Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Cursus, workshop of opleiding autotechniek / automonteur:


Enkele voorbeelden waarom een cursus autotechniek handig kan zijn:


 • Om als autotechnicus (monteur) aan het werk te gaan, denk hierbij ook aan bijvoorbeeld omscholing via het UWV.

 • Om zelf kleine reparaties en onderhoud aan de auto uit te voeren.

 • Om de rekening van de garagekosten te begrijpen en te controleren.

 • Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om een opleiding of cursus autotechniek te volgen. Zo heb je de MBO en HBO beroepsgerichte autotechniek opleidingen. Daarbij is het in de meeste gevallen de bedoeling in de autotechniek (automonteur) aan het werk te gaan. Maar ook voor mensen die als hobby aan hun eigen of andermans auto sleutelen bestaat natuurlijk de mogelijkheid meer van autotechniek te weten te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de trotse bezitter van een oldtimer waarvoor een cursus in de autotechniek heel interessant is. Wij adviseren u in dat geval dan ook een thuiscursus autotechniek te volgen.

  Een cursus autotechniek en uw auto heeft geen geheimen meer voor u:


  Wilt u meer weten over hoe uw auto werkt? of zou u wel eens willen weten hoe u zelf een distributieriem zou moeten vervangen? Wilt u uw auto zelf onderhouden, of de hoogte van uw garage rekening beperken? Of u wilt in ieder geval begrijpen wat er op de factuur van uw garage staat vermeld, Of bent u gewoon in het algemeen geïnteresseerd in auto's? Dan is de NHA Cursus Autotechniek misschien iets voor u! De Cursus Populaire Autotechniek op de NHA website vindt u links boven onder de tekst hobby en vrije tijd. De ontwikkelingen in de auto-industrie zijn voor een leek moeilijk bij te houden. De toepassing van moderne technieken heeft geleid tot aerodynamische vormgeving. Ook motorisch zijn auto's steeds verder geperfectioneerd. Lees hieronder meer over de cursus Populaire Autotechniek.


  Toch zijn daarbij veel onderhoud en reparatie werkzaamheden die u niet door een "dure" garage hoeft te laten uitvoeren. Voor de een zullen dit kleine onderhoud en reparatie werkzaamheden zijn, waarbij de ander grotere reparaties en onderhoud werkzaamheden zal uitvoeren, Dit alles leert u in de cursus Autotechniek. Goed onderhoud is van levensbelang voor uw auto. Door het volgen van deze cursus spaart u uw auto en uw portemonnee.


  Populaire Autotechniek is een cursus die niet alleen leuk is, maar ook een cursus die zichzelf snel terugverdient. Uw auto herbergt een brok technologische informatie. Het is onvoorstelbaar welke technische hoogstandjes erin zijn verwerkt. Dat maakt het voor menigeen zeer interessant om meer inzicht te krijgen in de techniek van de auto, ongeacht het merk en type dat men zelf bezit.
  Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

  Een automonteur zal verbaasd zijn van uw kennis:


  In de cursus Populaire Autotechniek wordt u bekend gemaakt met een groot aantal technische hoogstandjes. Terwijl u met de cursus bezig bent, raakt u vertrouwd met de werking van de motor, zijn elektrisch systeem, de aandrijving, het onderstel en de carrosserie. U vergaart kennis waarmee u menig automonteur in uw garage versteld doet staan, omdat u hen precies kunt vertellen wat er bij een bepaald mankement moet gebeuren. Dat werkt prettig voor de monteurs. Bovendien zal een garage u voortaan niet meer verrassen met een te hoge rekening.

  Inhoud van de cursus Autotechniek:


  In de cursus Populaire Autotechniek krijgt u buiten de basiskennis autotechniek informatie over onderhoud- en reparatie werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren aan schokdempers, remmen, koppeling, dynamo, smeer- en koel systemen, enzovoort. Er wordt u verteld welke gereedschappen u daarbij nodig heeft en hoe u zo efficiënt en veilig mogelijk te werk kunt gaan. Zo doet u kennis op die heel nuttig is bij het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van uw voertuig. Maar ook als u een tweedehands auto wilt gaan kopen, weet u voortaan precies waarop u moet letten. Verder worden behandeld:

 • Banden en wielen.
 • Het elektrisch systeem van de motor.
 • De elektronica in de auto.
 • De carrosserie, enzovoort, enzovoort.

 • De cursus is zo opgebouwd dat per les steeds een deel van uw auto de aandacht krijgt.

  Bekijk hier het totale overzicht van de cursus autotechniek van NHA.

  cursus automonteur autotechniek
  Niveau 1
 • Assistent Autotechniek.

 • Niveau 2
 • Autotechnicus Bedrijfsautotechnicus.

 • Niveau 3
 • Eerste Autotechnicus - eerste Bedrijfsautotechnicus.

 • Niveau 4
 • Technisch Specialist Personenauto's - technisch Specialist Bedrijfsauto's • onderrhoud
  Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
  uitleesapparatuur en GPS Trackers
  Ruim aanbod aan uitleesapparatuur en GPS Trackers: Voor de meest voorkomende automerken een ruim aanbod aan uitlees gereedschap en GPS Trackers. Uitgebreid assortiment aan OBD OBD2 uitleesapparatuur. Gereedschap voor het uitlezen en resetten van storingscodes of voor het resetten van een onderhoudsindicator. Storingen en... Lees hier meer over uitleesapparatuur en GPS Trackers.
  autoweetjes
  Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
  kosten reparatie en onderhoud auto
  Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
  zelfbouw camper
  Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
  autolamp
  Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  lekke autoband
  Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
   autogereedschap specialgereedschap
  Autogereedschap specialgereedschap: Bij het sleutelen aan de auto is net zoals bij elke andere klus het juiste gereedschap het halve werk. Bij bepaalde reparaties is het zelf zo dat er speciaal gereedschap gebruikt dient te worden om een reparatie op de juiste manier uit te voeren . Denk daarbij aan het centreren van de koppeling of afstellen van een distributie aandrijving...... Bekijk hier een ruim aanbod aan autogereedschap.
  olie verversen
  Olie verversen en oliefilter vervangen: Kan ik zelf de olie van mijn auto verversen en het oliefilter vervangen? Je hoeft niet heel erg technisch aangelegd te zijn om zelf de olie van uw auto te verversen en het oliefilter te vervangen. Daarbij komt dat je de afgelopen olie kosteloos bij de milieustraat kan afgeven. Laat voordat je de olie gaat aftappen de motor eerst..... Lees hier meer over olie verversen en oliefilter vervangen.
  antivries koelvloeistof
  Ruitensproeier antivries koelvloeistof: Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven..... Lees hier meer over antivries en ruitensproeier antivries.
  prijsverschil olie en vloeistoffen
  Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes