Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Wij helpen u graag bij de verkoop van uw auto:


Altijd één aanspreekpunt:


Wilt u van uw auto af? Uw occasion verkopen is niet altijd makkelijk. U kunt uw gebruikte auto natuurlijk zelf verkopen of inruilen bij de dealer (de inruilwaarde voor uw voertuig kan tegenvallen). Maar u kunt uw “tweedehandsje” ook via OSW verkopen. Dat heeft vele voordelen. OSW biedt u de perfecte manier om snel en helemaal gratis u gebruikte voertuig te verkopen. Het maakt niet uit of u een oude auto wilt verkopen of een motor, caravan, camper of boot; wij vinden binnen ons netwerk altijd een koper voor u.
tips bij het verkopen van uw auto

OSW neemt u graag alle rompslomp uit handen bij de verkoop van uw occasion:


Meld uw occasion eenvoudig aan door het kenteken in te vullen en enkele vragen te beantwoorden. Wij controleren de aanmelding en plaatsen uw voer- of vaartuig vervolgens in een afgeschermde veiling waar alleen onze erkende en betrouwbare inkopers een bod kunnen uitbrengen op basis van de door u opgegeven gegevens. Zorg er dus altijd voor dat deze zo nauwkeurig mogelijk zijn. Na het ontvangen van een bod maakt u met een druk op de knop de verkoop definitief.

tips bij het verkopen van uw auto

Hoe werkt het nu precies?


Uw occasion zorgeloos verkopen; hoe werkt dat?

Stap 1. Meld uw occasion aan

Om uw occasion te kunnen verkopen, dient u deze aan te melden op onze website. Dat doet u door uw kenteken in te voeren. Ons systeem zoekt automatisch aanvullende gegevens, zoals het merk en model, erbij.

Stap 2. Uw occasion krijgt biedingen

Als uw occasion is geactiveerd, gaan wij aan de slag en zullen we de juiste bedrijven benaderen. Gedurende dit proces heeft u altijd dezelfde specialist tot uw beschikking. Zorgt u ervoor dat wij over zoveel mogelijk relevante informatie beschikken van het voertuig, zodat wij tot een zo hoog mogelijk bod kunnen komen?

Stap 3. U kunt het bod accepteren of weigeren

Het bod dat u ontvangt is geheel vrijblijvend. Gaat u akkoord, dan zorgen wij dat het bedrijf een afspraak met u maakt om uw occasion op te halen. U kunt dan ook bespreken hoe u betaald wenst worden.

Heeft u nog vragen? Bel ons op 030-7601016 of lees de Veel Gestelde Vragen

Wat wilt u verkopen?

wat wilt u verkopen

De vele voordelen van online verkopen:


Zelf verkopen of via osw; de voor en nadelen:

Wij willen u hier zo goed mogelijk informeren, zodat u weet welke manier van verkopen het beste bij u past. Niet iedereen gaat om dezelfde reden een auto of ander voertuig verkopen. De één heeft snel geld nodig vanwege een financiële crisis. De ander wilt ruimte maken. Bij sommige is dus snel geld van belang en bij anderen is de hoogte van het bedrag bij auto verkoop van belang.

Op de volgende manieren kunt u de occasion verkopen:

 • Auto verkopen door te adverteren.
 • Auto inruilen bij aankoop nieuwe of tweedehands auto.
 • Auto verkopen aan opkoper.
 • Auto verkopen middels autoveiling.


 • Nadelen van verkopen via Marktplaats en vergelijkbare advertentiesites:


  Een advertentie plaatsen kost altijd geld. En vaak betaalt u extra als u een beetje wilt opvallen tussen de duizenden andere advertenties.

  Verwacht dat mensen u per e-mail en per telefoon gaan ‘lastig vallen’ met onzinnige biedingen. Een veelgehoorde klacht is dat mensen u benaderen met “Ik kom hem nu halen voor xxx euro”. Daar zit u uiteraard niet op te wachten. Vermeld altijd bovenaan in de tekst dat u alleen reageert op serieuze biedingen. Helaas lezen veel mensen deze teksten niet goed of negeren ze het simpelweg.

  Houd rekening met mensen die een bod doen en achteraf alsnog gaan afdingen op kleine punten zoals een krasje hier of een dingetje daar. Iets waar ook enkele andere veilingsites om bekend staan.

  Houd er tevens rekening mee dat mensen een proefrit willen gaan maken voordat ze hem van je kopen. Indien u het niet vertrouwt dan kunt u een overeenkomst opstellen dat schades en bekeuringen tijdens de proefrit voor hun rekening zijn. Niet iedereen zal dit waarderen, maar op deze manier voorkom je problemen achteraf. Maar wij begrijpen heel goed dat u wellicht helemaal geen zin heeft in al dit regelwerk.

  Vergeet tenslotte niet dat de koper nog wel eens terug zou kunnen komen indien er achteraf een defect optreed of de auto toch niet bevalt of naar wens is. Zorg altijd dat u een koopcontract afsluit waarin alle bekende problemen, gebreken en eventuele schades in zijn opgenomen. Als u daar zin in en tijd voor heeft...

  Auto inruilen:


  Een auto verkopen aan de garage, wanneer u daar een andere auto koopt, is niet altijd de meest lucratieve manier. Wanneer je geen auto hebt in te ruilen, kunt u vaak ook wat van de prijs afkrijgen (onderhandelen). In feite krijgt u dus nog minder voor uw inruilauto terug dan gedacht.

  Verkopen aan opkoper:


  De occasion verkopen aan een opkoper is ook een mogelijkheid van verkopen. Als u 10 auto opkopers zou vragen wat ze voor uw auto zouden geven, komen ze alle 10 met een andere prijs. Als u meer voor uw auto terug wilt krijgen dan kunt u zich het beste eens verdiepen in een autoveiling als die van OSW. De kracht hiervan is dat er vaak een veel groter aantal bedrijven een bod uitbrengt. De kans op een hoger bod is dus aanzienlijk groter.

  Lees hier ervaringen van mensen die, voordat ze succesvol verkochten via OSW, elders ervaringen opdeden. Probeer het nu zelf geheel gratis en vrijblijvend en meld uw auto aan op www.osw.nl of bel ons op 030 - 76 010 16.
  terugroepactie
  Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
  dagwaarde auto
  Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
  kilometerstand
  Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  omkatten
  Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
  nieuwe auto
  Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
  auto importeren
  Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes