Kentekencheck
cursus autotechniek

Winterbanden, zomerbanden, all season banden of Run flat autobanden:


De banden keuze bestaat uit winterbanden, zomerbanden, all season banden of Run flat autobanden. Wat is de beste keuze en waar kan ik deze overal bestellen?

Zomer of winterbanden:


Soms is het best lastig om de juiste bandenkeuze te maken. Als je in de wintermaanden naar of door Duitsland moet, is het zeker verstandig om met winterbanden te rijden. Bij sneeuw en gladheid is het namelijk voor zowel Duitsers als niet Duitsers verplicht met Winterbanden te rijden. Als je niet in Duitsland komt, is het dus niet noodzakelijk. Het is natuurlijk wel zo dat je in de wintermaanden profijt hebt bij het rijden met winterbanden. Denk daarbij aan meer grip en een kortere remweg. Met name bij auto’s met achterwiel aandrijving kan dat tijdens het wegrijden een erg groot verschil maken.


All season banden:


Ook vier seizoenbanden (all weather banden) worden als winterbanden gezien. Het gaat om autobanden met een sneeuwvlok symbool. Naast het profiel zijn winterbanden ook te herkennen aan de M+S - markering (Mud and Snow) Deze zelfde autobanden zijn zoals de naam het al zegt ook geschikt voor de zomer maanden. Alle season banden presteren in de wintermaanden voor de helft en in de zomermaanden voor de helft. Wel is het zo dat er geen banden of velgen wissel hoeft plaats te vinden. Voor autobezitters die jaarlijks weinig kilometers maken zijn all season banden een prima optie.

Run Flat banden:


Runflat autobanden bevinden zich onder auto’s waarbij van de fabriek uit een bandenspanning controle systeem is ingebouwd. In de runflat bevinden zich sensoren die aangeven als de bandenspanning te ver terugloopt. Runflat banden zijn verkrijgbaar in zomer, winter en all season banden.

Vergelijk de grootste en meest bekende aanbieders in autobanden:


Overzicht aanbieders autobanden:

lichtmetalen velgen
Autobanden aanbod winparts: Zomerbanden, winterbanden en all season banden tegen zeer scherpe prijzen. Bekijk het aanbod van > Winparts
BandenConcurrent bied een ruim aanbod aan topmerken zoals Michelin, Bridgestone, Goodyear, Dunlop en Vredestein. Bestellen tegen dumpprijzen -50%. Bezoek de website van > Bandenconcurrent
Autobandencheck heeft een ruim assortiment aan zomer-, winter- en 4-seizoenenbanden. Bij Autobandencheck kunt u terecht voor zowel budgetbanden als de beste premium merken. Alle getoonde autobanden zijn op voorraad. Bezoek > Autobandencheck.nl
kwik fit autobanden
Kwik-Fit is één van de grootste autoserviceketens van Europa. Kwik-Fit biedt onder andere een compleet aanbod aan autobanden. Bekijk het aanbod van > Kwik Fit autobanden
Of je nu zoekt naar zomerbanden, winterbanden of vier seizoenen banden, BandenShop.nl & VelgenShop.nl bieden 99% van alle merken autobanden aan. > Werkwijze banden shop
AutobandenCollectief biedt u een groot online assortiment autobanden. AutobandenCollectief heeft 6 verschillende soorten banden in het assortiment. U vindt bij AutobandenCollectief: zomerbanden, winterbanden, all season banden, 4x4 banden, suv banden en run flat banden. > AutobandenCollectief.nl
Pneus Online is niet alleen een webshop, maar biedt ook een bandenencyclopedie. Door de technische adviezen kunnen klanten als ware kenners hun banden uitkiezen. > Pneus online bandenexpert
veilig rijden
Veilig autorijden: Autobanden zijn bijna net zo belangrijk als de remmen van uw auto. De werking van een autoband is in principe niets meer dan het samenpersen van lucht. Waardoor het volume kleiner en de druk groter wordt. Autobanden hebben door het remmen en het door het maken van bochten veel te verduren. Daarbij is het natuurlijk wel van belang....... Lees hier meer over veilig onderweg met autobanden.
lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
uitlijnen balanceren
De auto uitlijnen of de wielen van uw auto uitbalanceren: het wordt nogal eens met elkaar verward Bij het uitlijnen van de auto betreft het niet de velgen en banden, maar of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook herstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur  en de juiste....Lees hier meer over auto uitlijnen en banden balanceren.
wintermaanden en all season banden Duitsland
Winterperiode Duitsland: all weather banden of winterbanden? Zowel winterbanden als all season banden hebben op de band een symbool staan waar aan te herkennen is dat deze geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Dit symbool kan echter wel per bandenmerk verschillen. Zo kan er op de autoband een symbool van.......  Lees hier meer over winterperiode Duitsland en het rijden met all season banden.
uitleg bandenlabels en DOT code
Bandenlabels en DOT code: Sinds 2012 zijn alle Europese bandenleveranciers verplicht om aan elke band een bandenlabel te koppelen. Dit geld voor alle soorten auto, motor en vrachtwagen banden. Met dit bandenlabel worden banden op basis van drie aspecten met elkaar vergeleken. Deze drie aspecten zijn het brandstofverbruik de geluidsproductie......  Lees hier meer over bandenlabels en DOT code autoband.
thuiskomertje en runflat banden
Thuiskomertje en runflat banden: We zien dat bij verschillende, met name duurdere automerken het thuiskomertje is vervangen door het gebruik van Run-flat autobanden. Zoals de naam aangeeft kan er bij deze autobanden met een lekke band gewoon worden doorgereden. Dit is mogelijk omdat de Run-flat banden voorzien zijn van stevige wangen waardoor.......  Lees hier meer over thuiskomertje en runflat banden.
welke landen winterbanden verplicht
Welke landen winterbanden verplicht? In welke landen is het verplicht om tijdens de wintermaanden met winterbanen of all season banden te rijden. Ondanks dat het verstandig is om tijdens winterse omstandigheden met winter of all season banden te rijden, bestaat er in de meeste landen geen verplichting. Zo ook in Nederland is het (nog) niet..... Lees hier meer over in welke landen winterbanden verplicht zijn.
stuur trilt
Trillingen aan het stuur: Dat het stuur van de auto trilt kan verschillende oorzaken hebben. Zo heb je ook verschil in het soort van trillen. Als het stuur bij een bepaalde snelheid trilt  gaat het in de meeste gevallen om de voorwielen van de auto. Deze zijn dan uit balans, waardoor een trilling tot stand komt. Omdat het stuur rechtstreeks met de voorwielen in verbinding staat... Lees hier meer over trillend autostuur.
sneeuwkettingen
Sneeuwkettingen spikes autosock: Ga je op wintersport met de auto, is het dan wel of niet verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben? kijk hieronder welke regels voor welke landen gelden. Bij eventuele aanschaf van sneeuwkettingen moet je goed op de maat letten. Deze maat moet overeenkomen met de maat van de banden. Zijn de kettingen te groot.... Lees hier meer over sneeuwkettingen - spikes en autosock.
onderhoud velg
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
lichtmetalen velgen
Hoe worden Lichtmetalen Velgen gemaakt: De grondstof voor lichtmetalen wielen is een aluminium legering (mengsel door samensmelting verkregen) van 'lichte' metalen met als belangrijkste materiaal aluminium. De overige legeringselementen zijn meestal staal, silicium, koper, mangaan en andere grondstoffen (soms magnesium). Als uitzondering zijn......  Lees hier meer over hoe lichtmetalen velgen gemaakt worden.
goedkopen autobanden
Scherp geprijsde autobanden: Voor de meest voorkomende automerken een ruim aanbod aan zomerbanden, winterbanden en all season banden. Om er zeker van te zijn dat u de juiste banden besteld selecteert u de breedte, hoogte en de velgmaat. Op uw huidige band staat een code weergegeven, bijvoorbeeld 195/50 R15. Hier is de breedte de eerste cijfer...... Bekijk hier het aanbod van scherp geprijsde autobanden.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes