Kentekencheck
cursus autotechniek

In hoogte verstelbare koplampen:


Buiten het feit dat de koplamp van de auto in hoogte goed afgesteld moet staan hebben we bij de meest voorkomende auto’s ook koplampen die ook vanuit de auto in hoogte verstelbaar zijn. Deze worden door middel van een elektrische motortje aangestuurd. Het veranderen van de hoogte van de koplampen wordt bij de meeste bestuurders zelden of nooit gebruikt. Terwijl als uw auto aan de achterzijde zwaar beladen is en de tegenliggers knipperen omdat ze last hebben van uw autolichten het een kleine moeite is de lampen verder naar beneden bij te stellen. De schakelaar hiervoor is in de meeste gevallen een draaiwiel die zich langs de schakelaar van de verlichting bevindt.

Niet werkende in hoogte verstelbare koplampen:


Voorheen kwamen de in hoogte verstelbare koplampen niet voor op bij de APK checklist. Dat is nu dus wel het geval. Soms verwijderd men de schakelaar van de in hoogte verstelbare koplampen en plaatst men er een afdekplaatje op, waardoor het lijkt dat er geen verstelbare koplampen in de auto aanwezig zijn en dus ook niet hoeven te werken. Steeds meer garagebedrijven werken daar niet meer aan mee en zal de complete koplamp of het motortje vervangen moeten worden. Het is bij de ene auto dus mogelijk alleen het motortje te vervangen maar het komt ook voor dat de gehele koplamp vervangen dient te worden. U zult begrijpen dat men daar in de meeste gevallen niet echt blij mee is. Je hebt per slot van rekening een prima koplamp die er als nieuw uitziet alleen de hoogte afstelling die u toch al niet gebruikte of gewoon nooit nodig heeft werkt niet. vandaar dus ook het verwijderen van de schakelaar en het afdekken met een plaatje.

In hoogte verstelbare koplampen Opel corsa c:


Een mooi voorbeeld zijn de koplampen van een Opel corsa c zoals op de foto’s verder op de pagina. Zo zit het motortje voor de hoogte afstelling bij de opel corsa c tot het bouwjaar 2004 in het achterste gedeelte van de koplamp gegoten en is dus niet apart vervangbaar. Bij de corsa c vanaf het bouwjaar 2004 is het motortje wel apart te vervangen. Een Complete koplamp is natuurlijk een stuk kostbaarder. Wel zijn er vaak imitatie koplampen te koop waarbij de prijs nog enigszins meevalt.

Vervangen van verstelbare koplampen Opel corsa c:


Om de koplamp van de opel corsa c te verwijderen moeten na het openen van de motorkap de boutjes aan de boven en zijkant van de koplamp verwijderd worden. Ook de boutjes waar de bumper aan de bovenkant mee vast zit moeten verwijderd worden. Om bij de boutjes van de zijkant te komen moet de kunststof plaat in de wielkast verwijderd worden. Het is natuurlijk het meest handig alvorens het wiel te verwijderen. Ook zal daar een bout van de bumper verwijderd moeten worden zodat de bumper naar beneden zakt en ook de onderste rand van de koplamp er tussendoor kan.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
stekker-koplamp-opel-corsa
Aansluit stekker in hoogte verstelbare koplamp Opel corsa c: Door de rode borging naar beneden te drukken kan de stekker verwijderd worden.
in-hoogte-verstelbare-koplamp-opel-corsa
In hoogte verstelbare koplamp Opel corsa c waarbij het stel motortje niet apart te vervangen is en dus de complete koplamp vervangen zal moeten worden. Opel corsa c t/m bouwjaar 2003
verstelbare-koplamp-opel-corsa
In hoogte verstelbare koplamp Opel corsa c waarbij het stel motortje apart vervangen kan worden en dus niet de complete koplamp vervangen hoeft te worden. Opel corsa c vanaf bouwjaar 2004
onderdelen
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
auto relais
Wat zijn en waar bevinden zich de relais bij mijn auto: U wilt een of meerdere relais van de auto op werking controleren. Maar u weet niet waar de relais zich bevinden of waarvoor welke relais dient. Wellicht bekend bij u is een relai een door een elektromagneet bediende schakelaar. Als er twijfel is of een relai wel of niet schakelt is dit eenvoudig te controleren door tijdens.... Lees hier meer over auto relais.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
zekeringkast
Waar bevindt zich de zekeringkast bij mijn auto: U wilt de zekeringen van de auto controleren op doorbranding of u wilt bijvoorbeeld een aansluiting toevoegen. Maar u weet niet waar de zekeringkast zich bevindt of waarvoor welke zekering dient. Als er twijfel is of de zekering wel of niet doorgebrand is kan een proeflampje gebruikt worden om te kijken of er aan beide.... Lees hier meer over zekeringkast auto.
lekstroom auto
Geen startstroom meer: maar waar ligt de oorzaak, als eerste wordt de accu gecontroleerd met name in de wintermaanden geeft deze door de kou nogal eens de geest. Alvorens deze te vernieuwen moet deze natuurlijk eerst gecontroleerd worden of deze werkelijk defect is. De nieuwere accu's zijn gemakkelijk te controleren doordat er een oog in de accu zit waar een kleur wordt......Lees hier meer over startstroom.
verschillende soorten autolampen
Welke soort type autolamp gebruiken: Autolampen heb je in allerlei soorten en maten. Wel moet er bij een personenauto een 12 v lamp gebruikt worden. Deze heb je dan in verschillende uitvoeringen en wattage. Voorbeelden hiervan zijn de 5 , 10 en 21 Watt autolampen. Een ander verschil is het uiterlijk van de lamp. Zo heb je de steeklampjes die onder andere gebruikt worden..... Lees hier meer over het verschil in autolampen.
autovakantie
last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto...... Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute  autovakantie.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
auto toekomst
De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel....... Lees hier meer over auto van de toekomst.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes