Kentekencheck
cursus autotechniek

Auto wrappen - auto wrapping! Wat is auto wrappen en hoe werkt het.


Auto wrappen of car wrapping is niets anders dan de auto voorzien van een folie. Maar wel met een schitterend resultaat ! Deze folie kan een bepaalde kleur of print zijn. Ook wordt auto wrappen toegepast om de lak van de auto te beschermen. Er wordt dan gebruik gemaakt van onzichtbare folie en is puur ter bescherming. Hieruit is te concluderen dat ongeacht de reden met auto wrapping de auto altijd beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf, denk daarbij aan steenslag, vogelpoep en UV stralen.

Zelf een auto wrappen:


Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hieronder enkele tips en uitleg.

Hoe ga je te werk bij het zelf uitvoeren van auto wrapping?


Kijk goed over de auto heen om vast te stellen uit wat voor delen de auto bestaat en hoe groot de oppervlakte van deze delen is. De werkruimte waar u de wrap folie aanbrengt moet stofvrij zijn en de temperatuur in deze werkruimte moet ongeveer 20 graden zijn. Het reinigen van de auto is natuurlijk ook erg belangrijk alle spatjes en puntjes moeten van de lak verwijderd worden, ook rondom de deur en raamrubbers moet alles goed schoongemaakt worden. Was de auto met een autoshampoo zonder aanwezigheid van wax en neem daarbij alles goed mee, denk daarbij ook aan de wielkasten van de auto. Spoel alles goed na met water ! Vervolgens maakt u de auto goed droog bij de rubbers en kieren is het droogspuiten met behulp van een compressor een prima hulpmiddel. Als de auto volledig vrij van vocht en vet is zal de folie prima hechten.


Wrap folie aanbrengen. Uitleg en tips!


Het aanbrengen van de folie doet u met behulp van een föhn waardoor de folie gemakkelijker te vormen is. Zorg voor een scherp mesje om de randen netjes af te werken. Zorg bij het aanbrengen van de folie ook voor perfecte verlichting zodat luchtbelletjes snel opgemerkt kunnen worden en met behulp van een rakel weggewreven kunnen worden.

Begin bij het aanbrengen van de folie bij gemakkelijke delen, waardoor het werken met de wrap folie steeds gemakkelijker zal worden, en waardoor je later op de moeilijke plaatsen zoals deurklink en andere moeilijke hoekjes meer geoefend zult zijn. Bij grote delen zult u waarschijnlijk hulp nodig van een tweede persoon. Om een mooi resultaat te behalen moet u met name bij ronde en hoekige delen van de auto de folie goed verwarmen. Zorg met name bij de wielkasten dat de folie goed is aangehecht zodat er later geen spat water onder de folie kan komen.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Tip ! Probeer eerst een klein stukje folie om te oefenen. Houd de föhn niet dichter dan 35 cm bij de folie. De folie reageert qua rekbaarheid snel op warmte.
wrapfolie bestellen

Bestel hier uw wrapfolie.

carstriping
Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets...... Lees hier meer over Car Striping.
auto poets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
uitdeukgereedschap
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze..... Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
zelfbouw camper
Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
oldtimer
Een oldtimer aanschaffen: doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers...... Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
zelf auto krassen verwijderen
voorbeelden en tips zelf auto krasjes verwijderen: Auto krasjes en beschadigingen kennen we allemaal. De ene autobezitters ziet ze amper terwijl de andere autobezitter zich doodergert aan de lak beschadigingen. Het ontstaan van een lak beschadiging gebeurd bijvoorbeeld op een parkeerterrein of parkeergarage. Met name bij smalle parkeervakken is een auto snel... Lees hier meer over het verwijderen van auto krasjes.
autoruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
gereedschap kleine deukjes verwijderen
Kleine deukjes en het verwijderen van deze deukjes: Vaak gaan mensen ook zelf proberen om de deukjes te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn het verwijderen door middel van een föhn in combinatie met een luchtspray. Dit doet men door enkele minuten de deuk warm te föhnen om vervolgens met de luchtspray over de warm geworden.....Lees hier meer over tips en gereedschap zelf kleine deukjes verwijderen.
cabriokap
Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto.... Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
bumper reparatie
Kunststof bumper repareren: Als een kunststof bumper bijvoorbeeld  bij het parkeren fors beschadigd is. Kan deze scheur of zelfs het gat in de bumper vrij gemakkelijk gerepareerd worden. Men noemt het al gauw een kunststof bumper maar let op !  De bumper kan ook uit polyester vervaardigd zijn. Het verschil tussen het repareren van een kunststof of polyester...... Lees hier meer over reparatie kunststof bumper.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes