Kentekencheck
cursus autotechniek

Gratis kenteken check of beperkte auto informatie?


We zien op het internet meerdere websites die een gratis kenteken check aanbieden. Maar is dit een zorgvuldige gratis kenteken check of zijn het vooral autogegevens en auto informatie die u ook via de RDW website op kunt vragen? Via de RDW website kunt u namelijk door het invoeren van een willekeurig Nederlands kenteken de autogegevens gratis inkijken.

Gratis verstrekte autogegevens zijn:


 • Standaard auto gegevens zoals merk, type en type motor.
 • Datum eerste tenaamstelling, datum eerste afgifte Nederland en vervaldatum APK.
 • Een logische of onlogische kilometerstand.


 • Toelichting: De tellerstand van een voertuig krijgt vanuit het RDW het oordeel onlogisch als de trend van de kilometerstand onwerkelijk is. Zo kan het zijn dat de tellerstand is teruggedraaid of dat er een ander dashboard /elektronica is geplaatst. Als er een tellerstand geregistreerd is die in een later stadium lager is dan de stand daarvoor zal de kilometerstand als onlogisch worden vermeld. Deze manier van registratie is toegepast op metingen na 1 januari 2014.

 • Of het wel of niet om een geïmporteerde auto gaat.
 • Of de auto wel of niet als gestolen staat geregistreerd.
 • Mogelijkheid tot opvragen hoogte wegenbelasting.

 • Bovenstaande is alleen van toepassing als het om een auto gaat met een Nederlands kenteken. Bezoek de website voor een gratis inzicht.
  auto geschiedenis  Autogeschiedenis/schadeverleden via kenteken of chassisnummer tegen betaling opvraagbaar:


  Zoals eerder aangegeven zijn diverse autogegevens gratis opvraagbaar. Als het om autogegevens gaat van een niet Nederlands auto of een eerder ingevoerde auto zijn deze niet via de RDW website op te vragen. Een website die deze gegevens wel aanbied is autoverleden.nl. U heeft daarbij de keuze om specifieke gegevens op te vragen. Autoverleden bied zelfs de mogelijkheid een compleet autoverleden en schadeverleden rapport op te vragen. Bij dit rapport zijn indien van toepassing ook foto’s van de eerder gemaakte schade aanwezig. Bij een auto die vanuit België of Duitsland ingevoerd wordt kan dit belangrijke toegevoegde informatie zijn. Een andere reden voor het opvragen van een autohistorie rapport is als u in Nederland een eerder ingevoerde auto vanuit bijvoorbeeld België of Duitsland wilt kopen. Zo komt u door een kleine investering niet voor verrassingen te staan. Bekijk HIER het voorbeeld van een autoverleden rapport opgevraagd via het kenteken van een Nederlandse auto. Op DEZE pagina ziet u het voorbeeld van een schaderapport opgevraagd via het chassisnummer van de auto.

  Voorbeelden van autoverleden tegen een kleine vergoeding:


 • Autohistorie rapport van niet Nederlandse auto’s via chassisnummer opvraagbaar.
 • Compleet auto en schadeverleden rapport via kenteken Nederlandse auto opvraagbaar.
 • Aantal vorige eigenaren auto.
 • Indien niet zichtbaar op RDW website, controle kilometerstand.
 • Indicatie dagwaarde, inruilwaarde, cataloguswaarde.

 • Uitgebreid autoverleden van een auto met Nederlands kenteken opvragen.

  Uitgebreid autoverleden van een uit het buitenland ingevoerde auto via chassisnummer opvragen.

  Het is ook mogelijk een gedeelte van de informatie op te vragen:


 • Schade verleden.
 • Kilometerstand check.
 • Gedetailleerde waarde.
 • Vorige eigenaren.

 • autoverleden.nl
  omkatten
  Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
  autoverzekering
  Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
  autovandezaak
  Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2.... Lees hier meer over auto van de zaak.
  kilometerstand
  Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
  dagwaarde auto
  Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
  gebruikte auto
  Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  schorsen overschrijven
  Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op.... Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
  gebruikte auto kopen
  Een tweedehands auto kopen: Of je oude auto nu rijp is voor de sloop, toe bent aan een ander exemplaar of misschien wel een grotere auto wilt, doe je er waarschijnlijk goed aan op zoek te gaan naar een tweedehands auto. Nieuwe auto's zijn vaak erg duur, een nieuwe BMW bijvoorbeeld kost een vermogen terwijl je op internet makkelijk een iets jonger..... Lees hier meer over het kopen van een tweedehands auto.
  auto importeren
  Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
  prijsverschil olie en vloeistoffen
  Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
  apk
  APK keuring: Uw auto moet voor de APK keuring en u wilt zelf controles - reparaties uitvoeren? Autogordels zijn verplicht voor auto’s vanaf 01-01-1971, in oudere auto’s hoeven ze dus niet in te zitten. Wanneer dit wel het geval is moeten ze goed werken, mogen ze niet gescheurd zijn, en moeten ze deugdelijk aan de carrosserie bevestigd zijn. In de auto’s na 01-01-1971 moeten....... Lees hier meer over APK keuring.
  kentekenplaat
  Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes