Kentekencheck
cursus autotechniek

Wat is een milieusticker en waar dienen deze voor:


Milieustickers worden in Duitsland gebruikt om de luchtvervuiling in de steden tegen te gaan. De milieustickers kennen we in de kleuren Geel, rood en groen.

Als je met je auto een Duitse stad wilt binnenrijden is het hebben van een milieusticker bijna altijd verplicht. De milieusticker wordt achter de voorruit van de auto geplakt. Ook voor bestelauto’s, bussen en vrachtwagens is het verplicht zich aan deze wet te houden. Als je op doorreis in Duitsland bent en niet door een milieuzone (Umweltzone) rijd is het niet nodig een milieusticker te hebben, Het verschilt per milieuzone met welke sticker je toegang hebt tot de zone. Dit wordt duidelijk met verkeersborden aangegeven. Als je een Gehandicaptenparkeerkaart hebt, is een milieusticker niet nodig. Ook als je een oldtimer met een blauw kenteken hebt, is een milieusticker niet nodig. Andere uitzonderingen gelden bijvoorbeeld voor diplomaten en vertegenwoordigers van de NAVO.

Welke milieusticker voor welke auto?


De rode milieusticker is bedoeld voor dieselauto’s uit de jaren 1997 t/m 2000. Omdat deze auto’s niet meer in de Duitse milieuzones worden toegelaten, worden de rode stickers niet meer uitgegeven. Als je een milieuzone inrijdt zonder (juiste) sticker riskeer je een fikse boete en moet je de zone meteen verlaten. Aangezien een milieustickers rond de 10 euro kost Is het dan ook verstandiger een sticker aan te schaffen. In Duitsland wordt de milieustickers Umweltplakette of Feinstaubplakette genoemd. De milieusticker is tegen een kleine meerprijs eenvoudig online te bestellen. Aan de hand van het kenteken van de auto wordt het type sticker vastgesteld. Als je op zeer korte termijn naar Duitsland rijdt, zal de milieusticker waarschijnlijk te laat bezorgd worden. In dat geval kun je beter onderweg een milieusticker aanschaffen. Je auto wordt dan kort getest om te bepalen welke sticker je auto krijgt. Milieustickers zijn verkrijgbaar bij TÜV, KÜS, DEKRA of GTÜ vestigingen.Welke sticker krijgt uw auto?


Zoals eerder aangegeven worden de rode stickers niet meer uitgegeven. Als een auto niet uit Duitsland komt wordt er gekeken naar het bouwjaar en het type auto. Heb je een auto op diesel uit het jaar 2001 t/m 2005? Dan ben je verplicht een gele milieusticker te hebben. Auto’s op diesel van na 2006 of auto’s op benzine van na 1993, hebben een groene milieusticker nodig. Deze stickers zijn in combinatie met het kenteken van de auto onbeperkt geldig.

Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Dieselverbod In Duitse Steden Per 2019:


Afgelopen maart was Hamburg de eerste Duitse stad met een algeheel dieselverbod. In april 2019 moeten de steden Keulen en Bonn ook oudere diesels weren uit het stadscentrum. Dit heeft de rechter in Keulen bepaald naar aanleiding van een door de Deutsche Umwelthilfe aangespannen zaak.

Het dieselverbod in Keulen wordt ingevoerd omdat de Europese normen voor het schadelijke stikstofdioxide ruimschoots worden overschreden. Ook de stad Bonn is verplicht om media volgend jaar een aantal straten in het centrum af te sluiten voor Diesels.

De verwachting is dat meerdere Duitse steden zullen volgen. Benieuwd wat de laatste ontwikkelingen zijn in de stad die jij met de auto wil bezoeken? In dit overzicht vind je alle Duitse steden met een umweltzone.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
autoalarm
Uitleg en werking sensoren auto alarm: Als je denkt over een autoalarm in zijn meest eenvoudigste uitvoering, is het niets anders dan een of meer sensoren verbonden met een soort sirene. Het meest  eenvoudigste alarm zou bijvoorbeeld een schakelaar op de bestuurdersdeur  hebben.  En zou zo worden aangesloten dat als iemand de deur opent  de sirene af zou.... Lees hier meer over auto alarm en sensoren.
ecall systeem
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt.... Lees hier meer over eCall systeem.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
smart car
De Smart in Car sensor: De Smart in Car sensor van NXP lijkt na een proef met 200 auto’s waaronder ook taxi’s klaar voor marktintroductie, Waarschijnlijk zullen de grote autofabrikanten de komende jaren samen met het door Europa verplichte eCall - systeem  de  smart car technologie in hun auto’s integreren. Met de eerder genoemde  proef  hebben een jaar.... Lees hier meer over de Smart in Car sensor van NXP.
gps tracking
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen...... Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
kentekenplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
autodiefstal inbraak via hacken
Autodiefstal auto inbraak en hacken: Natuurlijk gebeurd het losbreken van een autodeur of het intikken van een zijruit nog steeds maar de auto van nu zit boordevol met elektronische snufjes die vervolgens via de centrale computer (ECU) worden aangestuurd en geregeld. Zo ook elektronische systemen tegen inbraak en diefstal. De startonderbreker werk nu op..... Lees hier meer over hoe autodieven te werk gaan.
datum interval apk keuring
Wanneer moet een auto de APK keuring ondergaan: De APK (algemene periodieke keuring ) is in geheel europa verplicht. Als u met een niet APK gekeurde auto gebruik maakt van de openbare weg riskeert u een fikse boete. Daarnaast zal bij een ongeval de autoverzekering mogelijk niet overgaan tot uitkering van de schade. Het is mogelijk uw auto tot maximaal 2 maanden voor..... Lees hier meer over interval APK keuring.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes