Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Het zelf vervangen van een autolamp:Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het vervangen van een autolamp in de koplamp is bij de oudere auto’s over het algemeen redelijk te doen. Het kan hierbij gaan om het stadslicht lampje en de dimlicht/grootlicht lamp. De meest toegepaste lampen zijn de types H1, H4 en H7. De dimlicht lamp is eigenlijk wel de belangrijkste lamp in de koplamp omdat deze constant brandt en u bij een kapotte lamp veel minder zicht heeft. Daarbij riskeert u een bekeuring als deze defect is. Mocht u aangehouden worden met een niet werkende lamp wordt u over het algemeen in de gelegenheid gesteld deze ter plaatse te vervangen. Er wordt dan ook verwacht dat u altijd reservelampen bij u heeft. Gebruik bij het vervangen van de autolamp eventueel het instructieboekje van de auto, waar in de meeste gevallen per lamp duidelijk wordt aangegeven hoe u de lamp het beste kan vervangen. Zorg voor het gevaar van kortsluiting dat de lampen uit zijn. Daarbij komt dat een lamp die net stuk is nog erg heet kan zijn. Ook de omliggende onderdelen kunnen erg warm zijn. Het is ook verstandig het glas van de nieuwe halogeenlamp niet met je handen aan te raken. Het vet van je handen vermindert de levensduur van de autolamp. Let bij de nieuwe autolamp er op dat het voltage (V) en watt(W) welke vermeld staan op de lamp overeenkomen met de oude lamp.

Autolampen steeds moeilijker zelf te vervangen:Een autolamp vervangen bij auto’s van de laatste jaren is vaak een stuk lastiger. Bij de huidige modellen auto's zijn bijvoorbeeld de koplampen vaak niet meer met de hand te bereiken. Sterker nog, soms is het gehele motorcompartiment afgedekt met een zwarte plaats, wat als eerste al erg afschrikt. Daarbij komt dat zonder een component zoals bijvoorbeeld de accu volledig weg te halen de lamp niet bereikbaar is. Daardoor is het veel gecompliceerder geworden om zelf een auto lamp te vervangen. Daarbij komt de huidige trend van xenon verlichting, Waarbij zelfs bij de allernieuwste modellen wordt aangeraden de koplampen i.v.m. hoogspanning gevaar niet meer zelf te vervangen. Toch is het niet de bedoeling te lang met kapotte verlichting te blijven rijden en deze dus zo snel mogelijk te laten vervangen.Mocht u nu staande worden gehouden door de politie omdat u een lamp stuk heeft. En een bestuurder zijn van een vrij nieuwe auto is de kans zeker aanwezig dat u de lamp niet zelf kunt vervangen. Uit een onderzoek van de ANWB blijkt zelfs dat bij meer dan 40% van de automodellen, een lampje niet binnen korte tijd langs de kant van de weg door de automobilist zelf te vervangen is. Dit omdat door een gecompliceerde constructie en/of omdat veel onderdelen verwijderd moeten worden om bij de koplamp te kunnen. Conclusie: toenemende mate van auto hulpdiensten als wegenwacht bij het vervangen van een lampje.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
keuze uit autolampen
xenon
De revolutie van auto verlichting: Rond 1900 is de auto uitgevoerd met verlichting, echter was dit nog geen elektrische verlichting maar olie kaarslampen. Deze lampen gaven toen der tijd voldoende licht voor de bestuurder, naarmate de tijd vorderde kwamen er auto’s met Acetyleen lampen. Deze lampen werden brandend gehouden met Carbid(door de samenvoeging van.... Lees hier meer over auto verlichting.
verstelbare koplamp
In hoogte verstelbare koplampen: Buiten het feit dat de koplamp van de auto in hoogte goed afgesteld moet staan hebben we bij de meest voorkomende auto’s ook koplampen die ook vanuit de auto in hoogte verstelbaar zijn. Deze worden door middel van een elektrische motortje aangestuurd. Het veranderen van de hoogte van de koplampen wordt bij..... Lees hier meer over verstelbare koplampen.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
richtingaanwijzer probleem knipperlicht
Knipperlicht probleem: Als het knipperlicht het maar af en toe doet, is het verstandig eerst te kijken of de richtingaanwijzer schakelaar op het stuur nog wel goed reageert. Bij twijfel zit er niets anders op dan deze door te meten. Door middel van het aansluiten van een proeflampje kan er gekeken worden of de schakelaar de stroom nog doorgeeft. Een andere....... Lees hier meer over richtingaanwijzer probleem.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
lekstroom auto
Geen startstroom meer: maar waar ligt de oorzaak, als eerste wordt de accu gecontroleerd met name in de wintermaanden geeft deze door de kou nogal eens de geest. Alvorens deze te vernieuwen moet deze natuurlijk eerst gecontroleerd worden of deze werkelijk defect is. De nieuwere accu's zijn gemakkelijk te controleren doordat er een oog in de accu zit waar een kleur wordt......Lees hier meer over startstroom.
kabelboom auto
Kabelboom auto: De kabelboom ligt verspreid door de auto, maar met name onder het dashboard van de auto. Vanuit het dashboard loopt de kabelboom naar de motorruimte en tot aan de achterlichten van de auto. De kabelboom ligt dan over de vloer weggewerkt onder de vloerbekleding. Bij met name moderne auto’s is dit het netwerk naar alle ECU opties.... Lees hier meer over de kabelboom van de auto.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
onderrhoud
Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
stratkabels jumpstarter
Hoe startkabels of jumpstarter gebruiken: Veel mensen hebben het al eens meegemaakt, de lampen van de auto laten branden en bij terugkomst geen startstroom meer. Gelukkig geven de auto’s van tegenwoordig een signaal als je bij het uitstappen de lampen laat branden.  Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn dat de accu leeg loopt of stuk.... Lees hier meer over gebruik startkabels en jump starter.
verschillende soorten autolampen
Welke soort type autolamp gebruiken: Autolampen heb je in allerlei soorten en maten. Wel moet er bij een personenauto een 12 v lamp gebruikt worden. Deze heb je dan in verschillende uitvoeringen en wattage. Voorbeelden hiervan zijn de 5 , 10 en 21 Watt autolampen. Een ander verschil is het uiterlijk van de lamp. Zo heb je de steeklampjes die onder andere gebruikt worden..... Lees hier meer over het verschil in autolampen.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes