Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Vrouw achter het stuur van de auto – algemeen rij gedrag onder vrouwen:We kennen allemaal de grappen over vrouwen achter het stuur wel. De meeste mannelijke verkeersdeelnemers hebben het niet zo op vrouwen achter het stuur. Ze denken zelf betere rijders te zijn en vinden het verkeer veiliger zonder vrouwelijke bestuurders. Uit meerdere onderzoeken die in het verleden zijn uitgevoerd blijkt dat mannen vinden dat ze een beter inschattingsvermogen hebben en dat ze beter zijn in het navigeren en opvolgen van instructies van navigatiesystemen. Ze zouden bovendien beter kunnen multitasken tijdens het autorijden. Vrouwen lijken het hier vaak niet mee eens en zij vinden dat ze net zo goed of zelfs beter kunnen autorijden. Toch beweren ze een stuk minder vaak dat het eigen geslacht de betere bestuurder is. Toch zou dit laatste wel eens het geval kunnen zijn, uit verschillende rapporten blijkt namelijk dat vrouwen over het algemeen minder schade rijden dan mannen. Toch wordt er, vooral door mannen, vaak kritiek geleverd op de eerder genoemde rapporten. Zo zijn deze rapporten volgens mannen niet objectief en wordt er vaak geen rekening gehouden met het feit dat de meeste mannen veel meer kilometers maken dan vrouwen. Hierdoor zouden de statistieken een vertekend beeld geven. Toch lijken verzekeringsmaatschappijen wereldwijd niet onder de indruk van de argumenten van mannen. Zij hebben in verschillende landen aanzienlijk meer vertrouwen in vrouwen en denken dat vrouwen over het algemeen veiliger rijden en minder schade veroorzaken. Daardoor betalen vrouwen in deze landen vaak minder premie dan mannen.

Autoverzekering mannen en vrouwen:In Nederland bestaat er geen verschil meer in de hoogte van de basispremie tussen mannen en vrouwen. Verzekeraars zijn daar al een tijdje mee gestopt en vrouwen en mannen betalen dus evenveel premie bij het afsluiten van een verzekering. Toch liggen de kosten voor vrouwen in Nederland vaak lager. Dit komt doordat vrouwen in Nederland vaak in staat zijn om langer schadevrij te rijden. Hierdoor kunnen ze een hogere korting opbouwen, waardoor het verschil vaak 15 tot 20 procent in werkelijk betaalde premie bedraagt. Na 2012 is het voor verzekeraars in Europa verboden, om bij het afsluiten van een autoverzekering onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.
lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
autovakantie
last minute Autovakantie en wat niet te vergeten: Voor je aan de last minute autovakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto...... Lees hier meer over wat niet te vergeten bij een last minute  autovakantie.
winter check
Autoweetjes.com winter check auto: Is uw auto voorbereid op het winterweer? Een wintercheck is geen overbodige luxe als het om uw veiligheid gaat. Controleer of laat in ieder geval deze punten controleren. Tips: Zorg dat u ontdooiing middelen tegen dichtgevroren sloten, deuren en ruiten ter beschikking hebt (en berg deze niet in de auto op) Geef dieselmotoren..... Lees hier meer over wintercheck auto.
autovandezaak
Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2.... Lees hier meer over auto van de zaak.
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
gps track en trace
GPS tracker door middel van smartphone: GPS trackers bestaan uit meerdere soorten. Voorheen zagen we vooral veel de SMS tracker. Deze zien we echter steeds meer verdwijnen. Daarnaast hebben we de GPS tracker die je live op een PC kunt volgen. Het Nadeel van deze trackers is dat deze vaak gekoppeld zijn aan een abonnement en soms zelf in verbinding staan........ Lees hier meer over de GPS trackers.
flitspaal
Flitspalen en gewaarschuwd worden: Er wordt door middel van allerlei technieken van alles aan gedaan mensen op de hoogte te houden van de locaties van de flitspalen zodat u op tijd gewaarschuwd wordt. Buiten de bekende navigatie FlitsSMS: Goedkoopste dienst die er bestaat. U kunt per regio, per weg en tussen welke tijden u meldingen wilt ontvangen. Flits E mail: U ontvangt de..... Lees hier meer over flitspalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
verkeers boetes
Snelheidsovertredingen: Die snelheidsovertredingen komen zoveel voor omdat het zo makkelijk is om er één te begaan. De meeste mensen hebben al een snelheidsovertreding begaan. Dit komt omdat alles veel te gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het uitgebreide wegennet maakt de auto veel handiger dan het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer...... Lees hier meer over snelheidsovertredingen.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes