Kentekencheck
cursus autotechniek

Uitleg voorbeelden en tips voor weghalen auto krassen:


Het ontstaan van auto krasjes en beschadigingen:


Auto krasjes en beschadigingen kennen we allemaal. De ene autobezitters ziet ze amper terwijl de andere autobezitter zich doodergert aan de lak beschadigingen. Het ontstaan van een lak beschadiging gebeurd bijvoorbeeld op een parkeerterrein of parkeergarage. Met name bij smalle parkeervakken is een auto snel beschadigt. Denk daarbij aan het strak langs een auto lopen en het openen van autodeuren. Zoals kinderen die achteruit uitstappen. Ook bij supermarkten is het oppassen voor auto krassen. We kennen allemaal de winkelwagentjes als bekende auto krassen veroorzakers. Helaas kan de lak van uw auto ook door vandalisme flink beschadigt raken. Echter, kunt u ook zelf de veroorzaker zijn. Denk daarbij aan het verwijderen van vogelpoep door middel van een schuursponsje.

Wegwerken, bijwerken en repareren van auto krasjes en lakbeschadigingen:


Er zijn vele manieren en mogelijkheden om kleine en diepere krassen te (laten) verwijderen. De autolak bestaat uit meerdere laklagen. Dit zijn de grondlak, kleur lak en in de meeste gevallen een blanke lak. Als eerste is dan ook belangrijk hoe diep en breed de kras of lak beschadiging is. Als de kras of lak beschadiging alleen door de blanke lak heen is, valt deze het minst op en is deze het gemakkelijkst weg te werken. Als de kras ook door de kleur lak heen is, is dit over het algemeen zichtbaar als een witte kras. Als het dunne krasjes zijn, kunnen ook deze nog vaak vrij eenvoudig weggepoetst en/of weg gepolijst worden.

Grove diepe krassen en lak beschadigingen:


Als het om flinke beschadigingen gaat, zal het lastig worden deze onzichtbaar te maken. In veel gevallen zullen de krassen na eenvoudige poets en polijst behandelingen verminderd zijn maar zeker nog zichtbaar. Met de nagel voel je al snel hoe diep de kras is, zo kan deze zelfs door de grondlak heen zijn en dus tot op het metaal zit.


Keuze uit verschillende krasverwijderaar producten en diensten:


Er zijn verschillende aanbieders in eenvoudige krasverwijderaar poets en stift producten, en natuurlijk zeggen ze allemaal dat hun product het beste is. Voor eenvoudige krasjes zullen deze producten in de meeste gevallen prima hun werk doen en zullen de krasjes minder of helemaal niet meer zichtbaar zijn. Zo vertelt men dat zelfs wd40 een prima krasverwijderaar is, echter zijn de meningen daar sterk over verdeeld. De krasverwijderaar van Meguiars Scratch komt bij meerdere test het best uit de bus.

Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Diepere krassen verwijderen:


Bij het verwijderen van diepere krassen zal het lastig worden deze weg te poetsen en te polijsten. Hierbij is een uitgebreide scratch repair kit geen overbodige luxe en zeker het proberen waard.

In het filmpje ziet u een voorbeeld van auto krassen verwijderen door middel van een Turtle Wax Scratch repair kit.

Turtle Wax FG6772 Scratch repair kit
Bestel hier de Turtle Wax Scratch repair kit.Producten van meguiars scratch remover:


Ultimate Compound
Ultimate compound fles 450ml:

Herstel kleur en helderheid. Hardnekkige oxidatie, vlekken, vogelpoep kunnen worden verwijderd terwijl het oppervlak gepolijst wordt en een spiegelachtige finish krijgt.

 • Toepassing: Polijstmiddelen

 • Toepassing: Insect, Hars, Teer, Oxidatie

 • Bestel hier Ultimate Compound.


  Scratch X G10307
  Scratch X G10307:

  Verwijdert krasjes en poetskringen terwijl het de kleur herstelt.
  Gemakkelijk voor kleine spotherstellingen maar ook voor een volledige reinigingsbeurt.
  Zelfs op de hedendaagse zachte blanke lakken.
  Tube 207 ML

  Bestel hier Scratch X G10307  Te diepe krassen en beschadigingen:


  Als de lakbeschadiging of kras echt ruw en te diep is, zal er niets anders opzitten dan deze op een professionele manier te (laten) verwijderen. De kras zal daarbij worden opgevuld met de juiste kleur autolak en meerdere malen met verschillende polijstborstels en pasta’s worden gepolijst.

  Spotrepair:


  Bij spotrepair wordt de auto echt gespoten. Alleen spuit men i.p.v. een heel scherm of de gehele motorkap alleen het gedeelte waar de beschadiging zit. Het grote voordeel van spotrepair is dat het herstel veel minder tijd en daardoor minder geld kost.
  autobekleding
  Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel... Lees hier meer over reinigen autobekleding.
  auto poets
  Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
  onderhoud velg
  Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
  kosten reparatie en onderhoud auto
  Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
  gereedschap kleine deukjes verwijderen
  Kleine deukjes en het verwijderen van deze deukjes: Vaak gaan mensen ook zelf proberen om de deukjes te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn het verwijderen door middel van een föhn in combinatie met een luchtspray. Dit doet men door enkele minuten de deuk warm te föhnen om vervolgens met de luchtspray over de warm geworden.....Lees hier meer over tips en gereedschap zelf kleine deukjes verwijderen.
  uitdeukgereedschap
  Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze..... Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
  beslagen autoruit
  Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
  prijsverschil olie en vloeistoffen
  Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
  gebruikte auto
  Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  zelf wazige doffe koplampen herstellen
  Tips en uitleg polijsten, repareren doffe verkleurde koplampen: De laatste jaren zien we alleen nog maar de kunststof koplampen. Bij een aantal automerken-modellen is het kunststof gedeelte waar het licht doorheen schijnt nog los te vervangen, maar we zien steeds meer dat de koplamp uit een geheel bestaat. Het voordeel hierbij is dat de koplamp potdicht zit en... Lees hier meer over herstel wazige doffe koplampen.
  kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
  Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
  bumper reparatie
  Kunststof bumper repareren: Als een kunststof bumper bijvoorbeeld  bij het parkeren fors beschadigd is. Kan deze scheur of zelfs het gat in de bumper vrij gemakkelijk gerepareerd worden. Men noemt het al gauw een kunststof bumper maar let op !  De bumper kan ook uit polyester vervaardigd zijn. Het verschil tussen het repareren van een kunststof of polyester...... Lees hier meer over reparatie kunststof bumper.
  autoweetjes
  Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
  kentekenplaat
  Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
  cabriokap
  Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto.... Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
  carstriping
  Car striping: Stickers voor op de auto oftewel Car Striping. Een standaard auto is doorgaans in één kleur gespoten. Vind je dat niet genoeg, dan kun je bepaalde delen in een andere kleur laten spuiten. Simpeler is het aanbrengen van een stickerset een decoratieset of een striping. Styling specialisten zoals Car striping, bieden hiervoor talloze striping - stickers en decoratie sets...... Lees hier meer over Car Striping.
  autoruit
  Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
  wrappen
  Zelf een auto wrappen: Het zelf auto wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk ! Natuurlijk zijn ook de juiste materialen erg belangrijk. Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen of u wilt om het te proberen eerst het dak of de motorkap wrappen volgen hier enkele tips en uitleg. Het aanbrengen van de folie doet u met... Lees hier meer over zelf een auto wrappen.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes