Wat is en waar zit een distributieriem of distributieketting

Een distributieriem en distributieketting hebben dezelfde functie. Er zit dus of een distributieriem of een distributieketting in de motor van uw auto. Deze riem of ketting drijft via de krukas de nokkenas of nokkenassen aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. De distributie aandrijving is ingebouwd en aan de buitenkant van de motor niet te zien. De distributieriem wordt ook wel eens verward met een multiriem. Een multiriem drijft de dynamo, waterpomp aircopomp en stuurbekrachtiging aan en is aan de buitenkant van de motor te zien.

Waar word een distributieriem en distributieketting van gemaakt

Een distributieriem moet om de trekkracht op te kunnen vangen erg sterk zijn. Het breken van een distributieriem of distributieketting veroorzaakt veel schade aan de motor. Een distributieriem is daarom gemaakt van een sterk soort rubber/kunststof met daarin een extra versterking van trekdraden. Op de distributieriem zitten ook tanden zodat deze niet kan slippen. Door de belasting en weer beïnvloeden moet de riem wel preventief vervangen worden. Een distributieketting wordt gemaakt van gehard staal, zo heb je de single en dual distributieketting de single zie je terug bij lichtere motoren zoals bijvoorbeeld de opel corsa 1.2 De dual ketting is over het algemeen voor de zwaardere motoren.

Wat is beter een distributieriem of een distributieketting

Bij een distributieriem heb je intervallen voor controle en vervanging. Dit gebeurd na een aantal kilometers of een aantal jaren. Een distributieketting is duurzamer en hoeft niet preventief vervangen te worden. Toch komen steeds meer autofabrikanten daar op terug, En wordt er steeds vaker een distributieriem gebruikt. De reden hierbij is dat het tegenwoordig ook vaak fout gaat met distributiekettingen. Zo zul je bij Ford en volkswagen steeds meer distributieriemen tegenkomen. Omdat een distributieketting niet preventief vervangen of gecontroleerd wordt kan deze altijd breken. De motoren worden steeds gecompliceerder hebben steeds meer vermogen en worden steeds compacter. Vroeger ging een distributieketting eigenlijk zo goed als niet stuk. Als er met name tijdens het starten van de auto een ratelend geluid optreed is het zeker verstandig de distributieketting / distributieketting spanner te controleren. Gerelateerd

Onderwerp gerelateerde artikelen

Tikkende kleppen
Tikkende kleppen: Wat zijn inlaat en uitlaat kleppen? De naam zegt het al via de Inlaatkleppen komt er brandstof de cilinders binnen en via de uitlaatkleppen verlaten de uitlaatgassen de cilinders weer, De aansturing van de kleppen gebeurd via de nokkenas of nokkenassen afhankelijk van het aantal kleppen per cilinder (meest voorkomend zijn de 8 of 16 klepper) deze Lees hier meer over tikkende kleppen.
distributieketting
Distributieketting: In het kort de functie en werking van de distributieketting. De functie van de distributieketting is zoals ook bij de distributieriem het aandrijven van de nokkenas of nokkenassen, die vervolgens de in en uitlaatkleppen weer bedienen. De distributieketting is een enkele of dubbele ketting die loopt over het tandwiel van de krukas en over het Lees hier meer over werking distributieketting.
kosten distributieriem vervangen
Kosten distributieriem of distributieketting vervangen: De kosten zullen zoals bij elke auto reparatie bestaan uit de onderdelen, materialen en het aantal uren die de reparatie in beslag nemen. Als men zelf de reparatie kan uitvoeren zal er ook voldoende kennis aanwezig zijn om de kosten van de onderdelen en Lees hier meer over reparatie kosten distributieriem of distributieketting vervangen.
kilometerstand distributieriem
Bij welke kilometerstand moet de distributieriem vervangen worden: De veelgestelde vraag onder automobilisten is, bij welke kilometerstand moet de distributieriem van mijn auto vervangen worden? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord mogelijk. Bij elk model / type auto is het moment van controleren of vervangen van de Lees hier meer over interval distributieriem vervangen en distributieketting.
distributieriemen distributiekettingen
Soorten distributieriemen en distributiekettingen: Als de motor is uitgevoerd met een distributieriem wil dit niet zeggen dat bij alle auto’s dezelfde soort distributieriem is gemonteerd. Zo zal bij een zwaardere motor met meer trekkracht een dikkere zwaardere distributieriem zijn gemonteerd dan bij een veel lichtere motor. Ook de breedte en lengte Lees meer over soorten distributieriemen distributiekettingen.
Distributieriem vervangen
Distributieriem de cruciale schakel in de motor: Om een dure reparatie door motor schade te voorkomen, is het voldoende om de distributieriem preventief te controleren en te vervangen. De duurzaamheid van een distributieriem is vooral afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de montage de spanning en de correcte behandeling van de distributieriem zelf. Als Lees hier meer over Distributieriem vervangen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl