Kosten motorblok laten reviseren

Het laten reviseren van het motorblok is natuurlijk een hele grote reparatie. De reden van een complete motorrevisie kan bijvoorbeeld zijn na het breken van de distributie aandrijving. Zeker als de distributie aandrijving het bij een hoge snelheid begeeft, zal de schade aan het motorblok enorm zijn. Zo kunnen de kleppen door de zuigers slaan en zuiger drijfstangen kunnen daarbij afbreken. Omdat het vaak niet duidelijk is welke schade is aangericht zullen alle draaiende onderdelen van het motorblok moeten worden gecontroleerd. Omdat het motorblok uit de auto zal moeten worden gehaald en de motor zelf ook helemaal open moet, is het verstandig de onderdelen ook bij twijfel te vervangen. Vaak wordt er voor gekozen om het motorblok en de cilinderkop compleet te laten reviseren.

Bij de revisie van het onderblok moet men denken aan nieuwe krukas, krukaslagers, cilinders en zuigers. Bij de cilinderkop zullen de kleppen vervangen moeten worden en zal de cilinderkop opnieuw gevlakt moeten worden.

Kosten indicatie motorblok laten reviseren

De kosten voor reviseren van een motorblok zijn erg moeilijk te bepalen. De reden daarbij is of het om een kleine of grotere motorrevisie gaat, en welke onderdelen dus vervangen dienen te worden. De kosten zijn dan ook erg uitlopend en zal gemiddeld tussen de 1800,- en 7500,- euro liggen.

Daarnaast zullen het aantal werkuren per type auto verschillend zal zijn. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk de beschadigde onderdelen zijn en hoeveel er dus losgehaald en verwijderd dient te worden. Ook de aanschafkosten van de benodigde onderdelen zullen per type auto verschillend zijn. Daarnaast zal het uurloon per garage verschillen. Zo is het uurloon bij een dealer altijd hoger dan bij een universele garage.

Om een idee te krijgen hoeveel kosten je voor een complete motor revisie moet maken kunt u via deze pagina een urenindicatie opvragen. Om een idee te krijgen wat de te vervangen onderdelen kosten is het handig een kijkje bij winparts te nemen. Door het invoeren van het kenteken van de auto krijg je een idee wat de kosten van de onderdelen zijn.

Vergelijk kosten complete motor revisie

Nu je zelf op de hoogte bent van het aantal manuren en wat de onderdelen ongeveer moeten kosten, heb je een idee wat de kosten in een garage ongeveer moeten zijn. Het is daarbij wel van belang dat je op de hoogte bent van welk uurloon de garage hanteert en dat je de btw niet moet vergeten mee te berekenen. Vaak zullen de reparatiekosten in een garage wat hoger uitvallen, maar zal niet teveel mogen afwijken van wat u zelf berekend heeft.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Verbranding motor
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte Lees hier meer over verbranding motor.
brandstof
Brandstofinspuiting of brandstofinjectie: Zorgt bij een verbrandingsmotor voor vervoer van vloeibare brandstof in het inlaatspruitstuk,de verbrandingsruimte of een voorruimte daarvan. De werkwijze bestaat bij een dieselmotor uit het in de cilinder of voorkamer brengen van brandstof door een verstuiver, die de brandstof onder verhoogde druk door een Lees hier meer over brandstof inspuiting of injectie.
Werking dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk Lees hier meer over Werking dieselmotor..
Kleppen cilinderkop vervangen
Kleppen cilinderkop auto vervangen: Nadat u geconstateerd heeft dat er een probleem is met een of meerdere kleppen, bijvoorbeeld doordat u geen of een te lage compressie gemeten hebt (ook mogelijk koppakking probleem) Kunt u overgaan tot het demonteren van de cilinderkop en het verwijderen van de nokkenas(sen) vervolgens kunnen de kleppen verwijderd Lees hier meer over kleppen cilinderkop vervangen.
Inlaatspruitstuk uitlaatspruitstuk
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
Storingscode uitlezen
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema's op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van Lees hier meer over uitlezen auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl