Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

De Smart in Car sensor (registratie kastje)


De Smart in Car sensor van NXP lijkt na een proef met 200 auto’s waaronder ook taxi’s klaar voor marktintroductie, Waarschijnlijk zullen de grote autofabrikanten de komende jaren (samen met het door Europa verplichte eCall-systeem) de smart car technologie in hun auto’s integreren. Met de eerder genoemde proef hebben een jaar lang 200 auto’s met een kastje aan boord rondgereden. Het kastje werkt eenvoudig en voorspelbaar en verzend gegevens van de elektronica. Deze heeft uitgewezen dat de sensor waardevolle informatie oplevert. Denk daarbij aan het remgedrag de bandenspanning het lichtgebruik en gebruik van ruitenwissers. De ontvangen informatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om aan te geven waar het hard regent of waar mistlampen ingeschakeld worden. Maar ook de data die via de schokdempers wordt opgeslagen, waardoor het aantal gaten in de weg geregistreerd kunnen worden. En wat dacht u van de ABS - sensoren waarmee de gladheid op de weg geregistreerd en berekend kan worden. Kortom een legio aan mogelijkheden om in te spelen op gevaarlijke omstandigheden, ongevallen of toenemende drukte. Ook kunnen automobilisten bij nadering van een ongeval via smartphone of navigatie op tijd gewaarschuwd worden.

Doorgeven van kenteken en het aantal gereden kilometers:


Het systeem is uniek: geen enkel ander land is al zo ver dat het zich door de satellieten de wet wil laten voorschrijven. Nederland wil weer voorop lopen. NXP Semiconductors, ontwerper van de chip in het kastje, zegt dat het systeem veilig is en de privacy waarborgt. " Het is een volstrekte misvatting te denken dat de overheid of justitie of wie of wat dan ook alles en iedereen in de gaten houdt. De informatie zit in het kastje en nergens anders", zegt Maurice Geraets, bij NXP verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van de chip. Het kastje legt één keer per dag telefonisch contact met een centrale en geeft twee dingen door: het kenteken van de auto en het aantal gereden kilometers. Meer niet. Geraets begrijpt de commotie over de privacygevoeligheid. "Niemand wil een big brother die alle touwtjes in handen heeft. Maar dat is niet aan de orde." De informatie in het kastje kan wel geraadpleegd worden door de gebruiker zelf. Daarvoor heeft hij een code. Geraets: "Als justitie dat wil, kan dat ook, maar dan zal iemand het kastje op moeten halen." Nog een eigenwijzig heidje: je moet ook betalen als je op je eigen oprijlaan rijdt "Onzin? Vind ik niet", zegt Geraets. " Je rijdt. En wie rijdt, belast het milieu."
uitlezen zwarte doos auto
Zwarte doos – GPS – Tracker: Het komt weleens ter spraken elke nieuwe personenauto verplicht uit te rusten met een zogenaamde zwarte doos, die de snelheid en de werking van de remmen registreert vlak voor een ongeval. Los van het feit dat dit debat op Europees niveau gevoerd moet worden, betwijfelt FEBIAC ten zeerste de doeltreffendheid van dit...... Lees hier meer over Zwarte doos en GPS tracker.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
sensoren
Auto en Sensoren: Bij sensoren gaat het voornamelijk om de input die ook als signaalgever, voeler of opnemer aangeduid worden. De verwerking van deze elektrische signalen gebeurt in een centrale microcomputer regeleenheid (ECU) die door middel van geprogrammeerde mathematisch formules en kenvelden de beslissingen neemt en de actuatoren....Lees hier meer over auto en sensoren.
ecu
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema'op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van..... Lees hier meer over uitlezen auto.
ecall systeem
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt.... Lees hier meer over eCall systeem.
auto toekomst
De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel....... Lees hier meer over auto van de toekomst.
diagnose aansluiting
Aansluitpunt uitlezen auto: Doordat er steeds meer elektronica in de auto van de laatste jaren is verwerkt en deze helaas ook storingen met zich meebrengen, kan de auto tegenwoordig uitgelezen worden. Omdat alle informatie in de auto computer wordt opgeslagen kan Indien zich een probleem voordoet de ECU (Electronic control unit) ofwel de computer.... Lees hier meer over plaats aansluiting diagnose stekker.
gps tracking
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen...... Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
airbag lampje blijft branden
Airbag lampje: werking en mogelijke storingen. Als het airbag lampje blijft branden kan dit meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat een slecht contact de oorzaak is. Dit kan zijn door een kabelbreuk, maar het ligt meer voor de hand dat er een connector slecht contact maakt. Zo komt het bijvoorbeeld voor dat de connector onder de bestuurders stoel slecht..... Lees hier meer over airbag lampje blijft branden.
opslag harde schijf auto
Mogelijk misbruik van opgeslagen data auto: Als we denken aan het voorval van de sjoemelsoftware mogen we er niet zomaar vanuit gaan dat de autofabrikant altijd netjes de wet volgt. Zo is het dan ook niet uit te sluiten dat alle op de harde schijf opgeslagen data ook in de database van de autofabrikant opgeslagen wordt. Het is dan ook erg belangrijk zorgvuldig...... Lees hier meer over opgeslagen data auto.
autosleutel
De autosleutel: Sinds 1982 heeft de autosleutel ongekende ontwikkelingen doorgemaakt, je kan het zo gek niet bedenken het kan allemaal. In de toekomst zullen we zien dat we met de autosleutel aan de kassa van de supermarkt kunnen afrekenen of dat we er geld mee kunnen pinnen. Terwijl voor 1982 de autosleutel nog maar twee functies had, het openen...... Lees hier meer over de ontwikkeling van de autosleutel.
kabelboom auto
Kabelboom auto: De kabelboom ligt verspreid door de auto, maar met name onder het dashboard van de auto. Vanuit het dashboard loopt de kabelboom naar de motorruimte en tot aan de achterlichten van de auto. De kabelboom ligt dan over de vloer weggewerkt onder de vloerbekleding. Bij met name moderne auto’s is dit het netwerk naar alle ECU opties.... Lees hier meer over de kabelboom van de auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes