Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Autorijden en autoverzekering:


Iedere autobezitter weet dat je niet zonder verzekering de weg op mag. Toch zijn er veel automobilisten die niet goed weten hoe ze de auto precies verzekerd hebben of voor welke schade zij zijn verzekerd. Vaak heeft men jaren geleden een autoverzekering afgesloten en er nadien niet meer naar gekeken. Zo rijden er bijvoorbeeld veel oude auto’s (10+ jaar) rond die Allrisk verzekerd zijn, terwijl een WA of WA+ bij oude auto’s vaak interessanter is.

Welke soort autoverzekering?


We kennen 3 verschillende autoverzekeringen, de WA, WA+ en Allrisk autoverzekering. De WA-autoverzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Bij deze autoverzekering wordt alleen de aan een ander aangerichte schade vergoed, en niet de zelf opgelopen schade. De WA-verzekering is de meest eenvoudige autoverzekering. Omdat het verzekeren van je auto verplicht is, zal de auto dus minimaal WA verzekerd moeten zijn. De WA+ verzekering heeft naast de standaard WA-verzekering ook nog enkele aparte dekkingen. Voorbeelden daarvan zijn stormschade, ruitschade, diefstal of brandschade. Als laatste kennen we nog de Allrisk autoverzekering. Bij de Allrisk autoverzekering heeft een auto naast de dekking die bij een WA+ verzekering wordt gegeven ook dekking van schade aan eigen auto door een aanrijding of vandalisme. Bij de laatste 2 verzekeringen kan de verzekerde een lagere premie krijgen bij een keus voor een hoger eigen risico.

Gaat u goed verzekerd de weg op?


De keuze voor de autoverzekeringsvariant is van meerdere factoren afhankelijk. Naast de voorkeur voor niet te hoge premie kosten is het ook belangrijk dat u goed kijkt welke dekking het beste past bij de leeftijd en waarde van uw auto, maar vooral ook uw persoonlijke voorkeur. Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het bijvoorbeeld aan te raden om een Allriskverzekering af te sluiten. Zo is de auto volledig verzekerd wanneer u schade rijdt of wordt toegebracht aan uw auto. Veel mensen zetten na een jaar of 6 deze verzekering over naar een WA+ verzekering zodat de premiekosten lager worden en de auto niet over-verzekerd is.

Alle verzekeringsvormen zijn uit te breiden met opties als pechhulp in Nederland of in het buitenland. Ook kunt u een inzittenden verzekering afsluiten, zodat ook de medereizigers bij een ongeval verzekerd zijn. Om te kijken hoe u uw auto het best kunt verzekeren en welke premie daar het best bij past, biedt Centraal Beheer de mogelijkheid deze online te berekenen. Bereken je premie op centraal beheer.

terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes