Functie distributieriem en kosten bij het vervangen

Een distributieriem is een getande riem die fungeert als aandrijving tussen de krukas en nokkenas(sen). Bij het knappen van een distributieriem zal de timing tussen krukas en nokkenas(sen) verlopen. Hierdoor zullen de door de nokkenas(sen) gestuurde kleppen de zuigers raken. De kosten voor een dergelijke reparatie zal erg hoog zijn. Het is dan ook van belang dat de distributieriem tijdig wordt vervangen.

Kosten vervangen distributieriem

De kosten voor het vervangen van een distributieriem zal gemiddeld op 650 euro liggen. De kosten voor het vervangen van een distributieriem zijn erg afhankelijk om wat voor een auto het gaat. Belangrijkste aspecten daarbij zijn hoe toegankelijk de distributieriem is en wat de kosten voor de onderdelen zijn. Als de distributieriem moeilijk toegankelijk is en er meer onderdelen verwijderd moeten worden, zal dit terug te zien zijn in het aantal werkuren en dus hogere reparatie kosten. Om een idee te krijgen hoeveel kosten u voor het vervangen van de distributieriem van uw auto moet maken kunt u via deze pagina een urenindicatie opvragen. In combinatie met het uurloon van de garage heeft u een idee wat de te verwachten arbeidskosten zijn. Vergeet daarbij niet de btw berekening mee te nemen.

Verschil in Kosten distributieriem vervangen

De kosten voor het vervangen van een distributieriem is buiten het feit dat het afhankelijk is om wat voor een auto het gaat ook afhankelijk voor welke garage er gekozen wordt. Gezien het verschil in de hoogte van het uurloon en de kosten voor de onderdelen, is het zeker de moeite om vooraf goed te informeren.

Kosten - benodigde onderdelen distributieriem vervangen

Bij het vervangen van een distributieriem gaat het niet alleen om het vervangen van de riem zelf, maar ook om de onderdelen daaromheen. Denk daarbij als eerste aan de spanrol en looprol(len) vaak wordt voor de reparatie een compleet distributieriem set gebruikt. In de meeste gevallen bevindt de waterpomp zich ook in de buurt van de distributieriem. Omdat bij een lekkende waterpomp de distributieriem zal worden aangetast, en dus vervangen zal moeten worden. Kiest men er vaak voor om tijdens het vervangen van de distributieriem ook gelijk de waterpomp te vervangen. Ook in de kosten qua onderdelen kan erg veel verschil zitten. Een grote aanbieder met scherpe prijzen is bijvoorbeeld Winparts

Onderwerp gerelateerde artikelen

Tikkende kleppen
Tikkende kleppen: Wat zijn inlaat en uitlaat kleppen? De naam zegt het al via de Inlaatkleppen komt er brandstof de cilinders binnen en via de uitlaatkleppen verlaten de uitlaatgassen de cilinders weer, De aansturing van de kleppen gebeurd via de nokkenas of nokkenassen afhankelijk van het aantal kleppen per cilinder (meest voorkomend zijn de 8 of 16 klepper) deze Lees hier meer over tikkende kleppen.
distributieketting
Distributieketting: In het kort de functie en werking van de distributieketting. De functie van de distributieketting is zoals ook bij de distributieriem het aandrijven van de nokkenas of nokkenassen, die vervolgens de in en uitlaatkleppen weer bedienen. De distributieketting is een enkele of dubbele ketting die loopt over het tandwiel van de krukas en over het Lees hier meer over werking distributieketting.
kosten distributieriem vervangen
Kosten distributieriem of distributieketting vervangen: De kosten zullen zoals bij elke auto reparatie bestaan uit de onderdelen, materialen en het aantal uren die de reparatie in beslag nemen. Als men zelf de reparatie kan uitvoeren zal er ook voldoende kennis aanwezig zijn om de kosten van de onderdelen en Lees hier meer over reparatie kosten distributieriem of distributieketting vervangen.
kilometerstand distributieriem
Bij welke kilometerstand moet de distributieriem vervangen worden: De veelgestelde vraag onder automobilisten is, bij welke kilometerstand moet de distributieriem van mijn auto vervangen worden? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord mogelijk. Bij elk model / type auto is het moment van controleren of vervangen van de Lees hier meer over interval distributieriem vervangen en distributieketting.
distributieriemen distributiekettingen
Soorten distributieriemen en distributiekettingen: Als de motor is uitgevoerd met een distributieriem wil dit niet zeggen dat bij alle auto’s dezelfde soort distributieriem is gemonteerd. Zo zal bij een zwaardere motor met meer trekkracht een dikkere zwaardere distributieriem zijn gemonteerd dan bij een veel lichtere motor. Ook de breedte en lengte Lees meer over soorten distributieriemen distributiekettingen.
riem distributieriem
Wat is beter een distributieriem of een distributieketting: Een distributieriem en distributieketting hebben dezelfde functie. Er zit dus of een distributieriem of een distributieketting in de motor van uw auto. Deze riem of ketting drijft via de krukas de nokkenas of nokkenassen aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. De distributie aandrijving Lees hier meer over distributieriem en distributieketting.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl