autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden:


Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. Hieronder geven we een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpalen bijkomen blijft daarbij ook de actieradius een belangrijk issue.


Uitleg Hybride auto:


Ondanks dat een hybride auto over een elektromotor beschikt kan daar niet constant gebruik van worden gemaakt. De hybride auto heeft langs zijn elektromotor ook een parallel geschakelde brandstofmotor aan boord. De wielen worden zowel door de brandstofmotor als door de elektromotor aangedreven. Afhankelijk van de omstandigheden worden de motoren in combinatie ingezet. Zo kan de combinatie brandstofmotor, elektromotor tijdens het wegrijden erg effectief zijn. Voor het elektrische rijden is natuurlijk vermogen nodig. Het vermogen wordt gewonnen met behulp van een regeneratieve remsysteem. Deze zorgt ervoor dat tijdens het remmen de vrijkomende energie in de daarvoor aanwezige accu’s wordt opgeslagen. Met deze opslag kan vervolgens de elektromotor worden aangestuurd.


Plug in hybride:


De plug in hybride scheelt weinig met de normale hybride. Ook deze werk met de combinatie elektromotor en brandstofmotor. In tegenstelling met de standaard hybride kan de plug-in hybride langs het opladen via het regeneratieve remsysteem ook “zoals de naam Plug-in aangeeft” via een stopcontact of oplaadpaal worden opgeladen. De plug in hybride heeft daarvoor een andere uitvoering qua accupakket. Door de mogelijkheid van het plug-in opladen kan er langere tijd (actieradius) elektrische worden gereden. Om op de snelweg harder te kunnen rijden komen zowel de elektromotor als de brandstofmotor in werking. Zodra de auto de snelweg verlaat kan er weer volledig elektrische worden gereden.


Uitleg range extender:


Met een range extender kan je zonder tussentijds op te laden grotere afstanden afleggen (actieradius) dan een volledig elektrische auto. Een range extender systeem zit in een auto die volledig op stroom rijdt maar daarnaast een kleine brandstofmotor aan boord heeft. De brandstofmotor drijft alleen niet de wielen aan maar laadt het accupakket op terwijl je rijdt. Omdat de range extender een brandstofmotor heeft moet er wel af en toe getankt worden.


Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Volledig elektrische auto:


Een volledig elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor. Een volledig elektrische auto maakt dus enkel gebruik van elektromotoren. Het vermogen voor de aansturing is afkomstig uit het accupakket. Het opladen van dit accupakket gebeurt niet tijdens het rijden maar alleen door middel van oplaadpalen.

Links voorbeeld volledig elektrische - Rechts uitleg hybride auto.


motor auto
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte.......Lees hier meer over verbranding motor.
dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk......Lees hier meer over Werking dieselmotor.
Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
benzine motor
Ontwikkeling - verbrandingsmotor: Al reeds in het begin van 1800 experimenteren verschillende mensen met een verbrandingsmotor die op een gas/luchtmengsel liep. Hiervoor had men voertuigen die werkten op stoomkracht. Verbrandingsmotor die uitgevonden is door  Rivaz (1752-1828). Maar het idee voor dit type motor werd bedacht in 1673 door Huygens....Lees hier meer over ontwikkeling verbrandingsmotor.
ecu
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema'op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van..... Lees hier meer over uitlezen auto.
uitleg elektrische laden auto
Laadpalen en opladen elektrische auto: Met de toename van hybride en elektrische auto’s nemen ook het aantal laadpalen toe. Er bestaan verschillende mogelijkheden en uitvoeringen om uw auto op te laden. Als eerste benoemen we de laadpaal aan huis. Daarmee kan je de auto via je eigen elektriciteitsnetwerk opladen. Dit kan dus ook met uit zonnepanelen...... Lees hier meer over het opladen van een elektrische auto.
Betekenis symbolen dashboard lampjes
Betekenis dashboard controle lampjes auto: Op het dashboard van een auto komen meerdere soorten autolampjes (symbolen) voor. Afhankelijk van wat de auto aan techniek aan boord heeft zullen er verschillende controlelampjes aanwezig zijn. Buiten de universele symbolen die alle automerken toepassen bestaan er ook nog symbolen...... Lees hier meer over betekenis symbolen dashboard lampjes.
brandstof
Rijden op mest: Rijden op groen gas is net als elektrisch rijden een milieuvriendelijk alternatief voor rijden op fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Auto's op groen gas scoren vooral goed voor het klimaat. De uitstoot aan het broeikasgas CO2 vermindert met 40 tot 90 procent ten opzichte van benzine, afhankelijk van de gebruikte grondstof voor groen gas..... Lees hier meer over alternatieve brandstof.
ecall systeem
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt.... Lees hier meer over eCall systeem.
auto toekomst
De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel....... Lees hier meer over auto van de toekomst.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes