autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Ruitenwissers en best geteste ruitenwissers auto:


Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang. Om goed zicht ook bij slecht weer te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen.

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?


Er zijn een aantal factoren waaraan u kunt merken dat uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn.

 • Haperen van ruitenwissers:

 • Het ruitenwisserblad drukt niet hard genoeg of ongelijkmatig tegen de voorruit.

 • Het strepen van ruitenwisserbladen:

 • Het ruitenwisserrubber is beschadigd of versleten.
 • Ruitenwissers veroorzaken geluid:

 • Het rubber is beschadigd of versleten of de verbindingen van de bladhouder zitten los.

 • Slijtage van de ruitenwissers:

 • Beschadiging/slijtage als gevolg van uitdroging door zonlicht of bevriezing aan autoruit. Een ruitenwisser kan een slijtage-indicator hebben.Deze kan tevens aangeven wanneer de ruitenwissers vervangen dienen te worden.

 • Autoruit beschadigt door ruitenwisserbladen:

 • Kapotte ruitenwisserbladen beschadigen het glas.

 • Ondeugdelijke montage ruitenwisserbladen:

 • Arm of bladhouder ruitenwisser zijn slecht vastgezet of het verkeerde blad is gemonteerd.

  TIP !
  Zorg voor een perfect zicht door de ruit en het wisrubber regelmatig met behulp van een vliegenspons van insecten hars en pollen te ontdoen.
  Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

  Best geteste ruitewissers:


  Bosch ruitenwissers zijn echte winnaars ! De ruitenwissers van Bosch blijven goed presteren. Zo zijn de Bosch ruitenwissers al meerdere malen op rij als beste ruitenwisser bekroont. De wissers worden uitvoerig getest op wis kwaliteit, corrosie, duurzaamheid en geluid. Bosch ruitenwisser kopen?

  Belangrijk voor een goed zicht is een streepvrij wisbeeld. Daarvoor is een gelijkmatig verdeelde druk nodig, die de wisser niet over de ruit laat stuiteren en aan de buigpunten een geruisloze terugkeer verzekert. Enkel op die manier kan in beide wis richtingen het water vlekkeloos worden gewist. De Bosch ruitenwissers leveren hier de beste resultaten. De testen worden uitgevoerd op het circuit van Linas-Montlhéry, waar bij een snelheid van 100 en 150 km/uur de wis kwaliteit en het geluid werden getest.

  Ook Bosch ruitenwissers blijven door de jaren heen verbeteren. De prijs is over het algemeen wel iets duurder maar volledig gerechtvaardigd: geen strepen, geen gestuiter, geen storende geluiden. En bovendien, een eenvoudige montage. Zo garandeert Bosch een optimaal zicht in alle seizoenen en in alle Weersomstandigheden. De zeer harde en slijtvaste wis lip voorkomt corrosie van het wisblad en garandeert een streepvrije reiniging, ook bij zeer fijne regendruppels. De gepatenteerde binnen liggende bladveer van de Bosch -ruitenwissers zorgt voor een gelijkmatige aandrukkracht op de ruit. En uitstekend geschikt bij vrieskou.

  Bosch is één van de grootste producenten van ruitenwissers en wisarmen op wereldvlak. De producten worden geleverd aan de voornaamste autoproducenten in Europa, de VS en Azië. Bosch ruitenwissers staan garant voor het beste zicht en de grootste veiligheid dankzij hun innovatieve wisrubber, verbeterde wisblad techniek en aantoonbaar langdurige prestaties. Robert Bosch Produktie NV, de Bosch ruitenwisser fabriek in Tienen, produceert ruim 79,6 miljoen ruitenwissers per jaar.

  poetsen-bescherming
  antivries koelvloeistof
  Ruitensproeier antivries koelvloeistof: Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven..... Lees hier meer over antivries en ruitensproeier antivries.
  winter check
  Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
  beslagen autoruit
  Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  ruitenwisser ruitenwissermotor werkt niet
  Mogelijke oorzaken niet werkende ruitenwissers: Het is de vraag of de ruitenwissers het helemaal niet meer doen of enkel een gedeelte ervan. Zo kan bijvoorbeeld enkel de interval of de regensensor niet meer werken. Als alleen de interval niet werkt zou de oorzaak bijvoorbeeld aan de stuurkolomschakelaar of aan slecht werkende relais kunnen liggen. Als de...... Lees hier meer over niet werkende ruitenwissers.
  zelf auto krassen verwijderen
  voorbeelden en tips zelf auto krasjes verwijderen: Auto krasjes en beschadigingen kennen we allemaal. De ene autobezitters ziet ze amper terwijl de andere autobezitter zich doodergert aan de lak beschadigingen. Het ontstaan van een lak beschadiging gebeurd bijvoorbeeld op een parkeerterrein of parkeergarage. Met name bij smalle parkeervakken is een auto snel... Lees hier meer over het verwijderen van auto krasjes.
  pollenfilter
  Pollenfilter- interieurfilter: Een pollenfilter ook bekend als interieurfilter dient ervoor om stof, vuil, en pollen buiten de auto te houden, zodat er enkel schone lucht de auto binnenkomt. Zo heb je een standaard pollenfilter en een interieur filter waar koolstof in verwerkt is. Het voordeel van de laatstgenoemde..... Lees hier meer over de Pollenfilter- interieurfilter en stel de vraag waar deze zich bevind bij uw auto.
  autoverzekering
  Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
  gebruikte auto
  Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  autoweetjes
  Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
  cabriokap
  Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto.... Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
  autoruit
  Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes