De kwaliteit van benzine en diesel kan per benzinepomp verschillen

De meningen of de kwaliteit en het verschil van diesel en benzine zijn zeker verdeelt. Toch is het echt zo dat de kwaliteit per tankstation kan verschillen. Dus het wil niet zeggen dat alle Shell benzinestations dezelfde brandstof verkopen. De reden van dit mogelijke verschil tussen bijvoorbeeld benzine komt door de manier van distributie. Vanuit Nederland halen alle pompstations hun brandstof uit dezelfde regionale brandstofdepots . Dus of het nu om Texaco, Q8, Esso, witte pompen, BP of Shell gaat zij gebruiken vanuit een bepaalde regio allemaal dezelfde basisbrandstof. Deze brandstof voldoet aan de Europese kwaliteitsnorm. Wat wel mogelijk is dat de kwaliteit per regio verschilt. De reden en oorzaak is zoals eerder aangegeven het distributiesysteem. De brandstof vanuit het depot in het westen kan uit een ander deel van de markt komen dan de brandstof vanuit het depot in het oosten van Nederland. Daarnaast voegen alle benzinepompen (merken) hun eigen dopes – additieven toe aan de brandstof. Deze kunnen bijvoorbeeld voor een betere verbranding zorgen of het schuimen van de brandstof tegen gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Shell V-Power deze brandstof heeft een formule met dubbele werking (motor ingrijpend te reinigen en prestatieverhogend)

Minder lang rijden met het zelfde aantal getankte liters: volle tank benzine per tankstation verschillend

Hetzelfde aantal liters benzine getankt en veel minder kilometers gereden. Wie kent deze discussie niet. Veel mensen hebben wel hun bedenkingen bij de brandstof boeren. Maar waar kan het aan liggen? Zoals eerder aangegeven komen de brandstoffen uit dezelfde brandstofdepots. Wel worden er per merk brandstof dopes/ additieven aan de brandstof toegevoegd. Deze zorgen bijvoorbeeld voor een betere verbranding . Maar wellicht hebben deze dopes ook invloed op het verbruik van de auto. Is een liter wel een liter die uit de benzinepomp komt? Het is altijd de vraag of de pomp goed is afgesteld en u inderdaad de liters in de tank gooit die de pomp aangeeft. Buiten al deze onzekerheden hebben we natuurlijk ook nog de brandstofprijs die per pomp verschilt. Ook zijn er benzinepompen die de prijs in spitsuren omhoog gooien. Conclusie het is zeker de moeite waard dit alles op een rijtje te zetten en oplettend te zijn tijdens het tanken. Het is per slot van rekening een erg duur betaald goedje.

Bekijk hier de actuele brandstofprijzen per benzinepomp.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Verbranding motor
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte Lees hier meer over verbranding motor.
brandstof
Brandstofinspuiting of brandstofinjectie: Zorgt bij een verbrandingsmotor voor vervoer van vloeibare brandstof in het inlaatspruitstuk,de verbrandingsruimte of een voorruimte daarvan. De werkwijze bestaat bij een dieselmotor uit het in de cilinder of voorkamer brengen van brandstof door een verstuiver, die de brandstof onder verhoogde druk door een Lees hier meer over brandstof inspuiting of injectie.
Werking dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk Lees hier meer over Werking dieselmotor..
auto rijden mest
Rijden op mest: Rijden op groen gas is net als elektrisch rijden een milieuvriendelijk alternatief voor rijden op fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Auto's op groen gas scoren vooral goed voor het klimaat. De uitstoot aan het broeikasgas CO2 vermindert met 40 tot 90 procent ten opzichte van benzine, afhankelijk van de gebruikte grondstof voor groen gas Lees hier meer over alternatieve brandstof.
Kleppen cilinderkop vervangen
Kleppen cilinderkop auto vervangen: Nadat u geconstateerd heeft dat er een probleem is met een of meerdere kleppen, bijvoorbeeld doordat u geen of een te lage compressie gemeten hebt (ook mogelijk koppakking probleem) Kunt u overgaan tot het demonteren van de cilinderkop en het verwijderen van de nokkenas(sen) vervolgens kunnen de kleppen verwijderd Lees hier meer over kleppen cilinderkop vervangen.
autogas lpg g3
Autogas-lpg-G3: Er werd van de carburator overgestapt naar de elektronische injectie omdat deze een betere dosering en timing van de brandstoftoevoer toeliet. Daaraan werd nog een katalysator met lambdasonde gekoppeld om de uitstoot verder te verminderen. De bouwers van LPG - installaties wilden dit milieuvoordeel behouden. Daarom werd het klassiek gas verdampsysteem Lees hier meer over autogas lpg g3.
Inlaatspruitstuk uitlaatspruitstuk
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
Storingscode uitlezen
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema's op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van Lees hier meer over uitlezen auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl