Technische gegevens / afstelgegevens Iveco

U vind hier antwoorden op vragen over technische afstelgegevens van Iveco. Denk daarbij aan vragen als wanneer moet de distributieriem vervangen worden, hoe kan ik zelf de distributieriem vervangen, wat is het aanhaalkoppel en welke aanhaalvolgorde moet ik hebben voor de kopbouten, hoeveel en welke motorolie moet er in de motor, waar zit de waterpomp, heeft mijn Iveco een distributieketting, moeten de kleppen gesteld worden of zijn deze zelf stellend, kan ik de koppeling afstellen, waar zit de aansluiting voor uitlezen ecu, hoe moet de multiriem(v - snaar) geplaatst worden, hoeveel koelvloeistof moet er in het koelsysteem etc etc. Staat het antwoord op uw vraag niet op deze pagina? Dan is het mogelijk via de pagina opvragen technische afstelgegevens en auto informatie uw vraag te stellen.

Eerder opgevraagde afstelgegevens Iveco

Iveco Euro Cargo 120 E18 5,9D 1998 Thermostaat moet opengaan bij 77 – 81 graden C.

Iveco Cargo bj1990 8.3D 150kw / klepspeling inlaat 0,30 uitlaat 0,61 deze bij koude motor stellen. vraag

Iveco Daily, 129M, Turbo, 140, 150, 159, 165, 175, 180, 190, 220, 240, 300, 300M, Cargo, Euro, M160D, Transcontinenta

Pagina 1 en Pagina 2 technische informatie

Onderwerp gerelateerde artikelen

koppeling vervangen
Vervangen Koppeling: Basis uitleg voor het vervangen van de koppeling: We besteden enkel aandacht aan de meest voorkomende koppeling ook wel bekend als de een schijf koppeling. De groote verschillen per auto bij het vervangen van de koppeling is met name de aandrijving. Hierbij te denken aan voor of achterwiel aandrijving. Vergeet in beide gevallen nooit Lees hier meer over vervangen koppeling.
uitleg multiriem
De mulitiriem: wat in principe de vervanger van de welbekende V snaar is, die voorkomt bij de oudere auto's, de v snaar drijft meestal enkel de dynamo en de waterpomp aan later werd daar ook de stuurbekrachtiging aan toegevoegd. bij de nieuwere auto's is daar vaak ook weer de Airco pomp bij gekomen en is men later overgegaan op de multiriem. Deze riem ligt Lees meer over uitleg multiriem.
lambdasonde
Lambdasonde: ook wel lambda genoemd is een sensor die in de uitlaatpijp gemonteerd is. Deze meet het zuurstofgehalte in je uitlaatgassen. De lambdasonde is een variabele weerstand. Deze meet dan ook het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen. Bij moderne auto's ziet men vaak twee in plaats van een lambdasonde in het uitlaatsysteem. De computer Lees hier meer over werking lambdasonde.
koppakking vervangen
Vervangen koppakking: Lekke koppakking, de meeste mensen kennen deze uitspraak wel maar wat houd het in en waar bevindt deze zich? De koppakking zit tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. Men verwart de koppakking ook nog wel eens met de kleppendeksel pakking.Wij proberen in het kort uitleg te geven wanneer Lees hier meer over vervangen koppakking.
stuurkogels en fuseepennen
Controleren stuurkogels of fuseepennen: Bij het handmatig controleren van de radiale kogel speling, is het van groot belang waar het wiel vastgepakt wordt.Vaak kan speling niet zichtbaar gemaakt worden wanneer het wiel midden onder en midden boven vastgepakt wordt.Een spelingsdetector is een hulpmiddel, waarmee niet elke speling zichtbaar gemaakt kan Lees hier meer over stuurkogels en fuseepennen.
Distributieriem vervangen
Distributieriem de cruciale schakel in de motor: Om een dure reparatie door motor schade te voorkomen, is het voldoende om de distributieriem preventief te controleren en te vervangen. De duurzaamheid van een distributieriem is vooral afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de montage de spanning en de correcte behandeling van de distributieriem zelf. Als Lees hier meer over Distributieriem vervangen.
uitleg auto accu
Het principe van de Accu: Het doel van een batterij is het opslaan van elektrische energie, zodat deze op elk willekeurig ogenblik kan worden gebruikt. Hiertoe wordt energie in de vorm van elektriciteit aan de batterij toegevoegd (geladen), welke energie weer in dezelfde vorm daaraan wordt onttrokken. Hieronder staan zeven vragen met antwoorden over batterijen. Een batterij Lees meer over uitleg accu.
kosten reparatie onderhoud
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
Snelle nokkenassen
Snelle nokkenassen: Het karakter van een verbrandingsmotor wordt voor het grootste deel bepaald door de nokkenassen. In dit artikel wordt verder ingegaan op de nokkenas. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de vorm van een nokkenas het koppel en vermogen van een motor beïnvloed. Dit naar aanleiding van het feit dat Squadra Tuning naast chiptuning nu ook Lees hier meer over snelle nokkenassen.
JTD Turbo
JTD Turbo's: De turbocompressor is al jarenlang gemeengoed op een dieselmotor. Goed beschouwd is het de enige mogelijkheid om een dieselmotor voldoende prestaties mee te geven. De reden hiervoor is dat een dieselmotor een relatief langzaam draaiende motor is. Dit heeft alles te maken met het feit dat het verbrandingsproces van een diesel veel langzamer Lees hier meer over JTD Turbo's.
Trekhaak Plaatsen
Trekhaak Plaatsen: Bij de aankoop van een trekhaak heeft u de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem. Een vaste trekhaak is het meest bekend. Het is de eenvoudigste en tevens de goedkoopste oplossing voor mensen die de trekhaak vooral willen gebruiken voor een fietsendrager of om zo nu en dan een aanhangwagentje te trekken.Een afneembaar systeem is Lees hier meer over plaatsen van een trekhaak.
Onderhoud Remmen
Onderhoud van de Remmen: De staat van de remblokken en de remschijven is gemakkelijk na te gaan. Indien je af en toe even tussen de remschijf en de blokken loert, zal je zeker de dikte van de remvoering kunnen inspecteren. Gebruik je remblokken nooit tot de voering ervan maar één millimeter dik is. Vervangen bij een voeringdikte Lees hier meer over onderhoud en vervangen remmen.
Kleppen cilinderkop vervangen
Kleppen cilinderkop auto vervangen: Nadat u geconstateerd heeft dat er een probleem is met een of meerdere kleppen, bijvoorbeeld doordat u geen of een te lage compressie gemeten hebt (ook mogelijk koppakking probleem) Kunt u overgaan tot het demonteren van de cilinderkop en het verwijderen van de nokkenas(sen) vervolgens kunnen de kleppen verwijderd Lees hier meer over kleppen cilinderkop vervangen.
Werking dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk Lees hier meer over Werking dieselmotor..
Inlaatspruitstuk uitlaatspruitstuk
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
Verbranding motor
Verbranding motor: De automotoren van tegenwoordig lopen op benzine, elektriciteit, diesel of gas (LPG). De meest gebruikte brandstof op dit moment is benzine, maar er worden steeds meer auto’s met een dieselmotor verkocht. In andere landen, zoals Frankrijk en Italië is het marktaandeel diesels vele malen groter dan in Nederland. Daar heeft 80% van alle verkochte Lees hier meer over verbranding motor.
Stuurbekrachtiging
Werking stuurbekrachtiging: De techniek achter stuurbekrachtiging heeft ook de afgelopen jaren niet stilgestaan. Zoals gezegd werkten de meeste systemen tot nu toe hydraulische. Het systeem bestaat uit een hydraulische pomp, slangen en cilinders die de stuurstang een handje helpen. De hydraulische pomp wordt via een v-snaar of getande riem aan Lees hier meer over werking stuurbekrachtiging.
Uitlaat systeem
Werking - Vervangen Uitlaat systeem: Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen, verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke Lees hier meer over werking uitlaatsysteem.
Werking katalysator
Werking Katalysator: De katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem, vlak na de motor, onder de auto. Deze verwijderd de schadelijke en giftige gassen uit de uitlaatgassen. De katalysator bestaat eigenlijk uit twee soorten katalysatoren. De reductie - katalysator en de oxidatiekatalysator. Voor we beginnen met het uitleggen van de werking moet je weten dat in de Lees hier meer over werking katalysator.
Koppel en vermogen
Koppel en vermogen: Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het hele verhaal draait om lucht. Om niets dus eigenlijk. Waar het bij een benzinemotor om draait is de hoeveelheid lucht die er onder bepaalde omstandigheden aan kan worden gezogen. We spreken hier over een 4 takt motor. Dit omdat het verbrandingsproces in 4 stappen plaatsvindt. Nu heeft lucht ook Lees hier meer over koppel en vermogen.
Remslangen remleidingen
Uitleg vervangen remslangen - remleidingen: Het komt vaker voor dat de remslangen vervangen moeten worden dan dat de remleidingen vervangen moeten worden, het vervangen van de remslangen is ook niet zo ingrijpend als het vervangen van de remleidingen. De reden dat de remslang vervangen moet worden is meestal omdat deze poreus Lees hier meer over remslangen en remleidingen vervangen.
Koelsysteem
Informatie koelsysteem: Hoe heter het koelwater, des te groter het temperatuurverschil met de buitenlucht en des te groter het koelvermogen. Maar het water mag ook weer niet aan de kook raken en daarom staat het koelsysteem onder druk. Het kookpunt ligt zo hoger en bovendien gaat er geen vloeistof verloren door verdamping. Als de druk té hoog wordt Lees hier meer over uitleg koelsysteem.
Oliekeerringen
Oliekeerringen: En wat is de mogelijke oorzaak van lekkende oliekeerringen? Bij oliekeerringen gaat het om afdichting van draaiende en gelijk ook stilstaande onderdelen. Om elke as die vanuit het motorblok naar buiten komt bevind zich een afdichtings keerring. Zo wordt er voor het afdichten van een krukas of nokkenas ook gebruik gemaakt van een keerring Lees hier meer over lekkende oliekeerringen.
Hydraulische klepstoters
Hydraulische-klepstoters: De in en uitlaatkleppen van de motor kunnen Buiten hydraulische klepstoters ook op andere manieren via de nokkenas worden aangestuurd. Mede afhankelijk van de positie van de nokkenas is de overbrenging voor het openen en sluiten van de kleppen anders. Zo kennen we de laagliggende en bovenliggende nokkenas Lees hier meer over hydraulische klepstoters.
Motoroliedruk
Slechte motoroliedruk: Het door het motorblok pompen van de motorolie is vergelijkbaar met het door het menselijk lichaam pompen van bloed. Zoals bij het menselijk lichaam alle organen moet worden voorzien van bloed. Moeten bij een motorblok alle draaiende onderdelen worden voorzien van motorolie. De oliepomp is hierbij Lees hier meer over het brandende olielampje en de oliedruk van de motor.
Remschijven vervangen
Versleten remschijven vervangen: Naar verloop van tijd slijten buiten de remblokken ook de remschijven van de auto. Dit gebeurd natuurlijk doordat er tijdens het remmen erg veel druk op de remschijven wordt uitgeoefend. Maar ook de weer beïnvloeden dragen bij aan de slijtage van de remschijven. Zo zie je na verloop van tijd veel roestvorming Lees hier meer over het vervangen van versleten remschijven.
carterpan vervangen
Carterpan vervangen: Het vervangen van een carter zal per auto een klein verschil maken. Natuurlijk zal als eerste de motorolie moeten worden afgetapt. Om bij de bouten of moeren van het carter te komen zal er mogelijk eerst een kunststof afdekplaat verwijderd moeten worden. De carterpan zit met erg veel boutjes of moertjes vastgedraaid Lees hier meer over het vervangen van een carterpan.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl