Wij helpen u graag bij de verkoop van uw auto

Wilt u van uw auto af? Uw occasion verkopen is niet altijd makkelijk. U kunt uw gebruikte auto natuurlijk zelf verkopen of inruilen bij de dealer (de inruilwaarde voor uw voertuig kan tegenvallen). Maar u kunt uw “tweedehandsje” ook via OSW verkopen. Dat heeft vele voordelen. OSW biedt u de perfecte manier om snel en helemaal gratis u gebruikte voertuig te verkopen. Het maakt niet uit of u een oude auto wilt verkopen of een motor, caravan, camper of boot; wij vinden binnen ons netwerk altijd een koper voor u.

osw

OSW neemt u graag alle rompslomp uit handen bij de verkoop van uw occasion

Meld uw occasion eenvoudig aan door het kenteken in te vullen en enkele vragen te beantwoorden. Wij controleren de aanmelding en plaatsen uw voer- of vaartuig vervolgens in een afgeschermde veiling waar alleen onze erkende en betrouwbare inkopers een bod kunnen uitbrengen op basis van de door u opgegeven gegevens. Zorg er dus altijd voor dat deze zo nauwkeurig mogelijk zijn. Na het ontvangen van een bod maakt u met een druk op de knop de verkoop definitief.

osw2

Hoe werkt het nu precies?

Uw occasion zorgeloos verkopen; hoe werkt dat?

  1. Meld uw occasion aan

Om uw occasion te kunnen verkopen, dient u deze aan te melden op onze website. Dat doet u door uw kenteken in te voeren. Ons systeem zoekt automatisch aanvullende gegevens, zoals het merk en model, erbij.

  1. Uw occasion krijgt biedingen

Als uw occasion is geactiveerd, gaan wij aan de slag en zullen we de juiste bedrijven benaderen. Gedurende dit proces heeft u altijd dezelfde specialist tot uw beschikking. Zorgt u ervoor dat wij over zoveel mogelijk relevante informatie beschikken van het voertuig, zodat wij tot een zo hoog mogelijk bod kunnen komen?

  1. U kunt het bod accepteren of weigeren

Het bod dat u ontvangt is geheel vrijblijvend. Gaat u akkoord, dan zorgen wij dat het bedrijf een afspraak met u maakt om uw occasion op te halen. U kunt dan ook bespreken hoe u betaald wenst worden.

Heeft u nog vragen? Bel ons op 030-7601016 of lees de Veel Gestelde Vragen

Wat wilt u verkopen?

osw3

De vele voordelen van online verkopen

Zelf verkopen of via osw; de voor en nadelen

Wij willen u hier zo goed mogelijk informeren, zodat u weet welke manier van verkopen het beste bij u past. Niet iedereen gaat om dezelfde reden een auto of ander voertuig verkopen. De één heeft snel geld nodig vanwege een financiële crisis. De ander wilt ruimte maken. Bij sommige is dus snel geld van belang en bij anderen is de hoogte van het bedrag bij auto verkoop van belang.

Op de volgende manieren kunt u de occasion verkopen

  • Auto verkopen door te adverteren.
  • Auto inruilen bij aankoop nieuwe of tweedehands auto.
  • Auto verkopen aan opkoper.
  • Auto verkopen middels autoveiling.

Nadelen van verkopen via Marktplaats en vergelijkbare advertentiesites

Een advertentie plaatsen kost altijd geld. En vaak betaalt u extra als u een beetje wilt opvallen tussen de duizenden andere advertenties.

Verwacht dat mensen u per e-mail en per telefoon gaan ‘lastig vallen’ met onzinnige biedingen. Een veelgehoorde klacht is dat mensen u benaderen met “Ik kom hem nu halen voor xxx euro”. Daar zit u uiteraard niet op te wachten. Vermeld altijd bovenaan in de tekst dat u alleen reageert op serieuze biedingen. Helaas lezen veel mensen deze teksten niet goed of negeren ze het simpelweg.

Houd rekening met mensen die een bod doen en achteraf alsnog gaan afdingen op kleine punten zoals een krasje hier of een dingetje daar. Iets waar ook enkele andere veilingsites om bekend staan.

Houd er tevens rekening mee dat mensen een proefrit willen gaan maken voordat ze hem van je kopen. Indien u het niet vertrouwt dan kunt u een overeenkomst opstellen dat schades en bekeuringen tijdens de proefrit voor hun rekening zijn. Niet iedereen zal dit waarderen, maar op deze manier voorkom je problemen achteraf. Maar wij begrijpen heel goed dat u wellicht helemaal geen zin heeft in al dit regelwerk.

Vergeet tenslotte niet dat de koper nog wel eens terug zou kunnen komen indien er achteraf een defect optreed of de auto toch niet bevalt of naar wens is. Zorg altijd dat u een koopcontract afsluit waarin alle bekende problemen, gebreken en eventuele schades in zijn opgenomen. Als u daar zin in en tijd voor heeft…

Auto inruilen

Een auto verkopen aan de garage, wanneer u daar een andere auto koopt, is niet altijd de meest lucratieve manier. Wanneer je geen auto hebt in te ruilen, kunt u vaak ook wat van de prijs afkrijgen (onderhandelen). In feite krijgt u dus nog minder voor uw inruilauto terug dan gedacht.

Verkopen aan opkoper

De occasion verkopen aan een opkoper is ook een mogelijkheid van verkopen. Als u 10 auto opkopers zou vragen wat ze voor uw auto zouden geven, komen ze alle 10 met een andere prijs. Als u meer voor uw auto terug wilt krijgen dan kunt u zich het beste eens verdiepen in een autoveiling als die van OSW. De kracht hiervan is dat er vaak een veel groter aantal bedrijven een bod uitbrengt. De kans op een hoger bod is dus aanzienlijk groter.

Probeer het nu zelf geheel gratis en vrijblijvend en meld uw auto aan op www.osw.nl of bel ons op 030 - 76 010 16.

Onderwerp gerelateerde artikelen

omkatten auto
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt Lees hier meer over omkatten auto.
dagwaarde
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
autosloperij
De autosloperij: Een auto is rijp voor de sloop als deze niet meer te verkopen of total loss gereden is. In Nederland is de gemiddelde levensduur van een auto 14,6 jaar. De laatste jaren stijgt deze gemiddelde levensduur. Een auto verandert in een sloopauto sloopauto (of schadeauto) na een ongeval, maar ook door verwaarlozing of achterstallig onderhoud Lees hier meer over hoe autosloperijen te werk gaan.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
aanschaf occasion
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit Lees hier meer over aanschaf occasion.
kentekenplaat nummerplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl