Pollenfilter- interieurfilter: wat is en waar bevindt de pollenfilter zich

Een pollenfilter ook bekend als interieurfilter dient ervoor om stof, vuil, en pollen buiten de auto te houden, zodat er enkel schone lucht de auto binnenkomt. Zo heb je een standaard pollenfilter en een interieur filter waar koolstof in verwerkt is. Het voordeel van de laatstgenoemde is dat deze met name uitlaatgassen veel beter filtert. Een pollenfilter zal na verloop van tijd door het filteren vervuild worden en minder goed gaan werken of zelfs verstopt raken. Hierdoor zal de lucht dus slecht gefilterd worden en komen er sneller pollen en vuil binnen de auto. Hierdoor kunnen de ramen aan de binnenkant van de auto sneller beslaan. Maar ook mensen met hooikoorts klachten zullen door de slecht gefilterde lucht en de doorgekomen pollen klachten krijgen. Nu is het raadzaam de pollenfilter bijvoorbeeld jaarlijks te vervangen maar ook het op zijn tijd schoonmaken van de ruimte waar de pollenfilter in bevestigt is en het met hoge druk doorblazen van de filter kan al veel verschil maken. De pollen filter zit over het algemeen ergens in de buurt van het schutbord en de ventilator die de lucht de auto inblaast. Maar het is ook mogelijk dat de interieurfilter zich aan de binnenkant van de auto bevindt. Waar de pollenfilter bij uw auto zit is op te vragen via onderstaande link.

Meest gestelde vragen

  • Heeft mijn auto een pollenfilter / interieurfilter?
  • Waar bevind zich de pollenfilter / interieurfilter bij mijn auto?

vraag

Onderwerp gerelateerde artikelen

beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht Lees hier meer over beslagen autoramen.
autosleutel
De autosleutel: Sinds 1982 heeft de autosleutel ongekende ontwikkelingen doorgemaakt, je kan het zo gek niet bedenken het kan allemaal. In de toekomst zullen we zien dat we met de autosleutel aan de kassa van de supermarkt kunnen afrekenen of dat we er geld mee kunnen pinnen. Terwijl voor 1982 de autosleutel nog maar twee functies had, het openen Lees hier meer over de ontwikkeling van de autosleutel.
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
reparatie voorruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect Lees hier meer over reparatie voorruit.
auto rijden mest
Rijden op mest: Rijden op groen gas is net als elektrisch rijden een milieuvriendelijk alternatief voor rijden op fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Auto's op groen gas scoren vooral goed voor het klimaat. De uitstoot aan het broeikasgas CO2 vermindert met 40 tot 90 procent ten opzichte van benzine, afhankelijk van de gebruikte grondstof voor groen gas Lees hier meer over alternatieve brandstof.
zelf sleutelen
Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
tanken
De kwaliteit van benzine en diesel per benzinepomp: De meningen of de kwaliteit en het verschil van diesel en benzine zijn zeker verdeelt. Toch is het echt zo dat de kwaliteit per tankstation kan verschillen. Dus het wil niet zeggen dat alle Shell benzinestations dezelfde brandstof verkopen. De reden van dit mogelijke verschil Lees hier meer over de kwaliteit van benzine en diesel per benzinepomp.
auto onderhoud
Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met de auto en de weersbeïnvloeding van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
apk check
Wanneer moet een auto de APK keuring ondergaan: De APK (algemene periodieke keuring ) is in geheel europa verplicht. Als u met een niet APK gekeurde auto gebruik maakt van de openbare weg riskeert u een fikse boete. Daarnaast zal bij een ongeval de autoverzekering mogelijk niet overgaan tot uitkering van de schade. Het is mogelijk uw auto tot maximaal 2 maanden voor Lees hier meer over interval APK keuring.
dashcam auto
Raakt de dashcam snel ingeburgerd? Er zijn een aantal goede redenen om een dashcam aan te schaffen. Sommigen gebruiken het om het gedrag van hun medepassagiers in de gaten te houden, anderen gebruiken extra functies van hun dashcam, bijvoorbeeld het waarschuwen voor een snelheidscontrole. De meeste automobilisten leggen er foto's en film Lees hier meer over dashcam auto.
batterij auto sleutel
Batterij autosleutel vervangen: Zodra je de nieuwe juiste batterij voor de autosleutel in huis hebt kun je de oude verwijderen. Je kunt die er eenvoudig uithalen met je handen of die er eventueel uit proberen te ‘wippen’ met een mesje. Doe dat wel voorzichtig, om de autosleutel zelf niet te beschadigen. Kijk tevens goed hoe de batterij erin zit, zodat je de nieuwe Lees hier meer over het vervangen van een autosleutel batterij.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl