autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Vocht in auto – aandampen - beslagen autoruiten:


Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht aan de binnenkant van de auto kan meerdere oorzaken hebben. Als het incidenteel voorkomt kan het bijvoorbeeld zijn dat u voorheen met natte kleding in de auto bent gestapt en de auto nog vochtig was voordat u opnieuw gebruik maakte van uw auto. In dat geval kunt u bijvoorbeeld met behulp van de airco de ramen vochtvrij maken. Als er regelmatig, zonder dat u met natte kleding in uw auto bent gestapt vocht in uw auto aanwezig is ligt de oorzaak waarschijnlijk ergens anders.  

Andere oorzaken van beslagen autoruiten (vocht in de auto)


Mogelijk ligt de oorzaak van dergelijk vochtprobleem bij een lekkage, dus hoe komt het vocht de auto binnen? Dat kan bijvoorbeeld door middel van een lekkage bij het schutbord of de rubbers van de deuren en/of ruiten. Voel dan ook altijd bij het voet gedeelte en onder de auto matten of het vochtig aanvoelt. Wat is er tegen het vochtprobleem in de auto te doen? Als er een lekkage, slechte rubbers of een andere oorzaak gevonden is natuurlijk het probleem verhelpen. Als u geen oorzaak gevonden heeft of een tijdelijke oplossing zoekt kunt u een vochtvreter in uw auto plaatsen. Hiervoor zijn verschillenden producten in de handel. Omdat bij het lekken van een vochtvreter het interieur door de zout oplossing beschadigt of vervuild kan raken is het wel verstandig een goede kwaliteit, herbruikbare en geteste vochtvreter te kiezen. Als het onder de automatten ietswat vochtig aanvoelt kunt u er voor kiezen om een krant onder de automat te leggen. De krant zal het aanwezige vocht snel opnemen. Als u de krant de eerste dagen een paar keer vervangt kunt u tevens controleren of het bij regen steeds opnieuw vochtig wordt en er dus een lekkage aanwezig is. Als het na verloop van tijd onder de automatten droog aanvoelt is het mogelijk dat er vaak met natte schoenen ingestapt is en er met name korte afstanden gereden worden. Door tijdens het autorijden het raam een stukje open te zetten kan het vocht de auto sneller verlaten.


Vocht in de auto en mogelijke oorzaak verhelpen:


Het verhelpen van de oorzaak is uiteindelijk de juiste oplossing. Hierbij dan ook een opsomming van mogelijke oorzaken omtrent het vochtprobleem aan de binnenzijde van de auto. Gescheurde portierrubbers, lekkage achterlichtunits, airco afvoer verstopt, lekkage voorruit, indien aanwezig lekkage bevestiging antennevoet, lekkage bij de afdichting van het vochtscherm (plastic folie laag achter de deurbekleding). Als de folie gescheurd of los is, komt de warme lucht vanuit de auto in de deur terecht. Doordat de buitenkant van de portier kouder is krijg je vochtafzetting tegen de metalen binnenkant van de deur. Doordat het vocht via de standaard openingen onder het portier naar beneden druppelt is de eventueel aanwezige oorzaak herkenbaar aan het vocht wat op de dorpel blijft liggen.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
onderdelen

Bestel: Pingi herbruikbare auto-ontvochtiger in carbon-look 300g


autobekleding
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel... Lees hier meer over reinigen autobekleding.
onderrhoud
Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
oldtimer
Een oldtimer aanschaffen: doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers...... Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
airco auto reageert niet
Airco auto doet het helemaal niet meer of slecht: Bij problemen met de auto airco is de eerste vraag doet de airco het helemaal niet meer of geeft deze te weinig gekoelde lucht. Als eerste moet gekeken worden of de schakelaars nog werken en er op het display, het lampje van de airco nog gaat branden. Als dit niet het geval is, kan er een zekering stuk...... Lees hier meer over mogelijke oorzaak niet werkende auto airco.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
airco
Auto airco controleren en/of bijvullen: De auto airco is een gesloten compressor die via de multiriem wordt aangedreven. In het airco systeem bevindt zich koudemiddel en compressorolie. Deze worden onder hoge druk ingebracht en gecontroleerd. De compressorolie (speciale airco olie) wordt door het koudemiddel meegenomen en draagt zorg voor de nodige smering..... Lees hier meer over bijvullen auto airco.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
zelfbouw camper
Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
ruitenwisser
Ruitenwissers: Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht, ook bij slecht weer, te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd.... Lees hier meer over ruitenwissers.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
ruitenwisser ruitenwissermotor werkt niet
Mogelijke oorzaken niet werkende ruitenwissers: Het is de vraag of de ruitenwissers het helemaal niet meer doen of enkel een gedeelte ervan. Zo kan bijvoorbeeld enkel de interval of de regensensor niet meer werken. Als alleen de interval niet werkt zou de oorzaak bijvoorbeeld aan de stuurkolomschakelaar of aan slecht werkende relais kunnen liggen. Als de...... Lees hier meer over niet werkende ruitenwissers.
Waterlekkage binnenkant opel corsa
Waterlekkage binnenkant auto: Automatten nat of nog erger zeiknat. Bij lekkage kan er door verschillende oorzaken regenwater de auto binnenkomen. Voorbeelden hiervan zijn via de deurrubbers of dat aan de binnenkant van het spatscherm de afdichting doorlekt. Ook kan het zijn dat de bestaande rubberen afdichtings doppen onder de auto (bodem) of in het spatscherm zijn....... Lees hier meer over reparatie voorruit.
pollenfilter
Pollenfilter- interieurfilter: Een pollenfilter ook bekend als interieurfilter dient ervoor om stof, vuil, en pollen buiten de auto te houden, zodat er enkel schone lucht de auto binnenkomt. Zo heb je een standaard pollenfilter en een interieur filter waar koolstof in verwerkt is. Het voordeel van de laatstgenoemde..... Lees hier meer over de Pollenfilter- interieurfilter en stel de vraag waar deze zich bevind bij uw auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes