Oliën en vloeistoffen en Kosten oliën en vloeistoffen auto:

In en rondom de motor van de auto bevinden zich verschillende oliën en vloeistoffen. Denk daarbij aan de motorolie, koelvloeistof, differentieel olie, ruitensproeier antivries, vulmiddel airco en de remvloeistof of stuurbekrachtiging olie.

Sommigen van deze vloeistoffen moeten na verloop van tijd ververst en/of bijgevuld worden. Bij oliën is de motorolie daar wel de meest bekende van. Vroeger moest motorolie om de 5000 km vervangen worden. Bij de modernere auto’s is de motor en de motorolie sterk verbeterd. Dit houd in dat er veel langer met motorolie kan worden doorgereden. Ook door de verbetering van differentieel olie kunnen veel meer kilometers worden gemaakt. Koelvloeistof hoeft normaal tussentijds niet vervangen te worden. Als er een olie lekkage richting het koelsysteem is geweest, of als de koelvloeistof door een andere oorzaak is vervuild, zal de koelvloeistof wel vernieuwd moeten worden. Remvloeistof is wel een vloeistof die preventief vervangen dient te worden. Ook hier hebben alle auto’s een interval voor. De reden van het vervangen van remvloeistof is dat er na verloop van tijd condens in het remsysteem zal ontstaan. Dit verminderd de remkracht en worden de onderdelen inwendig aangetast. Als de stuurbekrachtiging geen lekkage vertoond hoeft deze in principe niet ververst of bijgevuld te worden. Voor de airco is het wel verstandig om deze regelmatig te laten controleren. Als het vulmiddel bijvoorbeeld door een kleine lekkage afneemt, zal de airco steeds slechter gaan werken.

Prijs en prijsverschil oliën en vloeistoffen

Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak, maar wordt ook in allerlei andere soorten winkels aangeboden. Ook online is het aanbod reuze. Kijk voor een uitgebreid overzicht van oliën en vloeistoffen bijvoorbeeld op de website van winparts. Het handige daarbij is dat u door het invoeren van uw kenteken gelijk kunt zien welke oliën en vloeistoffen u voor uw auto kunt gebruiken.

Verversing interval en vulvolume

Met verversing interval wordt dus bedoelt wanneer de betreffende olie of vloeistof ververst dient te worden. Met vulvolume wordt de hoeveelheid van de olie of vloeistof bedoelt. Bij elke auto is de ververs interval bij een andere kilometerstand of na een andere tijdsperiode. Om te achterhalen wanneer bij uw auto de olie of vloeistof ververst dient te worden, is het mogelijk via deze pagina uw vraag te stellen. Dit geld tevens voor de vraag over het vulvolume van betreffende olie of vloeistof.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Koelsysteem
Informatie koelsysteem: Hoe heter het koelwater, des te groter het temperatuurverschil met de buitenlucht en des te groter het koelvermogen. Maar het water mag ook weer niet aan de kook raken en daarom staat het koelsysteem onder druk. Het kookpunt ligt zo hoger en bovendien gaat er geen vloeistof verloren door verdamping. Als de druk té hoog wordt Lees hier meer over uitleg koelsysteem.
Weetjes automobilist
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
oldtimer aanschaffen
Een oldtimer aanschaffen: Doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht Lees hier meer over beslagen autoramen.
cabriokap
Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
olieverbruik
Hoog olieverbruik en mogelijke oplossing: U heeft geconstateerd dat het olieniveau van de motor van uw auto ver beneden peil staat. Alvorens er allerlei acties worden ondernomen is het verstandig eerst in kaart te brengen hoeveel olie de motor van uw auto daadwerkelijk verbruikt en of het olieverbruik acceptabel is. Dit kunt u doen door het Lees hier meer over mogelijke oorzaak overmatig olieverbruik.
wit zwarte uitlaatgassen
Mogelijke oorzaak zwarte - witte uitlaatgassen: Bij zwarte rook uit de uitlaat van de auto moet men al snel denken aan problemen met het brandstof systeem. Bij het brandstofsysteem denken we niet gelijk aan alleen de brandstof toevoer zoals een mogelijk probleem met de brandstofinspuitpomp of inspuiting zelf, maar ook waar deze mee Lees hier meer over mogelijke oorzaak zwart witte uitlaatgassen auto.
olie vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl