Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Private lease:


Wat is private lease?


Iedereen kent het woord ‘leasen’ wel. De meeste mensen koppelen dit woord aan het leasen van een zakelijke auto, maar er zijn meer manieren om een auto te leasen. Sinds een aantal jaren is private lease ontzettend populair geworden. private Lease is simpelweg een manier om een auto te leasen, maar dan niet op een zakelijke manier, maar privé. Private lease houdt eigenlijk in dat je een auto huurt voor een langere periode. Bij private lease betaal je maandelijks een vast bedrag. Je kunt dit vergelijken met huur die je betaalt voor een woning; bij private lease betaal je maandelijks huur voor een auto.

Waar betaal ik allemaal voor bij private lease?


Bij private lease betaal je altijd een vast bedrag om in de auto te mogen rijden, maar in het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor een private lease auto, zitten ook kosten voor zaken als reparatie en onderhoud. Ook betaal je, als onderdeel van het maandelijkse bedrag dat je betaalt, voor een allriskverzekering. Dit houdt in dat je verzekerd bent voor alle schade die jij rijdt en voor de schade die je bij een ander veroorzaakt. Je bent bij een allriskverzekering ook verzekerd tegen stormschade en diefstal. Deze kosten zitten in het maandelijkse bedrag dat je moet betalen, omdat de leasemaatschappij het niet kan riskeren dat de auto schade heeft die jij niet kunt betalen. In je maandelijkse bedrag zit ook motorrijtuigenbelasting (dit wordt ook wel wegenbelasting genoemd). Ook betaal je voor noodzakelijk onderhoud van de auto, zoals het vervangen van de banden, het herstellen van eventueel schade en het repareren van het glas (bijvoorbeeld sterretjes in de ruit). Ook de afleveringskosten en een mogelijke verwijderingsbijdrage zitten in het bedrag dat je maandelijks betaalt, net zoals afschrijvingskosten en pechhulp. Kortom: je betaalt een bedrag per maand waar verder geen extra kosten meer bijkomen. Je weet precies welke kosten je maandelijks hebt en je weet ook zeker dat deze kosten, los van je brandstofkosten, eventuele schoonmaakkosten zoals een wasstraat en mogelijke verkeersboetes, niet hoger worden. Dit is één van de vele voordelen van private lease.

Is private lease duur?


De maandelijkse kosten voor private lease lijken vaak hoog, maar mensen vergeten dat deze kosten een compleet overzicht geven van alle kosten die je per maand aan de auto hebt. Relatief gezien, valt het privé leasen van een auto financieel gezien dus eigenlijk best wel mee. Je kunt natuurlijk ook zelf kiezen bij welke leasemaatschappij je een auto gaat leasen. Wil jij graag een Audi leasen via private lease of kies je voor een luxe Ford? Dan zal je waarschijnlijk meer betalen dan wanneer je kiest voor een ‘goedkoper’ model. Je hebt dus zelf ruimte om je maandelijkse kosten duurder of goedkoper te maken.

Hoe lang kan je particulier een auto leasen?


Een auto kan je particulier leasen voor 12 tot 60 maanden. Dit lijkt kort, maar het voordeel is dat je, als je een auto 60 maanden geleaset hebt, mag je gewoon weer een nieuwe uitzoeken. Zo rijd je iedere leaseperiode in een andere auto en kan je genieten van de luxe om telkens een nieuwe auto uit te kiezen. Zo kan je kiezen voor een Ford als je geniet van private lease, maar kan je ook eens kijken hoe het is om een Audi te rijden via private lease.

De grote voordelen van private lease.


Het allergrootste voordeel van private lease, is dat je precies weet wat je kosten zijn. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor je auto en je weet zeker dat deze kosten, op brandstof, verkeersboetes en schoonmaakkosten na, de enige kosten zijn die je aan je auto hebt. Dit is handig voor je financiële huishouding, want je uitgaven zijn op deze manier heel stabiel en betrouwbaar. Een ander voordeel van private lease, is dat je geen spaargeld hoeft te hebben om een auto aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt, is een vast inkomen om de maandelijkse kosten te betalen. Je hoeft geen grote investering te doen om in een auto te rijden, als je kiest voor private lease. Het is ook een voordeel dat je geen aanbetaling of slotsom hoeft te betalen en dat je de auto gewoon weer kunt inleveren bij de leasemaatschappij aan het einde van je leaseperiode. Ook bij het inleveren, hoef je niet na te denken over inruilwaarde of het verkopen van de auto. De leasemaatschappij regelt dat de auto op een goede plek terecht komt; hier hoef jij niet over na te denken.

De nadelen van private lease.


Private lease heeft natuurlijk ook nadelen. Zo ga je, als je kiest voor private lease, een financiële verplichting aan bij een leasemaatschappij. De leasemaatschappij heeft recht op jouw maandelijkse betaling en hier kan je niet makkelijk onderuit komen. Je tekent een huurcontract voor een auto en jij hebt de plicht om dit bedrag maandelijks over te maken. Als je niet meer in staat bent om het maandelijkse bedrag aan de leasemaatschappij te betalen, moet er een afkoopsom betaald worden. Het hangt af van het contract en van je leasemaatschappij, hoe hoog deze afkoopsom is.

Conclusie.


Private lease is een manier om een auto te huren, net zoals je een huis huurt. Je ondertekent een contract voor een van tevoren bepaalde periode, waarbij je de auto aan het einde van de periode weer inlevert. Bij private lease betaal je een vast, maandelijks bedrag voor de auto. In dit maandelijkse bedrag zit niet alleen de huur die je voor de auto betaalt, maar zit bijvoorbeeld ook een allriskverzekering, pechhulp en nog veel meer. Private lease lijkt duur, maar de kosten die je betaalt hangen af van het soort auto dat je kiest (een Audi of een Ford leasen via private lease is natuurlijk duurder dan een goedkoper model) en het hangt af van de leasemaatschappij waar jij je auto vandaan haalt. Het grote voordeel van private lease, is dat je precies weet wat je maandelijkse kosten zijn en dat je geen grote investering hoeft te doen om in een auto te kunnen rijden.

terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
RDW check
Op zoek naar een tweedehands auto: Ben jij op zoek naar een leuke tweedehands auto? Dan wil je natuurlijk een leuke, betrouwbare occasion kopen die aan al jouw eisen voldoet. Waarschijnlijk ga je op internet kijken of er occasions te koop staan die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren. Misschien zoek je op basis van een bepaald automerk dat je.... Lees hier meer over tweedehands auto en RDW check.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes