Wat is private lease?

Iedereen kent het woord ‘leasen’ wel. De meeste mensen koppelen dit woord aan het leasen van een zakelijke auto, maar er zijn meer manieren om een auto te leasen. Sinds een aantal jaren is private lease ontzettend populair geworden. private Lease is simpelweg een manier om een auto te leasen, maar dan niet op een zakelijke manier, maar privé. Private lease houdt eigenlijk in dat je een auto huurt voor een langere periode. Bij private lease betaal je maandelijks een vast bedrag. Je kunt dit vergelijken met huur die je betaalt voor een woning; bij private lease betaal je maandelijks huur voor een auto.

Waar betaal ik allemaal voor bij private lease?

Bij private lease betaal je altijd een vast bedrag om in de auto te mogen rijden, maar in het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor een private lease auto, zitten ook kosten voor zaken als reparatie en onderhoud. Ook betaal je, als onderdeel van het maandelijkse bedrag dat je betaalt, voor een allriskverzekering. Dit houdt in dat je verzekerd bent voor alle schade die jij rijdt en voor de schade die je bij een ander veroorzaakt. Je bent bij een allriskverzekering ook verzekerd tegen stormschade en diefstal. Deze kosten zitten in het maandelijkse bedrag dat je moet betalen, omdat de leasemaatschappij het niet kan riskeren dat de auto schade heeft die jij niet kunt betalen. In je maandelijkse bedrag zit ook motorrijtuigenbelasting (dit wordt ook wel wegenbelasting genoemd). Ook betaal je voor noodzakelijk onderhoud van de auto, zoals het vervangen van de banden, het herstellen van eventueel schade en het repareren van het glas (bijvoorbeeld sterretjes in de ruit). Ook de afleveringskosten en een mogelijke verwijderingsbijdrage zitten in het bedrag dat je maandelijks betaalt, net zoals afschrijvingskosten en pechhulp. Kortom: je betaalt een bedrag per maand waar verder geen extra kosten meer bijkomen. Je weet precies welke kosten je maandelijks hebt en je weet ook zeker dat deze kosten, los van je brandstofkosten, eventuele schoonmaakkosten zoals een wasstraat en mogelijke verkeersboetes, niet hoger worden. Dit is één van de vele voordelen van private lease.

Is private lease duur?

De maandelijkse kosten voor private lease lijken vaak hoog, maar mensen vergeten dat deze kosten een compleet overzicht geven van alle kosten die je per maand aan de auto hebt. Relatief gezien, valt het privé leasen van een auto financieel gezien dus eigenlijk best wel mee. Je kunt natuurlijk ook zelf kiezen bij welke leasemaatschappij je een auto gaat leasen. Wil jij graag een Audi leasen via private lease of kies je voor een luxe Ford? Dan zal je waarschijnlijk meer betalen dan wanneer je kiest voor een ‘goedkoper’ model. Je hebt dus zelf ruimte om je maandelijkse kosten duurder of goedkoper te maken.

Hoe lang kan je particulier een auto leasen?

Een auto kan je particulier leasen voor 12 tot 60 maanden. Dit lijkt kort, maar het voordeel is dat je, als je een auto 60 maanden geleaset hebt, mag je gewoon weer een nieuwe uitzoeken. Zo rijd je iedere leaseperiode in een andere auto en kan je genieten van de luxe om telkens een nieuwe auto uit te kiezen. Zo kan je kiezen voor een Ford als je geniet van private lease, maar kan je ook eens kijken hoe het is om een Audi te rijden via private lease.

De grote voordelen van private lease

Het allergrootste voordeel van private lease, is dat je precies weet wat je kosten zijn. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor je auto en je weet zeker dat deze kosten, op brandstof, verkeersboetes en schoonmaakkosten na, de enige kosten zijn die je aan je auto hebt. Dit is handig voor je financiële huishouding, want je uitgaven zijn op deze manier heel stabiel en betrouwbaar. Een ander voordeel van private lease, is dat je geen spaargeld hoeft te hebben om een auto aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt, is een vast inkomen om de maandelijkse kosten te betalen. Je hoeft geen grote investering te doen om in een auto te rijden, als je kiest voor private lease. Het is ook een voordeel dat je geen aanbetaling of slotsom hoeft te betalen en dat je de auto gewoon weer kunt inleveren bij de leasemaatschappij aan het einde van je leaseperiode. Ook bij het inleveren, hoef je niet na te denken over inruilwaarde of het verkopen van de auto. De leasemaatschappij regelt dat de auto op een goede plek terecht komt; hier hoef jij niet over na te denken.

De nadelen van private lease

Private lease heeft natuurlijk ook nadelen. Zo ga je, als je kiest voor private lease, een financiële verplichting aan bij een leasemaatschappij. De leasemaatschappij heeft recht op jouw maandelijkse betaling en hier kan je niet makkelijk onderuit komen. Je tekent een huurcontract voor een auto en jij hebt de plicht om dit bedrag maandelijks over te maken. Als je niet meer in staat bent om het maandelijkse bedrag aan de leasemaatschappij te betalen, moet er een afkoopsom betaald worden. Het hangt af van het contract en van je leasemaatschappij, hoe hoog deze afkoopsom is.

Conclusie

Private lease is een manier om een auto te huren, net zoals je een huis huurt. Je ondertekent een contract voor een van tevoren bepaalde periode, waarbij je de auto aan het einde van de periode weer inlevert. Bij private lease betaal je een vast, maandelijks bedrag voor de auto. In dit maandelijkse bedrag zit niet alleen de huur die je voor de auto betaalt, maar zit bijvoorbeeld ook een allriskverzekering, pechhulp en nog veel meer. Private lease lijkt duur, maar de kosten die je betaalt hangen af van het soort auto dat je kiest (een Audi of een Ford leasen via private lease is natuurlijk duurder dan een goedkoper model) en het hangt af van de leasemaatschappij waar jij je auto vandaan haalt. Het grote voordeel van private lease, is dat je precies weet wat je maandelijkse kosten zijn en dat je geen grote investering hoeft te doen om in een auto te kunnen rijden.

Onderwerp gerelateerde artikelen

omkatten auto
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt Lees hier meer over omkatten auto.
dagwaarde
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
Occasions kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
aanschaf occasion
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit Lees hier meer over aanschaf occasion.
kentekenplaat nummerplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl