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte Lees hier meer over verbranding motor.
brandstof
Brandstofinspuiting of brandstofinjectie: Zorgt bij een verbrandingsmotor voor vervoer van vloeibare brandstof in het inlaatspruitstuk,de verbrandingsruimte of een voorruimte daarvan. De werkwijze bestaat bij een dieselmotor uit het in de cilinder of voorkamer brengen van brandstof door een verstuiver, die de brandstof onder verhoogde druk door een Lees hier meer over brandstof inspuiting of injectie.
Werking dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk Lees hier meer over Werking dieselmotor..
Kleppen cilinderkop vervangen
Kleppen cilinderkop auto vervangen: Nadat u geconstateerd heeft dat er een probleem is met een of meerdere kleppen, bijvoorbeeld doordat u geen of een te lage compressie gemeten hebt (ook mogelijk koppakking probleem) Kunt u overgaan tot het demonteren van de cilinderkop en het verwijderen van de nokkenas(sen) vervolgens kunnen de kleppen verwijderd Lees hier meer over kleppen cilinderkop vervangen.
Inlaatspruitstuk uitlaatspruitstuk
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
Storingscode uitlezen
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema's op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van Lees hier meer over uitlezen auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl