Verschil in soorten distributieriemen en distributiekettingen

Bij de motor van de auto kennen we de distributie aandrijving. Deze aandrijving is de verbinding tussen de krukas en de nokkenas of nokkenassen. Deze distributie aandrijving zorgt ervoor dat de zuigers in verhouding met de inlaat en uitlaat kleppen op elkaar afgesteld staan. Een distributie aandrijving kan bestaan uit een distributieriem of een distributieketting.

Verschil in distributieriem per auto

Als de motor is uitgevoerd met een distributieriem wil dit niet zeggen dat bij alle auto’s dezelfde soort distributieriem is gemonteerd. Zo zal bij een zwaardere motor met meer trekkracht een dikkere zwaardere distributieriem zijn gemonteerd dan bij een veel lichtere motor. Ook de breedte en lengte van de distributieriem zal per motor verschillen. Bij een distributieriem kennen we de vervangingsinterval. Ook deze is per automerk en type verschillend. Als de distributieriem voor de eerste keer vervangen wordt, zal de kwaliteit van de nieuwe distributieriem waarschijnlijk minder zijn dan de originele distributieriem. Stel het vervangen van de distributieriem dan ook nooit te lang uit. Als de distributieriem knap is de motorschade niet te overzien.

Verschil in distributieketting per auto

Net zoals er verschil is tussen de distributieriemen zien we hetzelfde verschil in de fabricage van de distributiekettingen. Denk daarbij aan de dikte en grofheid van de ketting. Het is wel zo dat de kwaliteit van de distributieketting niet meer de kwaliteit van vroeger is. We zien tegenwoordig namelijk steeds meer dat de distributieketting uit een enkele ketting bestaat terwijl deze in het verleden bijna altijd als dubbele ketting was uitgevoerd. Ondanks dat we bij de ketting geen vervanging interval kennen, zien we door de achteruitgang van kwaliteit steeds vaker dat ook de distributieketting tussentijds vervangen dient te worden.

Nieuwsgierig of uw auto een distributieketting of distributieriem heeft en wanneer deze vervangen dient te worden?

Meest gestelde vragen over distributieriem en distributieketting

  • Bij welke kilometerstand of om de hoeveel jaar moet de distributieriem vervangen worden ?
  • Heeft mijn auto een distributieriem of distributieketting ?
  • Heb ik bij het vervangen van de distributieriem of distributieketting speciaal gereedschap nodig?
  • Hoeveel manuren staat er voor het vervangen van de distributieriem of distributieketting? (i.v.m. kosten distributieriem vervangen)

vraag

Onderwerp gerelateerde artikelen

Tikkende kleppen
Tikkende kleppen: Wat zijn inlaat en uitlaat kleppen? De naam zegt het al via de Inlaatkleppen komt er brandstof de cilinders binnen en via de uitlaatkleppen verlaten de uitlaatgassen de cilinders weer, De aansturing van de kleppen gebeurd via de nokkenas of nokkenassen afhankelijk van het aantal kleppen per cilinder (meest voorkomend zijn de 8 of 16 klepper) deze Lees hier meer over tikkende kleppen.
distributieketting
Distributieketting: In het kort de functie en werking van de distributieketting. De functie van de distributieketting is zoals ook bij de distributieriem het aandrijven van de nokkenas of nokkenassen, die vervolgens de in en uitlaatkleppen weer bedienen. De distributieketting is een enkele of dubbele ketting die loopt over het tandwiel van de krukas en over het Lees hier meer over werking distributieketting.
kosten distributieriem vervangen
Kosten distributieriem of distributieketting vervangen: De kosten zullen zoals bij elke auto reparatie bestaan uit de onderdelen, materialen en het aantal uren die de reparatie in beslag nemen. Als men zelf de reparatie kan uitvoeren zal er ook voldoende kennis aanwezig zijn om de kosten van de onderdelen en Lees hier meer over reparatie kosten distributieriem of distributieketting vervangen.
Distributieriem vervangen
Distributieriem de cruciale schakel in de motor: Om een dure reparatie door motor schade te voorkomen, is het voldoende om de distributieriem preventief te controleren en te vervangen. De duurzaamheid van een distributieriem is vooral afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de montage de spanning en de correcte behandeling van de distributieriem zelf. Als Lees hier meer over Distributieriem vervangen.
kilometerstand distributieriem
Bij welke kilometerstand moet de distributieriem vervangen worden: De veelgestelde vraag onder automobilisten is, bij welke kilometerstand moet de distributieriem van mijn auto vervangen worden? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord mogelijk. Bij elk model / type auto is het moment van controleren of vervangen van de Lees hier meer over interval distributieriem vervangen en distributieketting.
distributieriemen distributiekettingen
Soorten distributieriemen en distributiekettingen: Als de motor is uitgevoerd met een distributieriem wil dit niet zeggen dat bij alle auto’s dezelfde soort distributieriem is gemonteerd. Zo zal bij een zwaardere motor met meer trekkracht een dikkere zwaardere distributieriem zijn gemonteerd dan bij een veel lichtere motor. Ook de breedte en lengte Lees meer over soorten distributieriemen distributiekettingen.
riem distributieriem
Wat is beter een distributieriem of een distributieketting: Een distributieriem en distributieketting hebben dezelfde functie. Er zit dus of een distributieriem of een distributieketting in de motor van uw auto. Deze riem of ketting drijft via de krukas de nokkenas of nokkenassen aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. De distributie aandrijving Lees hier meer over distributieriem en distributieketting.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl